ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: bodycon φόρεμα, denim σακάκι και πέδιλα
 

Η Ελίνα Λεμή μας ταξιδεύει στον κόσμο της βιώσιμης μόδας με το Wear the Runway

Η Ελίνα Λεμή, δημιουργός του «Wear the Runway», μάς μιλάει για την πλατφόρμα που δημιούργησε και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της βιώσιμης μόδας.

Σταύρη Φράγκου

Η βιώσιμη μόδα δεν είναι καινούργιος όρος. Αποτελείται από πολλά σημεία που χρειάζονται μια πιο προσεγμένη ανάλυση. Εστιάζει την προσοχή του σε όλο τον κύκλο ζωής που έχει ένα ρούχο από την ώρα δημιουργίας του μέχρι και το τέλος της χρήσης του, αν και το ιδανικό θα ήταν να μην έχει τέλος χρήσης. Δεν είναι απλώς μια τάση, γιατί έχουμε φτάσει τα όρια του υπερκαταναλωτισμού και αγνοούμε τους κινδύνους που παραμονεύουν. Η Ελίνα Λεμή, δημιουργός του «Wear the Runway» και με μεγάλο ιστορικό στον χώρο του Fashion PR & Marketing, μάς μιλάει για την πλατφόρμα που δημιούργησε και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της βιώσιμης μόδας.

Μόδα και στυλ
Από πολύ μικρή ηλικία η μόδα ήταν ένα πολύ συναρπαστικό κομμάτι στη ζωή της Ελίνας. Ο παππούς της ήταν πολύ γνωστός ράφτης στο Λονδίνο όπου έραβε για celebrities όπως Naomi Campbell, David Bowie, George Michael αλλά και για κάποια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώ συνεργάστηκε και με διάφορους γνωστούς σχεδιαστές μόδας. Όταν η Ελίνα βρέθηκε στο Λονδίνο, δούλεψε σε εταιρείες Fashion PR and Marketing και λόγω της εργασίας της είχε καθημερινή επικοινωνία με στυλίστες διασήμων αλλά και με μεγάλα περιοδικά (Vogue, Elle, Harper’s Bazaar). Δούλεψε επίσης ως personal shopper στο Harrods για την πιο μεγάλη εταιρεία του Hong Kong που αγόραζε ρούχα για πελάτες οι οποίοι έψαχναν περιζήτητα και αποκλειστικά κομμάτια. Χάρη στη δουλειά της έμαθε ακόμα περισσότερα για τον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Το στυλ της πλέον μπορεί να θεωρηθεί και βιώσιμο, αφού άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ντύνεται. Παλιά φορούσε κάτι μία φορά μόνο και το φύλαγε στην ντουλάπα της ενώ τώρα εκτιμά το κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας της και βρίσκει διαφορετικούς τρόπους να το συνδυάζει βασισμένη στη θεωρία του «mix and match». Πιστεύει ότι πρέπει να δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στα ρούχα μας και ειδικά στα κομμάτια των επώνυμων οίκων, τα οποία θεωρεί ως έργα τέχνης.

Designer’s wardrobe
Το brand της, «Wear the Runway», είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης με επώνυμα ρούχα στην Κύπρο. Η ιδέα προέκυψε όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2013. Η συγκάτοικός της, γνώριζε κάποιες διαδικτυακές πλατφόρμες και ενοικίαζε φορέματα σε πολύ προσιτές τιμές για διάφορες περιστάσεις. Η Ελίνα θεώρησε τότε ότι ήταν μια πολύ καλή και πρωτότυπη ιδέα για την Κύπρο και την υλοποίησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το «Wear the Runway» ως μια πλατφόρμα μόδας έχει ως κύριο σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση όλων των γυναικών στο luxury fashion σε πολύ προσιτές τιμές. Όταν κάποιος νοικιάζει αντί να αγοράζει, αυτομάτως συμβάλλει στη μείωση του υπερκαταναλωτισμού αλλά και στην εξάλειψη του fast fashion ενώ εκτιμά περισσότερο την έννοια της βιώσιμης μόδας. Το Wear the Runway προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση αφού αρχικά ο πελάτης μπορεί να δει μέσω του Instagram τι κομμάτια προσφέρει η πλατφόρμα και επικοινωνεί δίνοντας πληροφορίες για την εκδήλωση που τον ενδιαφέρει και το μέγεθος των ρούχων που αναζητά. Μετά από αυτό, το «Wear the Runway» προσφέρει ιδιωτικό ραντεβού styling στο σπίτι του πελάτη, όπου μπορεί να δοκιμάσει έως και είκοσι κομμάτια και να διαλέξει το ιδανικό. Τα ραντεβού γίνονται σε όλες τις πόλεις της Κύπρου ενώ τα κομμάτια μπορούν να ενοικιαστούν από μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες εάν τυχόν ο πελάτης το θέλει στις διακοπές του. Όσον αφορά στο τι μπορεί κάποιος να βρει στο «Wear the runway», είναι κυρίως φορέματα από σχεδιαστές μεγάλων οίκων όπως Christian Dior, Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana σε πολύ καλές τιμές, αλλά και περιζήτητες τσάντες όπως Chanel και Bottega Veneta. Τα περισσότερα κομμάτια είναι πολύ εντυπωσιακά και κατάλληλα για ειδικές περιστάσεις όπως χορούς, γάμους, βαφτίσια, γενέθλια χωρίς να αποκλείονται τα υπόλοιπα. Οι τιμές ξεκινούν από εκατό πενήντα ευρώ έως τετρακόσια πενήντα ευρώ για μία βδομάδα έως δέκα ημέρες και βασίζονται στο κόστος αγοράς. Η Ελίνα μάς εκμυστηρεύεται ότι θέλει το «Wear the Runway» να γίνει ο καινούργιος προορισμός βιώσιμης και πολυτελούς μόδας.

ALEXANDRE VAUTHIER 
VELVET BLAZER ΦΟΡΕΜΑ
WEAR THE RUNWAY ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ: €215
ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ: €1990

CHANEL BLACK CAVIAR FLAP BAG
WEAR THE RUNWAY ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ: €6/ΜΕΡΑ
ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ: €5795

Sustainable Fashion
Η Ελίνα τονίζει τη σημασία της βιωσιμότητας ειδικά στον χώρο της μόδας αφού είναι η νέα τάση που καλεί τις επιχειρήσεις να διαμορφώσουν τον τρόπο παραγωγής τους και ταυτόχρονα να παροτρύνουν τους καταναλωτές να αποκτήσουν μία πιο υπεύθυνη στάση σε ό,τι αφορά στις αγορές των ρούχων, ενισχύοντας την προσπάθεια για περιορισμό του οικολογικού αποτυπώματος. Οι Κύπριες άρχισαν να ψωνίζουν διαφορετικά και με την εξέλιξη των social media πολλές θα ήθελαν να έρθουν πιο κοντά σε επώνυμες μάρκες, ειδικά όταν τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν σε προσιτές τιμές. Η ίδια για να στηρίξει την τάση που ήρθε για να μείνει, άρχισε να ανακαλύπτει εκ νέου την γκαρνταρόμπα της βρίσκοντας διάφορους συνδυασμούς ώστε να αποφύγει την υπερκατανάλωση. Αγόρασε πέντε κομμάτια που της έλειπαν και επένδυσε σε αυτά αποφεύγοντας έτσι τις συχνές επισκέψεις στα καταστήματα ενώ κάποια ρούχα, τα οποία δεν χρειάζεται πλέον, τα προσφέρει σε markets και thrift stores. Η συμβουλή της σε όσους θέλουν να γίνουν μέρος της βιώσιμης μόδας, είναι να αρχίσουν να υιοθετούν μεθόδους όπως η αναθεώρηση και η ανακύκλωση της γκαρνταρόμπας και να «ξεκλειδώσουν» τη δημιουργικότητά τους με πρωτότυπα σύνολα.


DAVID KOMA BLACK CUT-OUT DRESS
WEAR THE RUNWAY ΤΙΜH ΕΝΟΙΚIΑΣΗΣ: €165
ΤΙΜH ΠΩΛΗΣΗΣ: €1000

Trends & class
Οι αγαπημένες της τάσεις για φέτος είναι το «comfortable chic» ή «girly street-style», ένα υπερμέγεθες κομμάτι με stilettos ή baggy jeans με crop και blazer ενώ λατρεύει τον συνδυασμό του πράσινου και του μαύρου. Αν έπρεπε να επιλέξει τρία κομμάτια που μια γυναίκα πρέπει πάντα να έχει στην γκαρνταρόμπα της, θα επέλεγε ένα οversized blazer, baggy dad τζιν και ένα little black dress. Ανάμεσα στους αγαπημένους της σχεδιαστές είναι ο David Koma για βραδινά, ο Marques Almeida για καθημερινά σύνολα και ο Fenty by Rihanna αλλά δυστυχώς αυτή η μάρκα δεν θα υπάρχει πλέον.

STYLING Μάρα Πετρίδης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ντέμης Σιρανίδης
ΜΑΛΛΙΑ Ησαϊας Αριστοδήμου

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Ilona Garamvolgyi: From zero to hero

Ilona Garamvolgyi: From zero to hero

«Εγώ τότε μόνη στην Κύπρο έμεινα κυριολεκτικά στον δρόμο… δεν ήταν λίγες οι νύχτες που κοιμήθηκα ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  INTERVIEWS