ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Σταυρής Γεωργίου: ''Βάζω γκουρμέ πινελιές στα φαγητά μου''

''Καλό φαγητό για μένα είναι το φαγητό που μαγειρεύει η μαμά μου''

Ο νεαρός σεφ, ο οποίος παρουσιάζει τις «Επιπλογκουρμεδιές» (Σαββατο 18.10, Omega), μας δίνει μια εικόνα απ’ όσα θα δούμε στη δεύτερη σεζόν της εκπομπής και αποκαλύπτει τα μυστικά της μαγειρικής του.

Οι «Επιπλογκουρμεδιές» μόλις έκαναν πρεμιέρα για φέτος. Πώς αισθάνεσαι που η εκπομπή συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν;
Αισθάνομαι περήφανος και φυσικά χαρούμενος που η εκπομπή συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει πως κάτι κάναμε καλά. Με γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη απέναντι στους τηλεθεατές, αλλά και στην παραγωγή που με στηρίζουν. Αναμένεται μια ακόμα επιτυχημένη σεζόν γεμάτη μοναδικές συνταγές, πάντα με τη δική μου μαγειρική πινελιά.

Σε τι διαφέρει η εκπομπή από άλλα προγράμματα που ασχολούνται με τη μαγειρική;
Μέσα από τις «Επιπλογκουρμεδιές» έχω τη δυνατότητα να τροποποιώ τις συνταγές, κυρίως τις κλασικές, δίνοντας στα πιάτα τον δικό μου χαρακτήρα και τις γεύσεις που προτιμώ και φαντάζομαι. Πολλές φορές θα βγουν συνταγές παραδοσιακές με γκουρμέ πινελιές και αυτό πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον και σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό.

Υπάρχει κάποια καινοτομία σε σχέση με πέρσι;
Ναι! Η παραγωγή θα βγαίνει κάποιες φορές και εκτός στούντιο για εξωτερικά γυρίσματα, σε διάφορα σημεία της Κύπρου, όπως άλλωστε είδατε και στην πρεμιέρα. Κάποιες φορές, μπορεί με αφορμή κάποιον καλεσμένο ή κάποια γιορτή ή ακόμη και κάποιο αφιέρωμα. Έχουμε ήδη προγραμματίσει κάποιες τέτοιες εκπομπές, ωστόσο σίγουρα θα προκύψουν και άλλες.

Από πού αντλείς έμπνευση για τις συνταγές σου;
Κατ’ αρχάς διαβάζοντας. Διαβάζω βιβλία, ψάχνω συνταγές, μελετώ άλλους σεφ, αλλά και μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματα της καθημερινότητας. Ωστόσο, δίνω πάντα βάση στη γνώμη, τις ιδέες και τις προτάσεις του κόσμου.

Ποια υλικά χρησιμοποιείς οπωσδήποτε στα φαγητά και τα γλυκά που ετοιμάζεις;
Μου αρέσει να χρησιμοποιώ αρωματικά και βότανα στις συνταγές, διότι τα θεωρώ σημαντικό κομμάτι στη γεύση και το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, πορτοκάλια, λεμόνια και όλα τα εσπεριδοειδή έχουν την τιμητική τους στην κουζίνα και τις συνταγές μου.

Έχεις προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη κουζίνα;
Δεν θα πρωτοτυπήσω, και θα πω πως λατρεύω τη μεσογειακή κουζίνα. Αποτελείται από μία τεράστια ποικιλία πιάτων και πρώτων υλών που μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις όλων. Τι είναι καλό φαγητό για σένα; Καλό φαγητό για μένα είναι το φαγητό που μαγειρεύει η μαμά μου. Κάτι που νομίζω ότι ισχύει για τους περισσότερους. Είναι οι γεύσεις που μας ξυπνούν τις αναμνήσεις.

Μαγειρεύεις στον ελεύθερό σου χρόνο;
Μαγειρεύω έτσι και αλλιώς πολύ για τη δουλειά μου και ειδικά τον τελευταίο καιρό ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι καθόλου… ελεύθερος. Όταν βρεθώ με καλή παρέα όμως, ναι… θα χαλαρώσω μαγειρεύοντας.

Βλέπεις τηλεόραση; Ποια προγράμματα προτιμάς;
Δεν βλέπω ιδιαίτερα τηλεόραση, δεν έχω και πολύ χρόνο βέβαια. Όταν βρω, θα προτιμήσω να δω εκπομπές μαγειρικής κυρίως, αλλά και αθλητικές εκπομπές μιας και δεν το κρύβω πως μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο.

Παρακολουθείς εκπομπές μαγειρικής; Αν ναι, ποιες ξεχωρίζεις;
Παρακολουθώ το «MasterChef», εννοείται, αλλά και το «MasterChef Professionals», έναν παρόμοιο διαγωνισμό μαγειρικής του BBC με τη διαφορά πως εκεί συναγωνίζονται επαγγελματίες. Όπως καταλαβαίνεις, η μαγειρική παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα.

Πώς βιώνεις την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας;
Η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Προσαρμόζομαι μέρα με τη μέρα στα νέα δεδομένα, προσέχω φυσικά και ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Εύχομαι να φύγουμε από αυτή την κατάσταση το συντομότερο.

Τι σε έχει διδάξει αυτό που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο;
Αυτό που όλοι μας τις περισσότερες φορές ξεχνάμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή. Το σίγουρο είναι ότι οι δύσκολες καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό και αυτό θέλω να «εκμεταλλευτώ» σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση