ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

Χάρης Αριστείδου:«Η κυπριακή τηλεόραση εξελίσσεται»

Ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος ετοιμάζεται να υποδυθεί έναν ιδιαίτερο ιερέα στο «Άλλα λόγια θκειε παπά» του Σίγμα, αποκαλύπτει τα σχέδιά του και μιλάει για την τηλεοπτική και θεατρική πραγματικότητα της Κύπρου.


Χάρη, φέτος θα σε δούμε στη νέα κωμική σειρά του Σίγμα, «Άλλα λόγια θκειε παπά». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Με τον Νικόλα Κουμίδη γνωριστήκαμε στο Omega, μιας και ήμασταν οι κύριοι συντελεστές της εκπομπής «Fars Attack». Έτσι γίναμε δύο πολύ καλοί φίλοι και συνεργάτες. Συνεπώς, όταν με πήρε τηλέφωνο ο Νικόλας και μού είπε ότι ετοίμαζε μια νέα σειρά και είχε ρόλο που μού ταίριαζε γάντι, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ! Επειδή έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νικόλα, αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρότασή του.


Στη σειρά θα υποδύεσαι τον παπά του χωριού. Μπορείς να μάς πεις περισσότερα για τον ρόλο σου;
Θα υποδύομαι τον παπα-Νάρκισσο, ο οποίος είναι ο νεαρότερος ιερέας που έχει περάσει από την κυπριακή τηλεόραση. Ο συγκεκριμένος ιερέας απέκτησε αυτό το παρατσούκλι, επειδή έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, νιώθει ότι είναι πολύ πιο έξυπνος και μοντέρνος από τους άλλους, και ασχολείται με την εμφάνισή του.


Έχεις κοινά σημεία με τον ρόλο που ενσαρκώνεις;
Τα μόνα κοινά μας σημεία είναι το πρόσωπο και το μούσι! Τίποτε άλλο (γέλια)!


Ποια είναι τα συστατικά που κάνουν μια δουλειά πετυχημένη, κατά τη γνώμη σου;
Θεωρώ ότι χρειάζονται τέσσερα συστατικά: πρώτον, η καλή ομάδα, με σωστούς ανθρώπους στα σωστά πόστα· δεύτερον, οι θυσίες, γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία· τρίτον, ο σωστός προγραμματισμός και ο συντονισμός των συντελεστών της παραγωγής· τέταρτον, το καλό κλίμα μεταξύ των συντελεστών. Είναι μεγάλη ευτυχία όταν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις!


Γενικότερα, πώς κρίνεις το επίπεδο των παραγωγών στην τηλεόραση;
Κοίτα, μιας και διανύουμε την εποχή του διαδικτύου και του Netflix, όπου προβάλλονται σειρές πολλών εκατομμυρίων, θα ήταν άδικο να συγκρίνω. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, προχωράμε και εξελισσόμαστε. Αλλιώς ήταν η τηλεόραση πριν από πέντε ή δέκα χρόνια.


Παρακολουθείς τηλεόραση; Ποια προγράμματα έχεις ξεχωρίσει;
Ναι, κάνω ζάπινγκ για να ξέρω τι παίζει. Το θεωρώ επιβεβλημένο για όποιον εργάζεται στην τηλεόραση. Είμαι λάτρης του «Game of thrones» και του «La casa de papel», αλλά παρακολουθώ και την κυπριακή τηλεόραση, όπου υπάρχουν αξιόλογες παραγωγές, όπως το «Κάρμα» και η «Πεταλούδα».


Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που νιώθεις ότι απουσιάζει από την κυπριακή τηλεόραση;
Πριν από δύο χρόνια, ένιωθα ότι έλειπε ένα καλό prank show κι έτσι γεννήθηκε το «Fars Attack». Αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ότι αυτό που λείπει είναι ένα σόου που θα ασχολείται με τον άνθρωπο και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια, όχι για το θεαθήναι. Μακάρι να είχα την ευκαιρία να παρουσίαζα μια τέτοια εκπομπή.


Άρα θα ήθελες να ξαναπαρουσιάσεις δική σου εκπομπή στην τηλεόραση;
Έχω να σού πω ότι ετοιμάζω μια διαφορετική ταξιδιωτική εκπομπή κι έχω στόχο να γυρίσω τον κόσμο. Ενδεχομένως να με δείτε πολύ σύντομα στις οθόνες σας!


Υπάρχει η άποψη ότι η τηλεόραση απευθύνεται σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;
Όχι! Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι σνομπάρουν την τηλεόραση γιατί προτιμούν τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Ωστόσο, σ’ αυτές τις πλατφόρμες δεν θα βρουν το προϊόν, την κουλτούρα και τη γλώσσα της Κύπρου. Οι νέοι ελκύονται από το κυπριακό χιούμορ και τη διάλεκτο, όπως δείχνουν και οι δείκτες τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό. Υπάρχουν προγράμματα για όλα τα γούστα!


Στο εξωτερικό βλέπουμε μια τάση αναβίωσης παλαιότερων σειρών. Θεωρείς ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και στον τόπο μας;
Κοίτα, είδαμε πρόσφατα την κινηματογραφική αναβίωση του «Βουράτε γειτόνοι». Πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει με ορισμένες σειρές-σταθμούς της κυπριακής τηλεόρασης. Θα μού άρεσε πάρα πολύ αυτή η ιδέα!


Εκτός από την τηλεόραση, με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;
Πέρσι έζησα μια ευλογημένη χρονιά, όπου συνδύασα θέατρο και τηλεόραση. Φέτος, θα κάνω μόνο τηλεόραση, παρότι είχα αρκετές θεατρικές προτάσεις. Προσπαθώ να τηρώ ισορροπία μεταξύ της δουλειάς και της ζωής μου. Νιώθω πολύ γεμάτος!


Πώς βλέπεις την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια;
Να σού πω, μού αρέσει που δίνονται ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και γίνονται καινούργια πράγματα. Από την άλλη, όμως, δεν μού αρέσουν ορισμένες ρεπερτοριακές επιλογές που γίνονται στο όνομα του πειραματισμού και της πρωτοπορίας και δεν αφήνουν τίποτα στον θεατή.

Note
Ο Χάρης Αριστείδου γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 28 Απριλίου, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια ζει στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Βλαδίμηρου Καυκαρίδη. Θεατρικά, ξεχωρίζει τις συμμετοχές του στις παραστάσεις «Μίστερο Μπούφο» και «Πέτρες στις τσέπες του». Τηλεοπτικά, ξεχωρίζει τις σειρές «Ο άντρας των ονείρων μου» (Star), «Κατά λάθος» (Σίγμα) και «Fars Attack» (Omega).

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Sacra Famiglia

Sacra Famiglia

Η έννοια της οικογένειας είναι πάνω από όλα. Πάντα ήταν.
 |  INTERVIEWS