ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Παθιάζεται και αποκαλύπτεται!

Απαλλαγμένη από ταμπέλες και εμμονές, η Μαργαρίτα Ζαχαρίου συγκινείται, γελά, ερωτεύεται, παθιάζεται, αποκαλύπτεται!

Συνέντευξη στην Κατρίνα Πίτρακκου

Θεωρείς ότι είσαι από τις τυχερούς ηθοποιούς, αν κρίνουμε από την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο θέατρο και στην τηλεόραση;
Φυσικά αισθάνομαι τυχερή, επειδή κάνω πράγματα που πραγματικά με ευχαριστούν και με εκφράζουν. Με συγκινούν οι δουλειές μου.
Θα δεχόσουν μια μείωση στο μισθό σου προκειμένου να πρωταγωνιστήσεις σε μια παράσταση που σε ενδιαφέρει;
Φυσικά, αν ήταν κάτι που με ενδιαφέρει. Έτσι κι αλλιώς, στην Κύπρο οι ηθοποιοί δεν είναι ότι παίρνουν τα φοβερά λεφτά, ούτε τηλεοπτικά ούτε και στο θέατρο.
Σε βλέπουμε να επιλέγεις πιο ποιοτικές δουλειές, παρά το γεγονός ότι έχεις μια εμφάνιση που σε βοηθά να κάνεις πιο εμπορικά πράγματα…
Δεν δέχομαι τον όρο «ποιοτικό». Δεν μπορώ να ορίσω εγώ αν αυτά που επιλέγω να παίξω είναι ποιοτικά. Συμμετέχω σε δουλειές που με εκφράζουν, με άτομα που σέβομαι και θαυμάζω κι αν αυτό το βλέπουν πέντε άνθρωποι ή δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι στην ουσία έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα δεν θα κυνηγήσω μια δουλειά μόνο και μόνο επειδή είναι εμπορική. Όπως δεν δέχομαι τη λέξη «ποιοτικό», δεν δέχομαι ούτε τη λέξη «εμπορικό». Δεν έχει να κάνει με την ταμπέλα. Δεν επιλέγω δουλειές με το σκεπτικό «είμαστε κουλτούρα εμείς και θα το δούνε λίγοι».
Έχεις φτάσει ποτέ στο σημείο να θες να τα παρατήσεις;
Πολλές φορές. Παρόλο που αγαπώ τη δουλειά μου πάρα πολύ, δεν θέλω να νιώθω ότι είμαι σκλάβος της. Είναι όπως μια σχέση. Για να είναι υγιής, πρέπει να μπορείς να ζήσεις και χωρίς τον άνθρωπο που μπορεί να είσαι δίπλα του. Αλλιώς, αναπτύσσεται μια περίεργη σχέση εξάρτησης, όχι απαραίτητα καλή.
Ποιος ρόλος σου σε έχει επηρεάσεις περισσότερο;
Νομίζω αυτός στο Proof. Επειδή ήταν ο πρώτος μεγάλος ρόλος που είχα σε έκταση και με τόσα επίπεδα που έπρεπε να ψάξω.
Νομίζεις ότι γίνεσαι πιο απαιτητική μετά από ένα μεγάλο ρόλο;
Έτσι κι αλλιώς, όταν είσαι σ’ ένα θέατρο με συμβόλαιο, δεν μπορείς να επιλέξεις τι θα σου δοθεί, ούτε μπορείς να απαιτήσεις. Μετά από ένα τέτοιο έργο και ιδιαίτερα μετά την Αντιγόνη, θα ήθελα πολύ μια κωμωδία ή ένα μικρό ρόλο.
Αν σου δινόταν μια μεγάλη ευκαιρία, θα έφευγες για την Ελλάδα;
Θα έφευγα μόνο για μια δουλειά, αλλά δεν θα μετακόμιζα.

Έχεις νιώσει ποτέ να έχεις ψωνιστεί;
Ποτέ. Η Τσανακλίδου είπε κάποτε μια σπουδαία κουβέντα: «Θεωρώ ότι είναι θέμα ευφυΐας το να ψωνιστεί κανείς». Πρέπει να είσαι βλάκας για να ψωνιστείς και αν μη τι άλλο δεν θεωρώ ότι είμαι βλάκας. Το θεωρώ γελοίο. Ειδικά όταν έχεις δουλέψει στο εξωτερικό, τρέχεις σε ακροάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και βλέπεις τόσα παιδιά καλύτερα από σένα, πώς μπορείς να έρθεις εδώ και να το παίξεις ότι είσαι ο καλύτερος; Μου είναι αδύνατο να ψωνιστώ, κυρίως εξαιτίας της ανασφάλειάς μου.
Πόσο σημαντικό είναι για σένα ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου να κατανοεί τη δουλειά σου;
Σίγουρα χρειάζομαι έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορώ να επικοινωνώ, χωρίς απαραίτητα να είναι σ’ αυτή τη δουλειά.
Θεωρείς ότι ανάλογα με τη φάση που είσαι ερωτικά, επηρεάζεσαι ανάλογα και στις εκάστοτε δουλειές σου;
Όταν το κομμάτι της ερωτικής μου ζωής είναι καλυμμένο, βλέπω πιο καθαρά το ρόλο μου. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει η ισορροπία. Αυτός που είναι δίπλα μου, είναι πολύ ήρεμος κι αυτό για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν μου αρέσουν οι εντάσεις, οι ανασφάλειες, θέλω να είμαι φίλη με τον άνθρωπό μου. Βαριέμαι τις ζήλιες, με ξενερώνουν.
Σε έχουμε δει και σε πιο sexy φωτογραφήσεις. Ο σύντροφός σου πώς το βλέπει όλο αυτό;
Πιστεύω ότι έχει εμπιστοσύνη και στην αισθητική μου και στις προθέσεις μου και δεν έχει πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν έχω εγώ.
Αισθάνεσαι sexy; 
Αισθάνομαι γυναίκα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αισθάνομαι και sexy 24 ώρες το 24ωρο.
Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με τρεις λέξεις;
Θα μπορούσα να πω ότι είμαι κυκλοθυμική, βαθιά αισιόδοξος άνθρωπος και ανυπόμονη.


Φοβάσαι το χρόνο;
Τον καλωσορίζω. Μέχρι στιγμής έχω δει μόνο καλά μεγαλώνοντας. Μπορεί να μην έχω τη φρεσκάδα που είχα όταν ήμουν είκοσι, αλλά είναι τόσα αυτά που αποκόμισα που δεν θα τα άλλαζα. Δεν κοιτάω πίσω, δεν πεθυμώ καταστάσεις. Οι αναμνήσεις μου με συντροφεύουν και με προχωρούν.
Θα έκανες ποτέ κάποια επέμβαση για να τον αντιμετωπίσεις;
Το θεωρώ τραγικό να γερνάς νέος ή να πεθαίνεις νέος. Άσε που τα χρόνια φαίνονται έτσι κι αλλιώς και όχι μόνο δεν τα κρύβεις με τις επεμβάσεις, αλλά τα κάνεις να φαίνονται ακόμα περισσότερο. Θα φροντίσω τον εαυτό μου, χωρίς πολλά-πολλά πρέπει και εμμονές. Βέβαια αυτό το λέω τώρα που είμαι 33 και ακόμα δεν έχουν φανεί ισχυρά σημάδια, αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν θα με τρομάξει ο χρόνος.
Τι κρατάς ως αρχή στη ζωή σου;
Να μην ενοχλώ κανένα. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω ενοχλήσει κανέναν στη ζωή μου. Γι’ αυτό και με ενοχλεί πολύ όταν με ενοχλούν.
Είσαι παραδοσιακή;
Είμαι και παραδοσιακή. Καταρχάς, μ’ έναν άντρα θέλω να νιώθω γυναίκα, δεν μου αρέσει να έχω το πάνω χέρι. Είμαι θηλυκό στη σχέση μου.
H Μαργαρίτα είναι rock;
Γενικά, δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Εάν θα πρέπει να προσπαθήσω να είμαι ο εαυτός μου σε μια κουλτούρα που έχει παρωπίδες ή έχει μονομανία ή είναι μονόχνωτη, τότε ναι, είμαι rock.


INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Κρίστη Ζαβού: The laws of fashion

Κρίστη Ζαβού: The laws of fashion

Πιστεύοντας πως όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος, η Κρίστη Ζαβού ακολουθεί το όνειρό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS