ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Έλενα Χριστοφή: «Υποδύομαι έναν ρόλο που γουστάρω»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου, μάς μιλά για όσα μας περιμένουν στα νέα επεισόδια, αλλά και για την αμήχανη περίοδο της καραντίνας.

Υπόδειγμα διάρκειας και καλλιτεχνικής συνέπειας, από τις πιο αγαπημένες παρουσίες στην κυπριακή τηλεόραση. Η Έλενα Χριστοφή πρωταγωνιστεί στο ''Εσύ... στον κόσμου σου'' στον ΑΝΤ1. Λίγο πριν την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου, μάς μιλά για όσα μας περιμένουν στα νέα επεισόδια, αλλά και για την αμήχανη περίοδο της καραντίνας.

Έλενα, πώς ήταν αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι; - φαντάζομαι κύλησε αλλιώτικα.
Όπως πολύ σωστά φαντάζεσαι, όλα ήταν πολύ αλλιώτικα για τους περισσότερους από εμάς. Η ζωή μας άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη και πράγματα που μέχρι πρότινος ήταν απλώς δεδομένα, όπως η ελευθερία διακίνησης, η συναναστροφή με συνανθρώπους μας, απαγορεύτηκαν με διατάγματα και καταρρακώνουν την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Πώς ήταν το αίσθημα της επιστροφής στα γυρίσματα μετά την καραντίνα;
Ένιωσα ανακούφιση, βέβαια και χαρά. Μπορούσα πια να επιστρέψω και πάλι στη δουλειά μου νιώθοντας κιόλας ότι θα συνεχίσω ξανά να καλύπτω τις ανάγκες μου, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειάς μου.

Πώς βίωσες όλη εκείνη την περίοδο;
Στην αρχή αντιμετώπισα την καινούργια εκείνη κατάσταση με καλό μάτι. Αρκετός χρόνος για διάβασμα, για ασχολίες του σπιτιού, περισσότερος χρόνος με την οικογένειά μου, χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Όσο, όμως, προχωρούσε αυτή η συνθήκη, άρχισα σιγά-σιγά να θυμώνω και να εκνευρίζομαι. Η στέρηση των ατομικών μου ελευθεριών δεν ήταν κάτι που έτυχε διαπραγμάτευσης ποτέ μέχρι τώρα και μου ήταν δύσκολο να συμβιβαστώ στη νέα αυτή τάξη πραγμάτων.

Τι σου είχε λείψει περισσότερο;
Το κυριότερο και το πιο βασικό: να αποφασίζω εγώ για μένα. Τρίτος κύκλος «Εσύ... στον κόσμο σου».

Περίμενες, ξεκινώντας η σειρά, ότι θα προχωρούσε τόσο;
Ναι! Το περίμενα κατά κάποιον τρόπο. Το γεγονός ότι διακόψαμε απότομα τον δεύτερο κύκλο χωρίς να δώσουμε κάποιο φινάλε σε καμία ιστορία, αλλά και το ολοένα αυξημένο ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τη σειρά μας ήταν παράγοντες που με βεβαίωναν ότι θα υπήρχε συνέχεια…

Είχες καθόλου δισταγμό να συμμετάσχεις στην τρίτη σεζόν;
Κανέναν δισταγμό, ειλικρινά στο λέω. Υποδύομαι έναν ρόλο που γουστάρω, έχω στα χέρια μου ένα σενάριο που με ικανοποιεί πλήρως και έχω να κάνω με υπέροχους συνεργάτες που δουλεύουμε όλοι μαζί σεβόμενοι τον εαυτό μας και το κοινό που παρακολουθεί.

Τι θα δούμε στην πρεμιέρα του τρίτου κύκλου;
Πιστεύω ότι ο κ. Οδυσσέως φέτος θα ανοίξει τα χαρτιά του. Ανατροπές, αγωνία, ευτράπελα, κωμικά και όχι μόνο έρχονται από τα πρώτα κιόλας επεισόδια να μας συναρπάσουν. Έχεις μια στενή τηλεοπτική σχέση με τον Κωνσταντίνο Οδυσσέως.

Τι ξεχωρίζεις, τι σε τραβά στη δουλειά του;
Ναι, η τηλεοπτική μας σχέση μετρά πολλά χρόνια πια. Πατά πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχει ο ένας για τον άλλον.  Αυτό πιστεύω είναι και το κλείδι κάθε μακροχρόνιας σχέσης και συνεργασίας. Τα σενάριά του είναι πάντα φρέσκα και αφορούν στο σήμερα, στοιχεία βασικά που χαρακτηρίζουν σταθερά έναν καλό σεναριογράφο, όπως είναι ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως. 

Είσαι απ’ τους ηθοποιούς που -κατά τη δική μου αντίληψη- η τηλεόραση σού έχει φερθεί γενναιόδωρα. Το εισπράττεις αυτό; Φυσικά! Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχουμε σ’ αυτή τη δουλειά είναι η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου και εγώ προσωπικά την γεύομαι απεριόριστα.

Βλέπω ότι έχεις αρχίσει δειλά - δειλά να ανακαλύπτεις τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς είναι για σένα αυτή η πραγματικότητα της επαφής με τον κόσμο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια;
Δεν σου κρύβω ότι η σχέση μου με το διαδίκτυο περιορίζεται στην παρακολούθηση κάποιων καναλιών στο YouTube, στην έρευνα πληροφοριών και γνώσεων στο Google και γραπτών μηνυμάτων σε εφαρμογές μηνυμάτων. Αν έχει πάρει το μάτι σου λογαριασμούς με το όνομά μου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται για λογαριασμούς ή σελίδες πίσω από τις οποίες δεν βρίσκομαι εγώ.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που στο τέλος μιας δουλειάς σε κάνουν να αισθάνεσαι εντάξει με την επιλογή σου; Η απήχηση του κόσμου, η ομαλή συνεργασία, η αμοιβή;
Πέρα από αυτά, που είναι πολύ βασικά, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η ελευθερία και η άνεση να είσαι ο εαυτός σου. Είναι το ιδανικό πακέτο για να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα προϊόν που θα ικανοποιεί εσένα, αλλά και το κοινό που είναι αποδέκτης.

Στο εξωτερικό υπάρχει μια τάση να εξυγιανθεί ο καλλιτεχνικός χώρος, είτε από ανισότητες στον μισθό είτε ως προς τον σεξισμό που βιώνουν γυναίκες ηθοποιοί, που μετά από τα τριανταπέντε είναι πολύ πιο δύσκολο να βρουν δουλειά. Στην Κύπρο έχεις βιώσει ή υπήρξες μάρτυρας τέτοιων καταστάσεων;
Στο εξωτερικό ίσως να υπάρχει αυτή η τάση, εδώ στη νήσο Κύπρο διακρίσεις και ανισότητες υπάρχουν και το μέσον καλά κρατεί! Πολλοί οι λόγοι, θα θέλαμε πολλές σελιδες να το αναλύσουμε. Εύχομαι κάποια στιγμή το επάγγελμα του ηθοποιού να επανέλθει στη θέση που του αξίζει, γιατί κακά τα ψέματα έχει μετατραπεί σε χόμπι.

Είναι επισφαλές να μιλήσουμε για μελλοντικά σχέδια από τώρα; Όπως αποδείχθηκε, κι αυτό πλέον εφαρμόζουμε όλοι μας, είναι να ζούμε το τώρα χωρίς μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε για μας και τους συνανθρώπους μας. Εγώ αυτή τη στιγμή προχωρώ με τα γυρίσματα της σειράς, ελπίζοντας ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, περιμένοντας και την επόμενη θεατρική πρόταση με ανοιχτές αγκάλες.

note Η Έλενα Χριστοφή αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Μετρά σημαντικές επιτυχίες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, από το «Παρά πέντε» και το «Βουράτε Γειτόνοι» στο Σίγμα και το «Δείξε μου τον φίλο σου» στον ΑΝΤ1.

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS