ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean short, λευκό πουκάμισο και mules
 

Ειρήνη Καραγιώργη: «Νιώθω ευλογημένη γι’ αυτό τον ρόλο»

Ανδρέας Μαλάης

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην prime time, σε Ελλάδα και Κύπρο, η αγαπημένη ηθοποιός μάς μιλά για τον ρόλο της Ηλιάνας στις «8 λέξεις» και όλα όσα θα δούμε στη συνέχεια. Πώς αισθάνεται γι αυτή την ευκαιρία και πώς έχει αλλάξει η καθημερινότητά της;

Πώς προέκυψε η συνεργασία στις «8 λέξεις»;
Η ακρόαση είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποφάσισα τελευταία στιγμή να πάω, γιατί είχα ήδη συζητήσεις για κάποιες άλλες δουλειές. Τελευταία στιγμή, λοιπόν, κάναμε ένα δοκιμαστικό κι έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον από την ίδια στιγμή. Έμεινα εκεί, κάναμε περισσότερες σκηνές και το ίδιο απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας για να κάνουμε ακόμη ένα δοκιμαστικό. Μέσα στη βδομάδα, λοιπόν, έγινε κι εκείνο και την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας και μου είπε χαρακτηριστικά: «Είσαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί;». Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα.

Πώς αισθάνεσαι για όλο αυτό που ζεις φέτος;
Πάρα πολύ τυχερή και πάρα πολύ ευλογημένη. Είναι μια τεράστια ευκαιρία και μια μεγάλη πρόκληση ταυτόχρονα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη ειλικρινά.

Περίμενες ότι θα σου δινόταν μια τέτοια ευκαιρία, με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο;
Όχι, ποτέ! Ακόμη κι όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, μού πήρε κάποιο χρόνο να το συνειδητοποιήσω, να το καταλάβω. Καταρχάς, δεν είχα καν αντιληφθεί ότι μιλούσαμε για πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τώρα πώς είναι η καθημερινότητά σου; Ταξιδεύετε συχνά για τα γυρίσματα;
Κοίτα, η βάση μας είναι στην Κύπρο, οπότε δεν ταξιδεύω τόσο συχνά, ευτυχώς. Βέβαια, η καθημερινότητά μου έχει αλλάξει, είναι πολλές οι ώρες της δουλειάς, αλλά και πολύ δημιουργικές ταυτόχρονα. Περνάμε εξαιρετικά με όλα τα παιδιά. Απλώς πλέον πρέπει να προγραμματίζομαι διαφορετικά για να μπορώ να τα προλαβαίνω όλα.

Η Ηλιάνα βλέπουμε στη σειρά ότι, ως ρόλος, εξελίσσεται με αρκετό ενδιαφέρον.
Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σύντομα έρχονται πολύ συγκλονιστικές εξελίξεις. Είναι ένας αρκετά δύσκολος ρόλος για μένα που είμαι πρωτοεμφανιζόμενη, είναι πολυεπίπεδος ρόλος. Νιώθω, όμως, πάρα πολύ τυχερή γιατί με τον τρόπο που εξελίσσεται ο ρόλος μού δίνεται η ευκαιρία να δείξω κι εγώ πράγματα.

Θα έφτανες εσύ τόσο μακριά για έναν έρωτα;
Κοίταξε, στην αρχή μπορώ να πω ότι είχα περισσότερα κοινά με την Ηλιάνα, αλλά στην πορεία αισθάνομαι ότι δεν έχω πλέον τόσα πολλά. Θα μπορούσα, ως Ειρήνη, να κάνω αρκετά πράγματα για έναν έρωτα, κι έχω κάνει, αλλά επειδή έχω όρια γενικά θεωρώ ότι θα σταματούσα σε ένα σημείο. Η Ηλιάνα κάπου έχει ξεπεράσει το όριο στην πορεία, καθώς φαίνεται να χάνει τη γραμμή της λογικής…

Τι θα δούμε στη συνέχεια της σειράς;
Δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά τα πράγματα αλλάζουν για την Ηλιάνα αρκετά.

Είμαστε στο σημείο που η Αριάδνη θα εξαφανιστεί.
Ναι, θα χάσει πολλά πράγματα κι από εκεί θα αλλάξει και θα διεκδικήσει τα πάντα. Δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά έρχονται συγκλονιστικά επεισόδια.

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά στοιχεία της σειράς;
Το πιο σημαντικό από όλα είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στην παραγωγή αυτή. Είναι όλοι εξαιρετικοί κι όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν, είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα κι αυτό μάς βοηθά να προχωράμε μπροστά. Όποια προβλήματα προκύψουν, δυσκολίες κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, λύνονται την ίδια ώρα.

Τα διπλά επεισόδια καθημερινά;
Στην αρχή όταν το άκουσα μού φάνηκε περίεργο γιατί πίστευα ότι ο κόσμος δεν θα είχε την ενέργεια να παρακολουθήσει καθημερινά διπλό επεισόδιο. Τελικά, όμως, όχι μόνο έχει την ενέργεια αλλά θέλει κι άλλο.

Παρακολουθείς τον ανταγωνισμό, την τηλεθέαση;
Στην αρχή, δεν σου κρύβω, είχα μια αγωνία να δω πώς πάει, τι γίνεται. Στην πορεία, όμως, συνειδητοποίησα ότι μου «έκλεβε» πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία και πως η ουσία δεν ήταν εκεί. Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με τον ρόλο μου, με τις εξελίξεις, να γίνω καλύτερη μέσα από αυτό κι απ’ εκεί και πέρα θα φανεί. Εννοείται ότι θέλω να πηγαίνουμε καλά.

Τι ξεχωρίζεις στον Ανδρέα ως συνεργάτη και ως άνθρωπο;
Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Αυτό που λέω πάντα είναι πως πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος και νοιάζεται για τους συνεργάτες του. Οτιδήποτε κι αν σε απασχολεί, ό,τι κι αν σου συμβαίνει, ο Ανδρέας είναι εκεί δίπλα σου να σε βοηθήσει και να το λύσει μαζί σου και είναι εξαιρετικός επαγγελματίας.

Παρακολουθείς κυπριακή τηλεόραση;
Όσο μου επιτρέπει ο ελεύθερός μου χρόνος, ναι, προσπαθώ να παρακολουθώ γιατί θέλω να ξέρω τι γίνεται τηλεοπτικά.

Υπάρχουν κάποια προγράμματα που ξεχωρίζεις;
Μπορώ να σου πω ότι γίνονται πλέον πολύ όμορφες δουλειές, βλέπω ότι έχουμε προχωρήσει μπροστά με πολύ προσεγμένα αποτελέσματα. Καταλαβαίνεις ότι έχουν επενδυθεί χρόνος και μεράκι και βλέπω την εξέλιξη σε όλο αυτό.

Διαδικτυακά, σε έχουν απασχολήσει οι πλατφόρμες;
Κοίταξε, το καλοκαίρι μπορώ να πω ότι παρακολουθούσα αρκετά. Πλέον, όμως, λόγω δουλειάς δεν έχω τον χρόνο να το κάνω.

Θεωρείς ότι αποτελούν απειλή για τη συμβατική τηλεόραση;
Πιστεύω πως ναι, καθώς η νέα γενιά βλέπουμε ότι κλίνει προς τα κει και το καταλαβαίνω. Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις τα πάντα, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσεις. Παρακολουθώντας και τι γίνεται στο εξωτερικό, υπάρχουν χώρες στις οποίες αρκετά κανάλια έχουν κλείσει.

Θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά όλο αυτό;
Ναι, εννοείται. Σε αναγκάζει δημιουργικά να θες να βγάλεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για να φέρεις τον κόσμο κοντά σου, να τον κρατήσεις εκεί.

Τα ριάλιτι θεωρείς ότι επηρεάζουν την απήχηση της μυθοπλασίας;
Παίζουν μεγάλο ρόλο, ναι. Καλώς ή κακώς ο κόσμος παρακολουθεί τέτοιου είδους εκπομπές, οπότε ένα μεγάλο μερίδιο κινείται προς τα εκεί.

Εσύ παρακολούθησες τα φετινά ριάλιτι;
Δεν σου κρύβω ότι ήμουν φαν του «GNTM» πέρσι, αλλά εντάξει, φέτος, λόγω της σειράς, παρακολουθώ τα δικά μας επεισόδια.

Σκέφτηκες καθόλου να μετακομίσεις στο εξωτερικό για να κυνηγήσεις το όνειρό σου;
Ήταν κάτι που το είχα πάντα στο μυαλό μου, αλλά τώρα, εξαιτίας των παιδιών, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Θα το ήθελα, όμως, και δεν σου κρύβω πως για ένα μικρό διάστημα θα το τολμούσα.

Θεωρείς ότι δίνονται ευκαιρίες στους νέους ηθοποιούς στην Κύπρο για να μπορέσουν να αναδειχθούν;
Δυστυχώς είμαστε πολλοί και η αγορά στην Κύπρο είναι μικρή και με λύπη μου παρατηρώ πως πολλοί νεαροί και ταλαντούχοι ηθοποιοί μένουν χωρίς δουλειά ή εργάζονται για δύο χρόνια κι έπειτα σταματούν. Οι παραγωγοί, όμως, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση δίνουν ευκαιρίες. Απλώς είναι μικρή η αγορά και δεν μπορούμε να δουλεύουμε όλοι συνεχώς…

Υπάρχει όντως μια ποικιλία στα πρόσωπα και αναδύονται εύκολα νέοι ηθοποιοί, παρόλο που αυτό γίνεται με τέτοια ταχύτητα που δεν σου εντυπώνεται κανείς.
Ακριβώς, και η ταχύτητα υπάρχει και η ποικιλία. Γι’ αυτό και στο επάγγελμά μας υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα. Να έχεις δηλαδή τρία – τέσσερα χρόνια δουλειά κι έπειτα να μη σου γίνονται προτάσεις.

Η δική σου, όμως, περίπτωση, ο τρόπος που πήρες τον ρόλο και μάλιστα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνει και κάποια ελπίδα.
Ναι, και μπορώ να σου πω ότι πάρα πολλοί νέοι, φίλοι μου και συνάδελφοί μου μού λένε ότι βλέποντας τη δική σου περίπτωση ελπίζουμε ότι σε κάποια φάση μπορεί να συμβεί και σε εμάς κάτι παρόμοιο.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση