ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Faith it till you Make it: Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας με απλές τεχνικές;

Ξεκινώντας από την Ελλάδα,η Ασπασία Κουμλή έφτασε στο ΛοςΆντζελες όπου και διδάσκει success και manifestation coaching.Πώς δηλαδή μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου με απλές τεχνικές και τη δύναμη του μυαλού.

Είναι φορές που συνειδητοποιείς πως τα socialmedia σού προσφέρουν και θετικά. Αυτό έγινε με την Ασπασία Κουμλή, της οποίας τον λογαριασμό στο Instagram ανακάλυψα μέσω κάποιων posts που ανέβασε η Τόνια Σωτηροπούλου. Ένας λογαριασμός που εκπέμπει θετική ενέργεια, δύναμη και τεχνικές που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη ζωή μας. Αυτά ακριβώς που οριοθετούν και την ίδια και τα οποία αναλύσαμε παρέα…

Ασπασία, μίλα μας καταρχάς για εσένα. Από πού ξεκίνησες και πώς κατέληξες να κάνεις αυτό που αγαπάς στο ΛοςΆντζελες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή όμως ήθελα να φύγω, γιατί ένιωθα πως κάτι έψαχνα. Πήγα στο Λονδίνο όπου σπούδασα Χρηματοοικονομικά, HumanResources και Business και ξεκίνησα να δουλεύω στο χρηματιστήριο. Ενώ έπαιρνα αρκετά χρήματα και ζούσα απέναντι από το Harrods, δεν περνούσα καλά. Έπαθα ξαφνικά burnout, αφού ένιωθα πως δεν ήμουν υγιής. Δεν με ευχαριστούσε αυτό που έκανα. Παραιτήθηκα, λοιπόν, επέστρεψα στην Ελλάδα, και ο γιατρός μου είπε πως αυτό οφειλόταν στην υπερκόπωση.Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως έπρεπε κάτι να αλλάξω. Άρχισα να εργάζομαι στον χώρο της διαφήμισης και αργότερα ως επικοινωνιακή σύμβουλος υπουργού στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Πολύ μικρή για μια τόσο μεγάλη θέση, η κυβέρνηση άλλαξε κι εγώ μετακόμισα στην Αμερική. Εκεί αποφάσισα να ξεκινήσω το διάβασμα και να σπουδάσω δίπλα σε δασκάλουςεναλλακτικών και μη θεραπειών, συμβουλευτική, διαλογισμό κ.ά. Παράλληλα συνέχισα την καριέρα μου στον χώρο της διαφήμισης, δουλεύοντας με σκηνοθέτες και παραγωγούς του Χόλιγουντ και πήρα εύκολα την πράσινη κάρτα,εφαρμόζοντας τις μεθόδους του «Faithittillyoumakeit». Με λίγα λόγια έκανα πράξη όλα αυτά που έμαθα.Τότε γνώρισα και τον Eric, τον άντρα της ζωής μου.Στη συνέχεια, ένα περιστατικό με έκανε να αντιληφθώ πως πρέπει να αφήσω ό,τι έκανα και να επαναπροσδιορίσω το mindset μου. Έτσι άρχισα να διδάσκω όλα αυτά που είχα μάθει, θέλοντας να βοηθήσω κι άλλους να αλλάξουν τη ζωή τους.

Tι είναι το coaching και ποιες οι δικές σου τακτικές;

Διδάσκω success και manifestation coaching. Δουλεύουμε σ’ ένα συγκεκριμένο τομέα,όπου ο μαθητής θέλει να πετύχει κάτι, να βγει μέσα από τους περιορισμούς του, να βρει τα ταλέντα και τις δεξιότητες να ξεπεράσει οτιδήποτε τον περιορίζει, χρησιμοποιώντας τεχνικές NLP(νευρογλωσσικός προγραμματισμός). Να μπορέσουμε με τη δύναμη του μυαλού και της εσωτερική δύναμης να καταφέρουμε τα πάντα.Είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο που κάνουν επιτυχημένα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο. Εγώ κάνω πνευματικό coaching, δηλαδή βρίσκουμε τον στόχο με τον μαθητή μου όπως και τις τεχνικές και τις μεθόδους, σχεδιάζοντας με λεπτομέρεια το πώς θα επιτευχθεί. Δεν κάνουμε ψυχανάλυση, αλλά ανακαλύπτουμε τη ρίζα του προβλήματος και την αναπρογραμματίζουμε, γιατί ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι ον με πρόγραμμα.Πάντα μέσα από μία ηθική.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον καθένα από εμάς;

Το σημαντικότερο για κάθε άνθρωπο είναι η αυτογνωσία και η αυτοβελτίωση. Σκοπός της ζωής είναι να γίνουμε η καλύτερη version του εαυτού μας. Αν μπορούσα να προσθέσω ένα μάθημα στα σχολεία, αυτό θα ήταν η αυτογνωσία. Πρέπει να ξέρω ποιος είμαι για να μπορώ να εκφράζομαι. Ο περισσότερος κόσμος δεν είναι ευτυχισμένος, επειδή δεν ξέρει ποιος είναι. Δεν ξέρει τι θέλει, τι του φταίει, δεν γνωρίζει τις δυνατότητές του και ότι μπορεί να είναι ό,τι επιθυμεί. Αν ρωτήσεις τους μεγαλύτερους αθλητές στον κόσμο, τους καλύτερους επιχειρηματίες και τους πιο επιτυχημένους πολιτικούς ποιο είναι το κοινό τους, θα σου απαντήσουν το «γνώθι σαυτόν».

Ποια είναι η διαφορά του coaching από την ψυχανάλυση;

Η ψυχανάλυση και το coaching έχουν ως στόχο την αυτογνωσία και την αυτοθεραπεία. Οι δρόμοι που παίρνουμε είναι διαφορετικοί, στην ψυχανάλυση η τεχνική είναι πολύ συγκεκριμένη και δύσκολη γιατί δημιουργεί πολύ πόνο. Mε το coaching και το ΝLP που διδάσκω εγώη αυτογνωσία έρχεται πιο άμεσα, αφού δεν μπαίνεις μέσα στον πόνο, βρίσκεις τη ρίζα του προβλήματος και η αλλαγή γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Θεωρείς πως τοcoachingείναι παρεξηγημένο,ή ο κόσμος το έχει αποδεχτεί;

Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Αρχίζει να βλέπει πως το σύστημα μέσα στο οποίο έχουμε μεγαλώσει πολλές φορές δεν επιτρέπει τη διαφορετικότητα, την ελευθερία, την απόλυτη ευτυχία. Mέσω του διαδικτύουπαρατηρούμε πιο εύκολα τι συμβαίνει γύρω μας κι έχουμε ευαισθητοποιηθεί. Παντού υπάρχουν lifecoaches. Όλοι μπορούμε να είμαστε, έχουμε τη δύναμη του μυαλού με την οποία μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλους.Αυτό δείχνει την ανάγκη του ανθρώπου να αυτοβελτιωθεί. Ίσως είναι παρεξηγημένο, γιατί δεν μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή αν εσύ ο ίδιος δεν αποφασίσεις πως θέλεις να την αλλάξεις. Η κουλτούρα της δυτικής κοινωνίας για τα πτυχία που πρέπει να έχεις για να μπορείς να βοηθήσεις άλλους υπάρχει, δικαιολογημένα επειδή έτσι έχουμε μάθει. Δεν είναι όμως έτσι.

Πότε κατά τη γνώμη σου είναι κατάλληλα στιγμή για να ξεκινήσει κανείς τοcoaching;

Όταν αποφασίσει πως η ζωή του δεν του κάνει.Η απόφαση πρέπει να είναι συνειδητοποιημένη. Να μην είμαστε βολεμένοι με τα χλιαρά και τα λίγα. Όταν έχουμε αυτογνωσία και πούμε «enoughisenough», όταν θέλουμε την αλλαγή, τότε θα γίνει.Δεν πρέπει ποτέ να μας φταίει κάποιος άλλος, όπως η κρίση, η οικογένειά μας, ο σύντροφός μας… Τότε καλύτερα να μην το κάνουμε. Αν όμως είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε τη ζωή στα χέρια μας και να την αλλάξουμε, χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες σε κανέναν, τότε είμαστε έτοιμοι.

Ποιες ανάγκες της κοινωνίας οδήγησαν στη δημιουργία τουcoaching;

Η ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, η ανάγκη τού να έρθουμε κοντά στον εαυτό μας, να ζήσουμε μια ζωή με πάθος, να μην νιώθουμε πως είμαστε followers, αλλά influencers.Η ανάγκη της αυτοέκφρασης.

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Η ζωή δεν συμβαίνει σε εσένα, εσύ συμβαίνεις στη ζωή. Αυτή η συμβουλή μού έδωσε την ευθύνη στα χέρια μου κι όχι στους άλλους.

H καλύτερη συμβουλή που θα έδινες;

Μπορείς να αλλάξεις τα πάντα γύρω σου, έχεις τη δύναμη μέσα σου, είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας όποια κι αν είναι αυτή που θέλουμε.

Το τελευταίο διάστημα όλοι κλίνουν προς τα βιβλία αυτοβελτίωσης.Σε τι διαφέρει η προσωπική επαφή με ένανlifecoach από τα συγκεκριμένα βιβλία; Εσύ ποια μάς προτείνεις ως musthave;

Συνιστώ τα βιβλία αυτοβελτίωσης και μέσα από το coachingόλη αυτή η γνώση γίνεται εμπειρία. Όποιο και να διαβάσετε θα σας βοηθήσει. Προσωπικά γράφω το «Faithittillyoumakeit», το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2019. Θα σας πρότεινα να διαβάσετε τα «Badass», «Τhepowerofnow»και «Thinkandgrowrich».

Καθημερινά συναναστρέφεσαι και μιλάς με πολλούς ανθρώπους. Ποιο πρόβλημα συναντάς συχνότερα;

H αυτοεκτίμηση,η αυτοπεποίθηση, ημαζεμένη θλίψη από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ο φόβος τού να αγαπήσω και να αγαπηθώ.

Aκούμεσυνεχώς για τοξικό περιβάλλον και χειριστικούς ανθρώπους. Το περιβάλλον μας τελικά είναι αυτό που ορίζει τη διάθεσή μας;

Θεωρώ ότι το περιβάλλον μας δεν πρέπει να ορίζει τη διάθεση μας ούτε οι χειριστικοί άνθρωποι που ζουν σ’ αυτό.Υπάρχουν μόνο αυτοί που εμείς τους επιτρέπουμε να μπουν στο μυαλό μας και να αλλάξουν τη διάθεσή μας. Αυτό διδάσκω, πώς να είμαστε ολόκληροι μόνοι μας χωρίς να μας επηρεάζει το περιβάλλον και πώς να «προστατευτούμε» από το τοξικό περιβάλλον γύρω μας, αλλά κυρίως μέσα μας. Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτό το οποίο δεν έχουμε. Άρα η τοξικότητα που βλέπουμε είναι καθρέφτης της δικής μας τοξικότητας.

Πρόσφατα έμαθα από εσένα πως το συνειδητό αποτελεί το 1% του μυαλού μας και το υποσυνείδητο το 99%. Πόσο σημαντικό είναι τελικά το πώς τρέφουμε το υποσυνείδητο μας;

Το υποσυνείδητό μας λαμβάνει και επεξεργάζεται εικόνες πολύ πιο γρήγορα από όσο μπορεί το συνειδητό μας. Μέχρι την ηλικία των 7, περίπου, που δεν έχουμε σχηματίσει ακόμη το λογικό, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας καταγράφονται στο υποσυνείδητο σε μορφή πεποιθήσεων και φίλτρων μέσα από τα οποία βλέπουμε τη ζωή. Αν μπορεί κανείς να μιλήσει κατευθείαν στο υποσυνείδητο, μπορεί να αλλάξει πεποίθηση, άρα και συμπεριφορά πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα. Για παράδειγμα επιθυμείκάποιος να χάσει κιλά. Αν αλλάξει η πεποίθησήτου γύρω από την υγεία κατευθείαν από το υποσυνείδητο,τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορέσει να αλλάξει συμπεριφορά. Θα τρώει πιο υγιεινά, θα πηγαίνει στο γυμναστήριο πιο συχνά και θα έχει επιτυχία στον στόχο του.

INFO

Instagram: faithittillyoumakeitgirl

Website: www.faithittillyoumakeitgirl.com

Facebook: Faith it till you make it

 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση