ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Αννίτα Δημητρίου: «Oι γυναίκες πολιτικοί ηγέτες καθορίζουν τη νέα κανονικότητα»

Το μήνυμα της Προέδρου της Βουλής σε Διάσκεψη του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών.

newsroom must

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, υπό την ιδιότητα της Πρέσβειρας του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμμετείχε χθες με οπτικογραφημένο μήνυμά της σε διαδικτυακή Διάσκεψη του Δικτύου, με θέμα “Οικοδόμηση του μέλλοντος: Oι γυναίκες πολιτικοί ηγέτες καθορίζουν τη νέα κανονικότητα”. Τη Διάσκεψη προσφώνησαν ηγέτες διαφόρων χωρών και αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών.

Στο μήνυμά της, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ουσιαστική πρόοδο της Κύπρου όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της παρενόχλησης, της παρενοχλητικής παρακολούθησης και του σεξισμού. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης της υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, όπως το συνταξιοδοτικό και μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων, η ισότιμη κατανομή της μη αμειβόμενης εργασίας, μέσω της δημιουργίας επαρκών δομών φροντίδας παιδιών και ο διαχωρισμός των φύλων στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση, κυρίως στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη καλλιέργειας πολιτικής κουλτούρας, απαλλαγμένης από πατριαρχικά στερεότυπα και κοινωνικές προκαταλήψεις που αναπαράγουν την ανισότητα. Υπογράμμισε δε τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως Πρέσβειρα του WPL, φιλοδοξώ να προβάλω ένα θετικό γυναικείο πρότυπο στην πολιτική, το οποίο να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να παρακινήσει περισσότερες γυναίκες να συμμετάσχουν στη δημόσια ζωή και να προωθήσει την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την ηγεσία», κατέληξε στο μήνυμά της η κα Δημητρίου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση