ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

10+1 ερωτήσεις στον Ανδρέα Ρόκκο

Μια πρώτη γνωριμία με τον Ανδρέα Ρόκκο

Ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων μηνών είναι ο Ανδρέας Ρόκκος. Με ένα επίθετο που έχει τη δική του ιστορία στην ελληνική μουσική, ο γιος του Στέλιου Ρόκκου έχει αρχίσει να διαγράφει τη δική του πορεία και όλα μοιάζουν να είναι με το μέρος του.

Κατ’ αρχάς, μίλησέ μας για το πρώτο σου τραγούδι «Κάθε μέρα». Γιατί ήταν αυτό το ιδανικό για να σε γνωρίσει ο κόσμος;

Το «Κάθε μέρα» είναι ένα ρυθμικό τραγούδι σε μουσική και στίχους Στέλιου Ρόκκου, που κυκλοφορεί από την Panik Records και χαίρομαι που ο κόσμος δείχνει να το έχει αγαπήσει. Πιστεύω ότι το τραγούδι αυτό μού ταίριαζε περισσότερο μουσικά και ως ύφος. Μόλις το άκουσα κατάλαβα ότι είναι το ιδανικό για να κάνω το ξεκίνημά μου στη δισκογραφία.

Ήταν επιθυμία σου να ξεκινήσεις την καριέρα σου με ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του πατέρα σου;

Ήταν κάτι που σκεφτόμασταν τα τελευταία δύο χρόνια. Ό,τι έχω κάνει και έχω καταφέρει μέχρι σήμερα στη μουσική μου πορεία έχει να κάνει μόνο με εμένα και όχι με τον πατέρα μου. Ποτέ δεν του ζήτησα κάτι και ποτέ δεν έκανε κάτι από μόνος του για να με βοηθήσει γιατί έτσι έπρεπε να κάνει! Φάνηκε ότι για ακόμη μια φορά είχε δίκιο. Αν και αρχικά διστάζαμε να βγάλω ένα τραγούδι που έχει γράψει εκείνος, το «Κάθε μέρα» είναι το τραγούδι που ονειρευόμουν να πω πρώτο και, από τη στιγμή που θέλαμε πολύ και οι δύο να βγει… κυκλοφόρησε!

Πώς διαχειρίστηκες το επίθετό σου μεγαλώνοντας;

Το επίθετό μου δεν με κάνει να είμαι ή να νιώθω κάτι διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο. Ο πατέρας μου είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες, όμως εγώ χαράζω τη δική μου πορεία.

Πότε συνειδητοποίησες πως η μουσική είναι αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις;

Αν και πάντα έκανα διάφορες δουλειές παράλληλα με το τραγούδι, αυτό ήταν και είναι η μεγάλη μου αγάπη και αυτό που θέλω να κάνω. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω επικεντρωθεί στη μουσική και δίνω το 100% του εαυτού μου και της προσπάθειάς μου σε αυτήν.

Σε αγχώνει καθόλου η σύγκριση με τον πατέρα σου;

Κάποιες φορές σκέφτηκα ότι μπορεί να με συγκρίνουν μαζί του, όπως μπορεί να συμβεί και με όλα τα παιδιά που έχουν γονείς καταξιωμένους σε κάποιο χώρο, όχι μόνο στη μουσική αλλά και γενικότερα. Όπως προανέφερα, όμως, εγώ χαράζω τη δική μου μουσική πορεία.

Με ποιες τρεις λέξεις θα περιέγραφες τη μουσική σου;

Πάθος, ενέργεια, ψυχή!

Πώς βλέπεις τις τάσεις της μουσικής τον τελευταίο καιρό (π.χ. trap) στην Ελλάδα;

Η μουσική αλλάζει ανά εποχές… Τώρα είναι η trap, σε πέντε χρόνια μπορεί να είναι η rock και πάει λέγοντας. Ανεξάρτητα από τις τάσεις, η μουσική έχει πολλά είδη και ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει και του αρέσει περισσότερο, χωρίς αυτό να είναι κατακριτέο. Προσωπικά, θέλω να δίνω ωραία τραγούδια στον κόσμο και αυτό έχω σκοπό να κάνω.

Πόσο εύκολο είναι να κάνει ένας νέος καλλιτέχνης καριέρα στις μέρες μας;

Η μουσική είναι ένας από τους χώρους που θέλουν πολλή, συστηματική και συνεχή δουλειά. Μόνο αν παλεύεις καθημερινά και εξελίσσεσαι, μπορείς να πετύχεις.

Πιστεύεις ότι το διαδίκτυο είναι πλέον ένα μέσο, το οποίο συμβάλλει στην ανάδειξη ενός καλλιτέχνη και στην πορεία του;

Ξεκάθαρα ναι! Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε από την καθημερινότητά μας πόσο πολύ έχουν μπει στη ζωή μας τα social media και επίσης το Internet είναι ένα μέσο να μοιραστείς τη μουσική σου με όλους, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη «επιτυχία»;

Για εμένα η υγεία είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Σε επαγγελματικό επίπεδο, επιτυχία είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να σου το ανταποδίδει και με το παραπάνω.

Ποιο θα είναι το επόμενό σου βήμα;

Αυτή την περίοδο έχω επικεντρωθεί στο «Κάθε μέρα» και, όπως είπα και πριν, χαίρομαι που ο κόσμος το έχει αγαπήσει. Επίσης, κάνω live εμφανίσεις στην Κύπρο, οι οποίες γίνονται κάθε φορά sold out και χαίρομαι και γι’ αυτό. Λόγω της κατάστασης με την πανδημία, έχω «παγώσει» για λίγο τα σχέδιά μου για εμφανίσεις στην Ελλάδα, τις οποίες σκοπεύω να κάνω όταν βελτιωθούν οι συνθήκες. Επίσης, με σταθερά βήματα, θα δημιουργήσω και το ρεπερτόριό μου.

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση