ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Μιχάλης Σοφοκλέους - Προκόπης Αγαθοκλέους: «Έχουμε εκπληκτική χημεία»

Ανδρέας Μαλάης

Η χρονιά που φεύγει δικαιωματικά τούς ανήκει. Με σημαντικές δουλειές στο θέατρο και την τηλεόραση, νέες προκλήσεις και στοιχήματα που απέφεραν καρπούς, ο Μιχάλης κι ο Προκόπης ενώνουν τις δυνάμεις τους κι ως οικοδεσπότες του πρωτοχρονιάτικου σόου του ΑΝΤ1 αποχαιρετούν το 2019 με τον καλύτερο τρόπο.

Τι να αναμένουμε από το πρωτοχρονιάτικο σόου του ΑΝΤ1;
Μ.:
Πρώτη φορά συνεργάζομαι με τον Προκόπη και με μεγάλη μου χαρά η χημεία μας ήταν εκπληκτική ειλικρινά και είναι κάτι που επισήμαναν όλοι. Θα είναι μια βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι, πλάκες και αυθορμητισμό με κύριο το στοιχείο της οικειότητας. Όπως γνωρίζεις, τέτοια γυρίσματα παίρνουν ώρες και μείναμε όλοι μέχρι το τέλος και απολαύσαμε τη βραδιά που νομίζω ότι αξίζει να συντονιστείτε για να ζήσετε κι εσείς αυτό το οικογενειακό περιβάλλον που δημιουργήσαμε. Διασκεδάσαμε όλοι με την ψυχή μας, πήραν όλοι τον χρόνο τους να τραγουδήσουν, να μιλήσουν…
Π.: Μα τι να προσθέσω; Η συνεργασία ήταν ακριβώς καταπληκτική. Ήταν η πρώτη φορά που καλούμαστε να κάνουμε κάτι μαζί και οφείλω να πω ότι πέρα από μια-δυο συναντήσεις και μια-δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες το πράγμα έγινε... prima vista που λέμε. Ένιωσα πάρα πολύ όμορφα με τον Μιχάλη, ένιωσα σωστή επικοινωνία, αν θες, κι αυτό που κρατώ από τη βραδιά που βγήκε και μέσα από τη δική μας συνεργασία, φυσικά, κι όλων όσοι εργάστηκαν για τη βραδιά είναι πως τα πράγματα κύλησαν πολύ οικεία. Είναι μια οικογενειακή μέρα η αναμονή της έλευσης ενός νέου έτους εν γένει και καταφέραμε να κτυπήσουμε την ουσία της μέρας που είναι η οικειότητα μεταξύ των ανθρώπων, η αίσθηση της οικογένειας και μέσα από αυτό κύλησε όλο το βράδυ, όπως έπρεπε.

Δεν έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν.
Π.: Αυτό ήταν το μαγικό. Η συνεργασία μας ήταν αρτιότατη, εντελώς αβίαστα επικοινωνήσαμε πάρα πολύ καλά και είναι πάντα χαρά να βρίσκομαι με τον Μιχάλη από εδώ και στο εξής. Μόνο το άκουσμα ότι θα συνεργαζόμουν μαζί του, μου προκάλεσε εκείνο το όμορφο συναίσθημα της ανυπομονησίας και της χαράς και ήταν κάτι που επαληθεύτηκε και στην πράξη.

Προκόπη, διπλός ρόλος στην τηλεόραση, σημαντικοί ρόλοι στο θέατρο, σε είδαμε πέρσι σε έναν εξαιρετικό «Ριχάρδο Γ’» στον ΘΟΚ. Το βλέπεις αυτό ως επιβράβευση της προσπάθειας ή του ταλέντου σου;
Σκέφτομαι ότι είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας. Αν θέλουμε να το δούμε ως δικαίωση ή αν προσλαμβάνω ως επιβράβευση την ανάθεση πρωταγωνιστικών ρόλων στο θέατρο και της πορείας, έναρξης καλύτερα μιας πορείας, στην τηλεόραση, νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά πίσω από αυτό. Αυτό κρατώ από μένα, πόση ακριβώς δουλειά χρειάζεται να καταβληθεί για να υπάρξει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση. Η όποια ανάθεση, ας μην ξεχνάμε, έρχεται μετά από δουλειά και πρέπει να δουλέψεις ακόμη περισσότερο για κάθε αποτέλεσμα. Η δουλειά φέρνει ακόμη περισσότερη δουλειά.

Θεωρείς ότι είσαι από τους τυχερούς στον χώρο; Εάν λάβουμε κιόλας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με τις συνθήκες εργασίας…
Θα επιστρέψω στον παράγοντα «σκληρή δουλειά». Η τύχη από μόνη της δεν αρκεί, είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Όταν αισθάνεται ένας άνθρωπος τυχερός σε κάποια πράγματα, τα πράγματα τα αναλαμβάνει η δουλειά. Όταν δηλαδή σταματά να σου χαμογελά η τύχη, ποιο άλλο στοιχείο σε παρακινεί, ποιο άλλο σε κινητοποιεί; Δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο πέρα από τη δική μου σκέψη και τη δική μου δουλειά πάνω στο επάγγελμά μου. Το έχω πει και θα το ξαναπώ και δεν είμαι ο πρώτος που το λέει: «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Έχοντας ρόλο ως Γιακουμής στα «Καμώματα» και ως Βιτσέντζο στην «Pasta» και, μάλιστα, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, δεν φοβήθηκες την υπερέκθεση, τον χαρακτηρισμό σου ως τηλεοπτικού ενδεχομένως ηθοποιού;
Καθόλου! Συνειδητά μέσα μου ξεχωρίζω το καθετί και μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο καταπιάνομαι με το καθετί που έχει να κάνει με το επάγγελμά μου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Ότι δηλαδή «ο Ριχάρδος ξαφνικά θα παρουσιάζει το πρωτοχρονιάτικο του ΑΝΤ1». Χαίρομαι που ακούω ότι έχω καταφέρει σε έναν μεγάλο βαθμό να υποδυθώ σωστά έναν τόσο εμβληματικό ρόλο στο θέατρο με τον ίδιο τρόπο που ως Προκόπης χαίρομαι για την παρουσίαση αυτού του πρωτοχρονιάτικου σόου. Το γεγονός ότι έχω μάθει να μπαίνω συνειδητά στο καθετί, μου δίνει την ευκαιρία να κάνω ό,τι κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι κιόλας το στοιχείο που δεν θα φέρει την υπερέκθεση. Όταν, βέβαια, γίνει αυτό στην υπερβολή του, τότε χρειάζεται «μάζεμα» το όλο θέμα. Δεν χρειάζονται τέσσερεις παραστάσεις τον χρόνο και τέσσερεις παρουσιάσεις και τρία τηλεοπτικά… Εκεί χάνεται το μέτρο.

Μιλάμε, βέβαια, και για δύο διαφορετικούς τηλεοπτικούς ρόλους.
Ακριβώς! Εάν θες τη δική μου γνώμη ειλικρινά, η διπλή παρουσία στην τηλεόραση, σε δύο διαφορετικές δηλαδή σειρές, δεν είναι κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Η φύση, όμως, αυτή του εντελώς διαφορετικού κοινού, της εντελώς διαφορετικής ώρας προβολής κι εντελώς διαφορετικών ρόλων ήταν αυτό που με βοήθησε και μένα να το κάνω και μου το επέτρεψε, αν θέλεις. Οι προτάσεις δεν ήρθαν παράλληλα. Ξεκίνησα με τα «Καμώματα» και προέκυψε το «Pomilώri». Βάζοντας κάτω τα πράγματα με τους κύριους συντελεστές, τον Λώρη και τον Θεοδόση, καταλήξαμε στο γεγονός ότι μπορεί να γίνει.

Δεν υπήρξαν δηλαδή δισταγμοί, κατά πόσον δηλαδή θα συνέχιζες για άλλη μια σεζόν στην τηλεόραση.
Φέτος ειδικά, κανένας! Γίνονταν συζητήσεις αρχικά μήπως υπάρξει κάτι καινούργιο από πλευράς Λώρη, τελικά αυτό δεν έγινε και συνέχισε η «Pasta». Eίναι μεγάλη χαρά, γιατί μιλάμε για μια πολύ όμορφη ομάδα, το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει και στα «Καμώματα». Οπότε συνέχισα και με τα δύο αβίαστα…

Μιχάλη, «Casa de Mikel» με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής. Πώς αισθάνεσαι για την αγάπη του κόσμου;
Όταν βλέπεις ότι ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα της καλλιτεχνικής σου πορείας αποδίδει καρπούς, νιώθεις μεγάλη χαρά. Οι κόποι σου δεν πάνε χαμένοι και ανταμείβεσαι.

Αυτή η απήχηση δεν αυξάνει και τις απαιτήσεις για κάτι πιο δυνατό στη συνέχεια;
Εννοείται. Από τη στιγμή που η εκπομπή μετρά μόλις 11 επεισόδια, δηλαδή μόλις το α’ μισό της σεζόν, εννοείται πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Έχει ηρεμήσει το άγχος πλέον;
Μπορώ να σου πω ότι κανένας από την ομάδα μας δεν έχει εφησυχάσει. Ο αγώνας είναι μαραθώνιος κι όχι εκατοστάρι, οπότε τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν εμπνέει εφησυχασμό. Η ζώνη του Σαββάτου ανά πάσα στιγμή αλλάζει, εκπομπές πάνε κι έρχονται, οπότε οι μπαταρίες είναι διαρκώς γεμάτες, οι ιδέες τρέχουν. Επικρατεί ένας αναβρασμός, γιατί θέλουμε πραγματικά όλοι να κρατήσουμε την εκπομπή στο επίπεδο που καταφέραμε να κτίσουμε εξ αρχής και να την κάνουμε ακόμη καλύτερη.

Έχεις στο πλευρό σου την Ξένια Κωνσταντινίδου. Πώς είναι αυτή η συνεργασία;
Ναι, η Ξένια μάς βγάζει ασπροπρόσωπους. Την γνώρισα στο «Fakate tous» και από εκεί φάνηκε η χημεία μας. Έπειτα, βέβαια, εργαστήκαμε μαζί και στο θέατρο. Έχουμε περίπου το ίδιο μέτρο στην κωμωδία, μου αρέσει που έχει μέτρο κι αντίληψη. Ήθελα έναν άνθρωπο στο πλευρό μου που με καταλαβαίνει και να με εμπιστεύεται χωρίς να μπαίνουμε στη διαδικασία να αναλύουμε το καθετί. Ξεκινώντας μια καινούργια προσπάθεια, όπως το «Casa de Mikel», ήθελα να έχω στο πλευρό μου άτομα με τα οποία επικοινωνώ εύκολα κι έχω χημεία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το ίδιο συμβαίνει, βέβαια, και με τους «The boys», με τους οποίους συνεργάστηκα και πέρσι σε κάποια μπαράκια όταν έκανα stand up comedy. Η επιλογή της Ξένιας, λοιπόν, δεν ήταν τυχαία.

Αυτή η χημεία είναι που πιστεύεις ότι συντονίζει τον κόσμο στη συχνότητά σας;
Έχουμε καταφέρει μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα άτομα που εργάζονται στο «Casa de Mikel» να αισθάνονται δική τους την εκπομπή. Ειλικρινά μιλώντας, ο καθένας από το δικό του πόστο δίνει το άπαν των δυνατοτήτων του ώστε η εκπομπή να πάει όσο πιο καλά γίνεται και, μάλιστα, χωρίς καμία καλλιτεχνική έκπτωση. Δεν τραβώ μόνος μου το κουπί, δεν αναλαμβάνω όλο το βάρος της προσπάθειας, που, ομολογουμένως, ήταν κάτι δύσκολο: το άκουσμα δηλαδή ότι ένας σταθμός θα επιχειρήσει να κάνει ένα τέτοιο σόου στη συγκεκριμένη ζώνη, την ίδια στιγμή που υπάρχει ένα άλλο ομοειδές πρόγραμμα στην κυπριακή τηλεόραση με απόλυτη επιτυχία εδώ και χρόνια…

Πώς διαφοροποιείται η δική σας πρόταση από τον Λούη;  
Αυτό θα το αφήσω στον κόσμο να το κρίνει. Ως Μιχάλης νιώθω ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, βλέπω τη διαφορά. Η προσέγγιση, λοιπόν, είναι αλλού. Ίσως κάποια κοινά θέματα επικαιρότητας να δείχνουν ότι οι εκπομπές κινούνται θεματολογικά στο ίδιο επίπεδο, που εν μέρει ισχύει εξαιτίας της τροφής για σχολιασμό που μας δίνει η περιορισμένη επικαιρότητα της Κύπρου. Θεωρώ, όμως, ότι η προσέγγιση που γίνεται από την εκπομπή μας, μέσω μιμήσεων και σκετς, κάτι που μου δίνει η ιδιότητα του ηθοποιού (το ίδιο ισχύει και για την Ξένια) είναι κάτι που θέλω να εκμεταλλευτώ στη σκηνή για να δώσω κάτι διαφορετικό. Είναι μια άλλη πρόταση, για το Σάββατο.

«Εσύ… στον κόσμο σου», «Casa de Mikel», θέατρο ταυτόχρονα και καθημερινά τα πρωινά στο Σπορ FM 95.0… Πώς είναι πλέον η καθημερινότητά σου;
Μπορώ να σου πω ότι είναι το πιο απαιτητικό πρόγραμμα που είχα ποτέ. Έκανα, όμως, ένα αρκετά… παραγωγικό προγραμματισμό που μου επιτρέπει να ασχολούμαι με όλα αυτά χωρίς να εμπλέκεται το ένα στο άλλο. Ορισμένες μέρες τις αφιερώνω στα γυρίσματα της σειράς, άλλες δύο μέρες της βδομάδας μάς παίρνει η προετοιμασία για το σόου.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση