ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Στέλλα Στυλιανού: ''H τηλεόραση είναι καθημερινός αγώνας''

Λαμπερή παρουσία, με σώφρονα αντίληψη στα πράγματα

Ανδρέας Μαλάης

Λαμπερή παρουσία, με σώφρονα αντίληψη στα πράγματα. Πάντοτε προσγειωμένη και ουσιαστική, η Στέλλα Στυλιανού ολοκληρώνει μια απαιτιτική σεζόν για την επικαιρότητα στην πρωινή ζώνη του Alpha (Alpha Καλημέρα, καθημερινά 06.45). Πώς βίωσε την πανδημία σε επαγγελματικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο και ποια είναι η σχέση της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ολοκληρώνεται μια «δύσκολη» για την επικαιρότητα σεζόν. Τι γεύση σού αφήνει αυτό; 
Όντως ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος λόγω της ιδιάζουσας επικαιρότητας που εχει διαμορφωθεί. Κοίτα, δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά μου δημιουργείται το αίσθημα της θλίψης, γιατί τώρα φαίνονται και οι συνέπειες της πανδημίας. Βλέπουμε καθημερινά τι γίνεται στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην οικονομία.

Νιώθεις ότι κατάφερες να δώσεις όσα ήλπιζες στην αρχή της σεζόν; Αυτό που ήθελες να πετύχεις επιτεύχθηκε;
Κάθε αρχή της σεζόν καταβάλλω το άπαν των δυνάμεών μου, γιατί η τηλεόραση είναι ένας καθημερινός αγώνας. Αν τον αφήσεις τον αγώνα αυτό, σε αφήνει και αυτός. Αυτή τη σεζόν νιώθω ότι ξεπέρασα τα όριά μου, σε αντοχές και προσπάθεια, λόγω των απαιτήσεων που είχε το πρωινό. Και, ναι, είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου.

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Κωνσταντίνο;
Κοίταξε, πάντα χρειάζεται χρόνος για να δέσουν οι ομάδες στη δική μας δουλειά. Πιστεύω, όμως, ότι τα πήγαμε καλά.

Πώς βίωσες την περίοδο της πανδημίας; 
Ήταν μια περίοδος που με προλάβαιναν τα γεγονότα -λόγω επικαιρότητας- οπότε πέρασα πολύ χρόνο στη δουλειά. Ουσιαστικά, κάπου στις δεκαπέντε μέρες έμεινα στο σπίτι και όντως είχα την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσω τα θέλω μου χωρίς χρονοδιαγράμματα και άλλες παρεμβολές.

Ήσουν από τα άτομα που το είδαν και ως μια ευκαιρία για αναστοχασμό, για αναθεώρηση στόχων;
 Ναι, έκανα βήμα πίσω από όλα και σκέφτηκα τι με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Και κατέληξα στο ότι είμαι ευγνώμων που έχω την υγειά μου, που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και σε 2-3 ανθρώπους που καταλαβαίνουν πολλά όταν τους λέω «λίγα», που μπορώ να κάνω περιπάτους στη φύση, να απολαμβάνω ταξιδιάρικες ταινίες και να μπορώ να πειραματίζομαι -ακόμα- στην κουζίνα (γέλια).

Τι σου είχε λείψει περισσότερο;
 Μου είχαν λείψει οι συναντήσεις με τους ανθρώπους μου. 

Τηλεοπτικά, ήταν μια δύσκολη περίοδος. Πώς ερμηνεύεις το γεγονός πως μια μερίδα κόσμου στοχοποίησε τους δημοσιογράφους ως τρομολάγνους και υπερβολικούς στον χειρισμό του θέματος;
Σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κατάσταση που όλος ο κόσμος ήταν καρφωμένος στα Μέσα Ενημέρωσης για να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για «αυτό το κακό που μας βρήκε», μού φαίνεται κάπως παράλογο να στοχοποιούνται οι άνθρωποι που εργάζονται ακριβώς για να δώσουν όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορούσαν στο κοινό. Οι αμφισβητίες πάντα θα υπάρχουν και είναι δικαίωμά τους, αν δεν συμφωνούν με δημοσιογράφους ή με Μέσα, να μην τα παρακολουθούν.

Ήταν και μια περιπέτεια που δοκίμασε τις αντοχές σου επαγγελματικά η πανδημία; 
Κοίτα, εγώ είμαι άνθρωπος του καθήκοντος όποτε δε θα έλεγα ότι δοκίμασε τα επαγγελματικά μου όρια η πανδημία. Ένιωθα χρέος μου να είμαι εκεί στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό.

Από τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ποια προγράμματα ξεχώρισες;
Δεν είχα και πολύ χρόνο να παρακολουθήσω πολλά γιατί, όπως γνωρίζεις, κοιμάμαι πολύ νωρίς, όποτε μόνο λίγο το απόγευμα είχα χρόνο να παρακολουθήσω τη «Γυναίκα χωρίς όνομα».

Τι θα ήθελες να δεις, ως νέα ενδεχομένως προσθήκη στην κυπριακή τηλεόραση, με τη νέα σεζόν;
Αυτό που μου λείπει εμένα από την κυπριακή τηλεόραση είναι άτομα και προσωπικότητες που πραγματικά αγαπούν το Μέσο και έχουν όρεξη και ιδέες για την εξέλιξή του και δεν το βλέπουν ως «όχημα» για να γίνουν αναγνωρίσιμοι.

Μέχρι πότε θα συνεχίσετε στο πρωινό;
Ο προγραμματισμός μέχρι στιγμής ορίζει ότι ολοκληρώνουμε τη σεζόν στις 17 Ιουλίου.

Έχει γίνει συζήτηση για τη νέα σεζόν;
Όλα θα γίνουν εν καιρώ, αυτό μπορώ να πω μόνο.

Είσαι από τα τηλεοπτικά πρόσωπα που διατηρούν μια πιο «μετρημένη» σχέση με τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να υποθέσω ότι δεν είναι κάτι το οποίο σε ελκύει; 
Δεν νιώθω ότι η ζωή μου ή οι συνήθειές μου είναι τόσο σημαντικές, ώστε να τις προβάλλω καθημερινώς. Αν και εφόσον νιώσω ότι θέλω κάτι να «μοιραστώ» το κάνω. Μου αρέσουν παρ’ όλα αυτά τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν σου ζητούσα να μου ονομάσεις ένα -το κυριότερο- χαρακτηριστικό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει έναν δημοσιογράφο σήμερα, ποιο θα ήταν;
Θα σου έλεγα αυτόματα την ταχύτητα. Ζούμε στην εποχή που όλοι έχουμε την είδηση άμεσα, το θέμα είναι ποιος θα την έχει πρώτος.

Για το καλοκαίρι ποια είναι τα πλάνα σου; Θα είσαι από τις τολμηρές που θα φύγουν στο εξωτερικό ή θα αρκεστείς στις ομορφιές της Κύπρου;
Πιστεύω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εξερευνήσω τα μέρη του νησιού μας. Αυτό το καλοκαίρι μένουμε Κύπρο, λοιπόν (γέλια)! 

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X