ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρο σατέν midi φόρεμα και flat πέδιλα
 

Γαβριέλλα Ζάρτηλα: «Είμαστε μια οικογένεια στο ‘Πρωτοσέλιδο’»

Παύλος Χατζηλοΐζου

Η νεαρή δημοσιογράφος, την οποία παρακολουθούμε στο «Πρωτοσέλιδο» (καθημερινά, 06.45, Σίγμα), μάς μιλάει για τη συμμετοχή της στην εκπομπή και για την κυπριακή τηλεόραση γενικότερα.

Είσαι στο «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την εκπομπή;
Στο Σίγμα είμαι από το 2014, ουσιαστικά κτύπησα την πόρτα και ζήτησα δουλειά. Ήρθα την κατάλληλη στιγμή αφού υπήρχε ανάγκη για παραγωγό της εκπομπής του Ανδρέα αλλά και του Νικήτα Κυριάκου (τότε το «Μεσημέρι και Κάτι»). Μετά τον πρώτο χρόνο και κάποιες αλλαγές ο Ανδρέας ζήτησε να βγω στον «αέρα» και να είμαι πλέον και δημοσιογράφος της εκπομπής. Έτσι κι έγινε.

Πώς νιώθεις για τη συμμετοχή σου στην εκπομπή;
Νιώθω τυχερή. Ο Ανδρέας είναι ένα υπέροχος άνθρωπος και άριστος επαγγελματίας, Το να βρεθεί κιόλας από τα πρώτα μου βήματα αυτή η ευκαιρία καταλαβαίνεις ότι ήταν μεγάλο δώρο. Η ομάδα της εκπομπής είναι εξαιρετική και πλέον είμαστε μια οικογένεια.

Κρύβεται κάποιο μυστικό πίσω από την επιτυχία της εκπομπής;
Δεν ξέρω περί μυστικού. Αυτό που μπορώ να σού πω είναι πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε όλοι με πολλή αγάπη και με στόχο να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σωστή ενημέρωση στους τηλεθεατές.

Ποια είναι η σχέση σου με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο; Όλως παραδόξως συμφωνούμε σχεδόν πάντα. Πέντε χρόνια τώρα καθημερινά μαζί είναι μέρος της ζωής μου και βρίσκεται πάντα δίπλα μου όταν το χρειάζομαι.

Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός με τις ενημερωτικές εκπομπές που προβάλλονται απέναντί σας;
Όχι. Αυτό που λέω είναι ότι είμαι τυχερή που δουλεύω με τον Ανδρέα, γιατί «με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις». Μάς έμαθε να ‘μαστε σε εγρήγορση για το καλύτερο για την εκπομπή μας και όχι σε σύγκριση με τις άλλες εκπομπές. Και στο κάτω-κάτω πρέπει να υπάρχει ποικιλία και αρκετές εκπομπές για να διαλέγει και ο τηλεθεατής, να έχουν δουλειά και οι άνθρωποι των μέσων.

Γενικότερα, έχεις βιώσει τον ανταγωνισμό μέχρι τώρα;
Δεν θα το έλεγα. Μια σταλιά τόπος είμαστε και δεν ανακαλύψαμε και τον τροχό.

Σε ικανοποιούν τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής; Τα θεωρείς εργαλείο για τη δουλειά σου;
Καλώς ή κακώς είναι εργαλείο στη δουλειά μας, είναι απόδειξη αν κάτι πάει καλά ή όχι. Ναι, βέβαια με ικανοποιούν αλλά δεν αλλάζει κάτι στη δουλειά που κάνω. Όπως και να έχουν τα νούμερα, εμείς πάντα θα δουλεύουμε για το καλύτερο.

Στο μέλλον θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή;
Στη ζωή μου έχω μάθει ποτέ να μη λέω ποτέ, γιατί άλλωστε δεν φανταζόμουν καν τον εαυτό μου στην τηλεόραση.

Μιας και δουλεύεις στην τηλεοπτική ενημέρωση, πιστεύεις ότι αυτή έχει επηρεαστεί από το διαδίκτυο;
Έχει επηρεαστεί σίγουρα κατά κάποιον τρόπο. Στο διαδίκτυο ίσως δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής οι αυστηροί κανόνες της τηλεόρασης όπου αρκετά πράγματα δεν μπορούμε καν να τα πούμε. Αν με ρωτάς, αυτό είναι το σωστό γιατί πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο.

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο της κυπριακής τηλεόρασης;
Εξαρτάται με τι θες να τη συγκρίνεις. Γιατί άλλα τα δεδομένα στην Αμερική, άλλα ακόμα και στην Ελλάδα κι εντελώς διαφορετικά είναι εδώ. Τα λεφτά, φυσικά, πολύ πιο λίγα, αν και θεωρώ ότι η κυπριακή τηλεόραση έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε να γίνονται παραγωγές που στο παρελθόν δεν υπήρχαν.

Ποια προγράμματα της κυπριακής τηλεόρασης επιλέγεις να παρακολουθείς;
Η αλήθεια είναι ότι βλέπω πάντα το δελτίο ειδήσεων και όταν έχω χρόνο προτιμώ τις ταινίες.

Με ποια πρόσωπα της κυπριακής τηλεόρασης θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
Θα ήθελα σίγουρα να βρεθούν ξανά στον δρόμο μου ο Νικήτας Κυριάκου και η Άντρη Δανιήλ, με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Στον χώρο μας υπάρχουν άλλωστε εξαίρετοι δημοσιογράφοι.

*Η Γαβριέλλα Ζάρτηλα γεννήθηκε στη Σωτήρα Αμμοχώστου στις 28/03/1992. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Frederick University. Έχει εργαστεί στις τηλεοπτικές παραγωγές «Όνειρο Ήταν» (Mega Κύπρου), «Μεσημέρι και κάτι» και «Ζήσε το!» (Σίγμα). Εκτός από το «Πρωτοσέλιδο», συνεργάζεται και με τις «Τομές στα Γεγονότα» (Σίγμα).

Πηγή: ΤηλεΏρες

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση