ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Ελπίδα Ιακωβίδου: «Η τηλεόραση απαιτεί αυτογνωσία»

Λαμπερή παρουσία, με αγάπη και όρεξη για τη δουλειά.

Λαμπερή παρουσία, με αγάπη και όρεξη για τη δουλειά. Η Ελπίδα Ιακωβίδου κλείνει άλλη μια σεζόν στην πρωινή ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης («Όμορφη μέρα -κάθε μέρα», καθημερινά 09.30, ρικ1) και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για τη σεζόν που φεύγει κι όλα όσα της χάρισε η εμπειρία της πανδημίας.

Ελπίδα, πώς σε βρίσκει το τέλος της σεζόν;
Άλλη μια χρονιά όντως ολοκληρώνεται και μπορώ να πω ότι περάσαμε πολύ όμορφα μαζί με τους αγαπημένους καλεσμένους μας και τους συνεργάτες μας. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένη που καταφέραμε και φέτος να λέμε στον κόσμο την πιο γλυκιά «καλημέρα».

Αισθάνεσαι ότι κατάφερες να δώσεις όλα όσα είχες οραματιστεί στην αρχή της σεζόν;
Κοίταξε, κάθε μέρα που βρίσκομαι στην εκπομπή προσπαθώ να δώσω το 100% του εαυτού μου κι ακόμη παραπάνω. Στην προσπάθειά μου αυτή, ό,τι και να μου συνέβαινε εκτός πλατό, ξεκινούσα την εκπομπή λέγοντας την «καλημέρα» μου και πραγματικά την εννοούσα. Αγαπώ αυτό που κάνω και γι’ αυτό προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Έχω, όμως, πολύ περισσότερα να δώσω και θα συνεχίσω να το κάνω. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στον κόσμο και να τους λέω όσο όμορφα και γλυκά μπορώ την καλημέρα μου.

Είναι κάτι που λειτουργεί αμφίδρομα δηλαδή, που σε γεμίζει;
Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, σε γεμίζει ενέργεια και είναι, βεβαίως, ευλογία. Δεν με ενδιαφέρουν οι ώρες που θα δουλέψω, που είναι αρκετές, γιατί η αγάπη που εισπράττω από αυτό που κάνω κι από τον κόσμο, με ανταμείβει. Η χρονιά ήταν περίεργη, εννοείται. Ξαφνικά έπρεπε να σταματήσουμε, από τη μια μέρα στην άλλη, όπως όλοι. Για δυο μήνες και κάτι ήμασταν σπίτι γιατί, εύλογα, προείχε η ενημέρωση, οπότε τα πράγματα ήταν λίγο παράξενα, ιδιόρρυθμα. Συνεχίζουμε, όμως, δυνατά και μακάρι όλα να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς.

Έχετε ενημέρωση για την επόμενη σεζόν;
Ναι, συνεχίζουμε κανονικά κι έχουμε και την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης και του Συμβουλίου. Σίγουρα θα επιστρέψουμε τον Σεπτέμβριο ανανεωμένοι, με νέο στούντιο, φρέσκα θέματα και καινούργιες συνεργασίες.

Πώς βίωσες όλο αυτό το διάστημα την απομόνωση;
Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλο τον κόσμο, όχι μόνο τοπικά. Σταματήσαμε την εκπομπή, μείναμε σπίτι κλεισμένοι, αν κι ερχόμουν κάποιες ώρες στη δουλειά. Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή έπαθα ένα μικρό σοκ, γιατί δεν μπορώ να νιώθω περιορισμένη. Μετά το συνήθισα, όπως όλος ο κόσμος. Προσπαθούσα να βρω πράγματα να κάνω για να ξεχνιέμαι, ακολουθούσα τις σωστές οδηγίες για να περάσει όλο πιο ανώδυνα. Έμεινα σπίτι κι ανακάλυψα το Netflix, έβλεπα όλη τη μέρα σειρές, κάτι που δεν είχα ξανακάνει στη ζωή μου τόσο πολύ (γέλια). Καθάρισα το σπίτι άπειρες φορές, τα πάντα… Διάβασα κιόλας κάποια βιβλία και, φυσικά, έφαγα αρκετά, αποφάσισα να δοκιμάσω νέα πράγματα.

Το είδες κι ως μια διαδικασία αναστοχασμού, εσωτερικής διεργασίας;
Είναι κάτι που γενικότερα κάνω στη ζωή μου. Καθημερινά χρειάζομαι χρόνο με τον εαυτό μου. Οι ρυθμοί μας, βέβαια, σήμερα, είναι πολύ διαφορετικοί κι αρκετά ταχείς, με αποτέλεσμα καμία φορά να μην έχεις τον χρόνο που απαιτείται για να στραφείς στον εαυτό σου, να σκεφτείς για σένα, για τη ζωή σου. Έχω σκεφτεί διάφορα, ομολογώ μέσα στην καραντίνα, έχω βάλει κάτω σκέψεις και ιδέες και σιγά – σιγά θα αρχίσω να τις υλοποιώ. Πλέον, πιστεύω, έχουμε φτάσει να εκτιμούμε τα μικρά καθημερινά πράγματα, κάτι που δεν κάναμε προηγουμένως. Ήταν λες και είχαμε ξεχάσει να ζούμε. Ακόμη και τη ρουτίνα μας την έχουμε πεθυμήσει, την εκτιμήσαμε.

Αυτές οι καθημερινές στιγμές ήταν κι αυτό που σου έλειψε περισσότερο;
Ναι, σαφώς. Και οι γονείς μου, φυσικά, μου έλειψαν, επειδή ανήκαν στις ευάλωτες ομάδες κι έτσι δεν μπορούσα να τους επισκεφτώ. Απλώς έκανα γι’ αυτούς τα ψώνια, τα άφηνα στο ασανσέρ κι έφευγα. Μου είχε λείψει η επαφή μαζί τους, να φάμε μαζί, να ανταλλάξουμε τα νέα μας… Εννοείται ότι μου έλειψε και η εκπομπή, είναι το δεύτερό μου σπίτι.

Είδαμε φέτος ότι η εκπομπή απέκτησε κι έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα, με πιο ευρεία θεματολογία. Ήταν κι αυτό μια προσπάθεια να ανταποκριθείτε σε μια πιο σύγχρονη πτυχή της γυναίκας;
Ναι. Θέλουμε να θίγουμε ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο και την κοινωνία. Ήθελα να έρθω πιο κοντά στον κόσμο και να δώσω μια πιο ρεαλιστική ματιά στα πράγματα: δεν είναι όλα τέλεια. Στόχος μας δεν ήταν να φιλοξενούμε μόνο καλλιτέχνες, ηθοποιούς, παρουσιαστές κ.λπ., που τους αγαπάμε όλοι εννοείται, αλλά η εκπομπή να αποκτήσει έναν πολυθεματικό χαρακτήρα, να εντάσσονται συνεχώς νέες θεματικές, να γνωρίσουμε νέα πρόσωπα, νέα ταλέντα που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να προβάλλουμε ιστορίες που πραγματικά αξίζει να ειπωθούν.

Ποια στοιχεία πιστεύεις είναι αυτά που θα χαρίσουν διάρκεια σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την τηλεόραση;
«Το γνώθι σαυτόν» είναι το πιο σημαντικό. Ο χώρος της τηλεόρασης δεν είναι απλώς η αναγνωρισιμότητα και η δόξα. Πρέπει, λοιπόν, όποιος επιλέγει την τηλεόραση να διαθέτει αυτογνωσία σχετικά με το τι θέλει και εάν μπορεί να το κάνει κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορώ να σου πω, δυστυχώς, ότι δεν το συναντά κανείς συχνά στην τηλεόραση. Εάν συμβεί, όμως, εάν κάποιος πατά γερά στα πόδια του, ο κόσμος θα το εκτιμήσει και θα του χαρίσει και την ανάλογη ανταπόκριση. Όπως και να το δεις ο φακός είναι ελκυστικός, πίσω από τη λάμψη όμως, κρύβεται πολλή δουλειά. Δεν εφησυχάζεις ούτε μια μέρα. Βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο εδώ και δώδεκα χρόνια και καθημερινά εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Η ώρα που θα βρεθούμε στον αέρα δεν είναι η αρχή και το τέλος της προσπάθειας, για να στηθεί όλο αυτό υπάρχει μια ολόκληρη προεργασία.

Εδώ έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα της αγάπης για το επάγγελμα να υποθέσω.
Βέβαια η αγάπη, να υπάρχει αγάπη αληθινή, να θέλεις να δημιουργείς, να θέλεις να έρθεις κοντά στον κόσμο, να ακούς τον κόσμο, αλλά να θέλει κι ο κόσμος να σε ακούει, αυτό λειτουργεί αμφίδρομα. Δεν έχει να κάνει ούτε με εμφάνιση ούτε τίποτα, περισσότερο αυτογνωσία και αγάπη.

Πώς είδες τηλεοπτικά τα πράγματα φέτος;
Γενικά, ήταν μια πολύ καλή χρονιά, τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά σε κάθε επίπεδο και μου αρέσει πολύ αυτό.

Ποια προγράμματα ξεχώρισες;
Κοίταξε, συνέχισα να παρακολουθώ τον Ανδρέα Γιόρτσιο και το «Happy hour», και τον πιο «Αδύναμο κρίκο» με τον Τάσο Τρύφωνος, που είναι δύο πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ που αγαπήσαμε και συνεχίστηκαν και φέτος.

Θα σε ενδιέφερε και η παρουσίαση ενός άλλου είδους προγράμματος, ενός ψυχαγωγικού σόου ενδεχομένως;
Θέλω να λέω «καλημέρα»! Αυτό αγαπώ και είναι κάτι που άλλωστε φαίνεται. Έαν τύχει τώρα και προστεθεί επιπρόσθετα σε αυτό κι ένα ψυχαγωγικό σόου, θα εξέταζα πρώτα εάν μου ταιριάζει ως ιδέα… Τότε, ναι, θα το έκανα, γιατί όχι! Πάντα, όμως, με το πρωινό στο πρόγραμμά μου.

Τι περιμένεις να δεις στην κυπριακή τηλεόραση με τη νέα σεζόν;
Θα ήθελα να δω μια καλογυρισμένη σειρά. Αισθάνομαι ότι το τελευταίο διάστημα μάς έχει λείψει αυτό. Έχουμε δει πολύ καλά αποτελέσματα από κυπριακές παραγωγές στην Κύπρο και είναι κάτι στο οποίο πιστεύω πρέπει σιγά – σιγά να επενδύσουμε. Έχω ακούσει ότι γενικά ετοιμάζονται πράγματα, οπότε παραμένω αισιόδοξη.

Οι διακοπές θα σε βρουν στην Κύπρο ή θα… τολμήσεις και το εξωτερικό;
Διακοπές ε; Συνήθως, φεύγω εκτός το καλοκαίρι, πηγαίνω στην Ελλάδα, όπου έχω αρκετούς φίλους. Φέτος, τα πράγματα είναι αλλιώς με την πανδημία κι εξάλλου μέχρι μέσα ή τέλη Ιουλίου θα βρισκόμαστε στο στούντιο για την εκπομπή, με την παράταση που έχει πάρει γενικά η σεζόν. Δεν θα φοβόμουν να πάω ένα μικρό ταξιδάκι στην Ελλάδα τον Αύγουστο, γιατί κι εκεί τα πράγματα κυλούν ομαλά με λίγες και μικρές εστίες, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζω. Μπορεί να μείνω και στην Κύπρο, υπάρχουν υπέροχα μέρη και στο νησί μας για να εξερευνήσει κανείς.

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Sacra Famiglia

Sacra Famiglia

Η έννοια της οικογένειας είναι πάνω από όλα. Πάντα ήταν.
 |  INTERVIEWS