ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: σατέν μπλούζα, midi φούστα και πέδιλα
 

Μαριάννα Σάντη: «Δεν είναι όλα ιδανικά στην τηλεόραση»

Του Ανδρέα Μαλάη

 

Από τις πιο αγαπημένες παρουσίες στην κυπριακή τηλεόραση, η Μαριάννα Σάντη συμμετέχει για τρίτη σεζόν στο «La pasta pomilώri» στον ΑΝΤ1 και μάς μιλά για τη συνέχεια της σειράς. Σκέφτηκε ποτέ να εγκαταλείψει την υποκριτική; Πώς «απαντά» στον ανταγωνισμό;

Άλλη μια σεζόν «Pasta pomilώri». Tι σού άφησε η περασμένη χρονιά;

Όμορφες στιγμές, ατέλειωτα χιλιόμετρα, νέες γνωριμίες, κούραση, γέλια, άγχος, συγκίνηση, όλα μαζί (γέλια). Μια μικρή διακοπή για ανάπαυλα και πάλι από την αρχή.

Θα σε δούμε και στη νέα σεζόν, υποθέτω.

Μέχρι στιγμής, αυτές είναι οι πληροφορίες μου, συνεχίζω με την υπόλοιπη ομάδα.

Είχες καθόλου ενδοιασμούς για τη συμμετοχή σου στην τρίτη σεζόν; Μήπως η σειρά κουράσει;

Συνήθως η πορεία μιας σειράς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απήχηση που έχει στο τηλεοπτικό κοινό. Μέχρι τώρα, φάνηκε πως το κοινό αγαπά και στηρίζει τη σειρά. Δεν είχα κανένα ενδοιασμό. Αντιθέτως, πιστεύω πως όλη την ομάδα τη «βαραίνει» περισσότερη ευθύνη για να διατηρήσει τη σειρά στο επίπεδο των προηγούμενων σεζόν.

Τι θα δούμε στη συνέχεια; Μπορείς να μάς δώσεις μια μικρή γεύση;

Ειλικρινά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Έχω την ίδια αγωνία γι’ αυτό που ακολουθεί, όπως φαντάζομαι έχουν και οι τηλεθεατές. Και να ήξερα βέβαια, δεν νομίζω να το αποκάλυπτα (γέλια).

Επικρατεί η άποψη ότι η νεολαία έχει απομακρυνθεί από την τηλεόραση…

Έχουν εισβάλει στη ζωή μας οι πλατφόρμες που νομίζω ότι κάπως αλλάζουν τα πράγματα, όμως, υπάρχει κι ένα μεγάλο μέρος του νεανικού κοινού που παρακολουθεί κυπριακή τηλεόραση και κυπριακές σειρές κι αυτό σ’ το λέω γιατί αυτό εισπράττουμε από τον κόσμο στον δρόμο. Επίσης, παρατηρώ ότι μεγάλο μέρος της νεολαίας μας παρακολουθεί σειρές εποχής κι αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο.

Πώς το εξηγείς αυτό;

Έρχονται σε επαφή με έναν κόσμο που δεν έχουν ζήσει παρά μόνο μέσα από τις αφηγήσεις των παππούδων τους, για παράδειγμα, γνωρίζουν ήθη και έθιμα του τόπου. Βιώνουν τον τρόπο που γεννιόταν ο έρωτας παλιότερα και κάποια κοινωνικά φαινόμενα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Βλέπεις τη ζωή από μια άλλη ματιά και είναι ωραίο να το παρακολουθείς, πάντα βέβαια υπό το πέπλο της μυθοπλασίας. Είναι μια ενδιαφέρουσα πτυχή της μυθοπλασίας.

Εσύ παρακολουθείς τηλεόραση;

Φυσικά, και κυπριακή τηλεόραση και πλατφόρμες.

Ποια προγράμματα προτιμάς;

Παρακολουθώ τα πάντα! Και κυπριακές σειρές, για να ξέρω αφενός τι γίνεται, σε ποιο επίπεδο κινούμαστε, αλλά κι επειδή παίζουν και πολλοί φίλοι μου σε αυτές. Κατά τα άλλα, παρακολουθώ και τα δελτία και σατιρικές ίσως εκπομπές. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, λόγω γυρισμάτων είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις, όμως, τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει περισσότερος χρόνος, μπορώ να πω ότι έχω παρακολουθήσει αρκετά.

Ξεχώρισες κάτι από την περσινή σεζόν;

Δεν μπορώ να σού πω ότι έχω ξεχωρίσει κάτι, έχω παρακολουθήσει, όμως και σειρές εποχής και κωμωδίες… Δεν θέλω να ονομάσω κάποιο πρόγραμμα γιατί απλούστατα δεν τα έχω δει όλα και ίσως υπάρξει κάτι που ήταν πραγματικά άρτιο και μού διέφυγε. Δεν θα είναι αντικειμενική η απάντησή μου…

Υπάρχει κάποια σειρά στις πλατφόρμες την οποία «ζήλεψες»;

Δεν θα έλεγα ότι ζηλεύω, αλλά θαυμάζω. Ναι, υπήρξαν σειρές που είπα πως θα ήθελα πολύ να ήμουν μέρος τους, μέρος της όλης παραγωγής. Περισσότερο, όμως, λέω ότι θα ήταν ωραίο να δίνονταν περισσότερα χρήματα στην κυπριακή τηλεόραση, στις δικές μας παραγωγές, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ισάξιες δουλειές.

Θεωρείς ότι είναι οικονομικό το ζήτημα;

Σ’ ένα μεγάλο βαθμό, ναι, το πιστεύω.

Υπάρχει πιστεύεις το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό, η πνοή;

Σαφώς, υπάρχει πολύ ταλέντο και μπροστά και πίσω από τις κάμερες, πολύ μεγάλη όρεξη, ιδέες, δημιουργικότητα. Μετρώ χρόνια στην τηλεόραση κι έχω έρθει σε επαφή με τον κόσμο της, οπότε μπορώ να σού πω ότι, ναι, δημιουργικότητα και όρεξη υπάρχουν, έχουμε μυαλά. Δεν υπάρχουν, όμως, τα εφόδια, με πρώτο και κύριο να είναι το οικονομικό και είναι αναπόφευκτα η κινητήριος δύναμη. Αν δινόταν περισσότερη έμφαση σε αυτό κι αν απομακρύνονταν από την τηλεόραση κάποια άτομα που δεν ξέρω αν πραγματικά χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχαν στην τηλεόραση άτομα που έχουν αισθητική, που έχουν μέσα τους πνοή.

Υπάρχει κάτι που θέλεις να δεις στην τηλεόραση, κάτι που θα σε καθήλωνε;

Πιστεύω ότι αυτά που θέλω να δω στην τηλεόραση τα βλέπω και είμαι αισιόδοξη πως αυτά που θα ήθελα να δω σύντομα θα έρθουν.

Με ποιο κριτήριο επιλέγεις την επόμενή σου συνεργασία;

Εξαρτάται από τις προτάσεις που έχω. Το πρώτο θα έλεγα πως είναι ο ρόλος μου, θέλω ο ρόλος μου να έχει κάποιο ενδιαφέρον και δεν σού κρύβω ότι αυτό άρχισε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, νωρίτερα δεν ήμουν τόσο συνειδητοποιημένη. Έχω υποδυθεί ρόλους που τούς ανέλαβα επειδή δεν είχα κάποια άλλη επιλογή. Εάν, όμως, έχω αυτή την ευχέρεια, εξετάζω τον ρόλο, τον σκηνοθέτη, τους συνεργάτες, τον τηλεοπτικό σταθμό… Μετά βλέπω και τα υπόλοιπα κομμάτια, ωράρια, μέρες, μισθό…

Προκρίνεις ως σημαντικότερο το κομμάτι της συνεργασίας με ανθρώπους που μπορείς να συνεννοηθείς ή πρώτιστο ρόλο παίζει το ταλέντο;

Κοίταξε, το να εργάζεσαι με άτομα που γνωρίζεις, που είσαι μαζί τους φίλος κι έχετε συνεργαστεί χρόνια είναι μια ασφάλεια. Μού αρέσει να συνεργάζομαι και με νέα άτομα, όμως, γιατί θέλω την ανανέωση, θέλω την πρόκληση, μού αρέσει, λοιπόν, η μείξη παλιών με νέων συνεργατών. Από την άλλη, το κλίμα στα γυρίσματα είναι πάντα σημαντικό, γιατί με κάνει κι εμένα να θέλω να δώσω περισσότερα και να μη βαριέμαι να πάω στη δουλειά μου, κάτι που μού έχει συμβεί στο παρελθόν. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο ταλέντο γιατί ο καθένας το αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο, οπότε θα σού έλεγα πως προτιμώ με έναν συνάδελφό μου να έχω μια όμορφη, ήπια και δημιουργική συνεργασία και γενικότερα να έχω απέναντί μου έναν καλό άνθρωπο, χωρίς κακία, δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω την κακία.

Μπορείς διαβάζοντας ένα σενάριο πλέον να αντιληφθείς ενδεχομένως την επιτυχία του; Έχεις αποκτήσει αυτή την ικανότητα;

Παρόλο που είμαι χρόνια στην τηλεόραση, μπορώ διαβάζοντας ένα σενάριο να σού πω αν η σειρά είναι καλή ή όχι, μπορώ να σού πω σε ποιες ηλικίες απευθύνεται, ποιον κόσμο θα προσελκύσει, δεν μπορώ, όμως, δυστυχώς, να… προβλέψω την επιτυχία της. Η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έτυχε να δω σειρές ή να συμμετάσχω σε σειρές που θεωρούσα ότι ήταν πολύ καλές δουλειές αλλά να μην κινήθηκαν καλά στα νούμερα, κι έχω δει προφανώς και το αντίθετο.

Μπήκες στο… παιχνίδι του ανταγωνισμού; Ενέδωσες στον πειρασμό;

Γενικά, από τη φύση μου δεν είναι ανταγωνιστικός άνθρωπος. Περισσότερο είμαι άνθρωπος της ομάδας, πιστεύω στη δυναμική της. Από μικρή συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, δεν μπορείς σε μια σειρά να είσαι ο μοναδικός που προκαλεί το ενδιαφέρον, κι αυτό, όπως σού είπα, το εμπέδωσα από πολύ μικρή. Γι’ αυτό τον λόγο, λοιπόν, επειδή είναι ανώφελο, δεν ένιωσα την ανάγκη του ανταγωνισμού ποτέ, σε κανένα σημείο της καριέρας μου.

Το βίωσες, όμως, από άλλους;

Ναι, και το αναγνωρίζω όταν το βλέπω. Καταλαβαίνω, όμως, ότι είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας των άλλων και δεν με απασχολεί. Εξαρτάται, βέβαια, πάντα σε ποιο βαθμό το βιώνεις. Έχω έναν τρόπο, όμως, να ελέγχω τα πράγματα και να μη με επηρεάζουν άμεσα. Αυτό, φυσικά, το αποκτάς στην πορεία.

Σού έχει δώσει απογοητεύσεις το επάγγελμα;

Πάρα πολλές, ήταν πολλές οι φορές που σκέφτηκα να σταματήσω, κι όμως κάτι ερχόταν στην πορεία, κάτι καινούργιο και συνέχιζα. Μού έχει δώσει απογοητεύσεις, έχω νιώσει αδικία πολλές φορές, το οποίο, φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία ως προς το τι φαίνεται προς τα έξω…

Συμμετείχες, όμως, σε σειρές που γνώρισαν επιτυχία.

Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν όλα όμορφα και ιδανικά. Αντιλαμβάνεσαι πως για να βγει μια σειρά στον αέρα από πίσω υπάρχει ολόκληρη υπόθεση, κούραση, ένταση. Δεν σού κρύβω ότι έπιασα τον εαυτό μου να κλαίει. Δεν είναι εύκολος ο χώρος μας, όμως, υπάρχει αυτό το κάτι που νομίζω πως δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού. Αυτό με κρατάει ακόμη.

Θα σε ενδιέφερε να περάσεις στον χώρο του ραδιοφώνου ή της παρουσίασης;

Μού έχει προταθεί δύο φορές να κάνω ραδιόφωνο, αλλά, δυστυχώς, δεν προχώρησε η συνεργασία λόγω βεβαρημένου προγράμματος δικού μου. Θα ήθελα, όμως, πάρα πολύ να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ στο ραδιόφωνο. Θα μού άρεσε! Ως προς την παρουσίαση μιας τηλεοπτικής εκπομπής, απλώς θα σού πω ότι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ και… προτιμώ το ραδιόφωνο (γέλια).

 Πηγή: Τηλεώρες

 

 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση