ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cargo pants, oversized πλεκτό σε λευκό χρώμα και άρβυλα
 

Δήμητρα Συλλούρη: «Δεν επέτρεψα να μού ανοιχτούν πόρτες λόγω του επιθέτου μου»

Νικόλας Φωτίου

Η κόρη του Πρόεδρο της Βουλής, σε μία σπάνια συνέντευξή της, μάς ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για τη ζωή της, τη σχέση της με τον πατέρα της, για το πώς αντιδρά στα αρνητικά σχόλια και το πώς η δημιουργία οικογένειας θα την ολοκληρώσει ως άνθρωπο.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε βρίσκουμε ευδιάθετη και χαρούμενη. Ισχύει;

Ισχύει και χαίρομαι που φαίνεται! Διανύω μια πολύ δημιουργική περίοδο στην ζωή μου.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;

Eργάζομαι ως αρχιτέκτονας και παράλληλα ετοιμάζω τη δεύτερη προσωπική μου έκθεση ζωγραφικής. Δεν είμαι άτομο που εφησυχάζει και συνεχίζω να ψάχνω και νέες μορφές τέχνης.

Έχεις σπουδάσει αρχιτεκτονική, ενώ ασχολείσαι και με τη ζωγραφική. Πώς ήρθαν αυτοί οι δύο τομείς στη ζωή σου;

Για μένα πάντα η αρχιτεκτονική και η τέχνη ήταν έννοιες ενιαίες στο μυαλό μου. Συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Η αρχιτεκτονική πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έργο τέχνης;

Ναι, θεωρώ ότι η αρχιτεκτονική πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έργο τέχνης, αλλά παράλληλα ένα αρχιτεκτόνημα πρέπει να είναι λειτουργικό και εργονομικό. Για μένα αποτελεί τέχνη είτε φτιάχνω ένα πίνακα, είτε δημιουργώ ένα αρχιτεκτονικό έργο το οποίο θα αποτελέσει τον χώρο εργασίας ή οικίας.

Τι έχεις εντοπίσει ως εμπόδιο ή δυσκολία ως νέα αρχιτέκτονας στην Κύπρο;

Επέστρεψα στην Κύπρο την περίοδο που κτυπούσε η οικονομική κρίση, όπως αντιλαμβάνεστε οι συνθήκες που επικρατούσαν για όλους τους νέους επιστήμονες δεν ήταν οι καλύτερες.

Το γεγονός ότι είσαι κόρη του Δημήτρη Συλλούρη δεν λειτούργησε θετικά;

Δεν επέτρεψα ποτέ να μού ανοιχτούν πόρτες επειδή είμαι η κόρη του Δημήτρη Συλλούρη. Θέλησα από την αρχή να σταθώ μόνη μου στα πόδια μου. Τα κατάφερα και οι όποιες δυσκολίες συνάντησα με έχουν ενδυναμώσει. Ακολούθησα τη δική μου πορεία.

Όσον αφορά τη ζωγραφική, η πρώτη σου προσωπική έκθεση είχε τίτλο «Εντροπία». Τι θα δούμε στη δεύτερη;

Δεν μού αρέσει να κάνω συχνά εκθέσεις, αλλά είναι αλήθεια ότι προετοιμάζομαι για τη δεύτερη προσωπική μου έκθεση. Για να προχωρήσω σε έκθεση, είναι σημαντικό να έχω κάτι να πω και χρειάζεται πολλή δουλειά για να προετοιμαστεί σωστά. Η έκθεση θα είναι αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν γύρω μας. Τα ερεθίσματά μου πηγάζουν από παντού, άλλωστε, η ίδια η ζωή είναι έμπνευση για μένα.

Ανήσυχο πνεύμα από μικρή;

Ναι! Από πολύ μικρή ηλικία πειραματίστηκα με μουσική, μαγειρική, σχέδιο μόδας, ζωγραφική, γλυπτική, χορό και άλλα πολλά. Πάντοτε με ενέπνεε η αλλαγή μορφής. Ένιωθα ότι έδινα ζωή με τα χέρια μου μέσα από τα υλικά και τα χρώματα.

Έχεις μεγαλώσει μέσα στην πολιτική. Θα έμπαινες ποτέ στο τριπάκι να ασχοληθείς με τον τομέα του πατέρα σου;

Όταν ζεις σε σπίτι πολιτικού, αναπόφευκτα η πολιτική είναι στην ημερήσια διάταξη. Παρακολουθώ την πολιτική, αλλά από μικρή ήξερα ότι δεν θα γίνω πολιτικός.

Τι σε ενοχλεί στην πολιτική;

Η υπεραπλούστευση, η ισοπέδωση, η προκατάληψη και οι επιφανειακές τοποθετήσεις. Με ενοχλούν ακόμη ο κομματικός φανατισμός και ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε κατηγορίες.

Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με τον πατέρα σου;

Στοργική, αλλά και σχέση αλληλεπίδρασης. Τον λατρεύω και εισπράττω το ίδιο. Συχνά συζητούμε, διαφωνούμε, αλλά πάντα καταλήγουμε σε κοινές αποφάσεις. Παίρνω πολλά από αυτόν, αλλά νομίζω ότι τού το ανταποδίδω. Νιώθω πως συνέχεια με προστατεύει.

Ποια είναι η πιο μεγάλη αξία που έχεις πάρει απ’ αυτόν;

Το ήθος του, έχει κληροδοτήσει σε μένα και στα αδέλφια μου την αξία της εντιμότητας και της ειλικρίνειας, το να είναι κανείς αυθεντικός.

Δημήτρης και Δήμητρα Συλλούρη! Πώς και έγινε αυτή η πλήρης ταύτιση ονοματεπωνύμου;

Αυτό μάς πάει λίγο πίσω. Η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μου, ονομάζεται Δήμητρα. Οπότε έχω πάρει το όνομά μου από τη γιαγιά μου. Από την άλλη, ο πατέρας μου υποστηρίζει ότι το Δήμητρα παραπέμπει στο όνομα μιας από τις θεές του Ολύμπου, της θεάς της γεωργίας και της γονιμότητας, Δήμητρας. Το όνομα του πατέρα μου είναι χριστιανικό και προέρχεται από τον Άγιο Δημήτριο.

Η παιδική σου ηλικία πώς ήταν; Όμορφα χρόνια;

Πολύ όμορφα και ανέμελα χρόνια γεμάτα με πολλή αγάπη και αξέχαστες στιγμές που πάντα θα τις κουβαλώ μέσα μου. Στις παιδικές μου αναμνήσεις επικρατούν πάρα πολύ η αγάπη και η στοργή της μητέρας μου που συμπλήρωνε την απουσία του πατέρα μου που λόγω των υποχρεώσεών του απουσίαζε πολλές ώρες.

Συνήθως τα παιδιά των πολιτικών γίνονται αναπόφευκτα αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού. Το έχεις νιώσει ποτέ αυτό;

Ναι, σε μεγάλο βαθμό. Σημασία έχει, όμως, να μην τα λαμβάνεις υπόψη και να μαθαίνεις να προστατεύεσαι. Με τον καιρό μαθαίνεις να φιλτράρεις αυτά που πρέπει.

Απ’ ό,τι γνωρίζουμε βρίσκεται εδώ και καιρό σε σχέση. Σε ενοχλεί όταν τα μέσα ασχολούνται με την προσωπική σου ζωή;

Να πω απλώς ότι είμαι πολύ καλά. Πιστεύω, όμως, ότι η προσωπική ζωή του καθενός δεν πρέπει αποτελεί είδηση.

Γενικά, τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;

Ο έρωτας αποτελεί όπως και για κάθε άνθρωπο μέρος της ζωής μας. Όταν μπορείς να ερωτευτείς, αγαπάς τη ζωή περισσότερο και σού δίνει δύναμη.

Το ενδεχόμενο γάμου είναι στα μελλοντικά σου σχέδια;

Ναι, ο γάμος είναι στα σχέδιά μου και θέλω να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια, αυτό πιστεύω ότι θα με ολοκληρώσει ως άνθρωπο.

Έχεις μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς σου;

Αν εσωτερικά αισθάνεσαι καλά, το εκπέμπεις και εξωτερικά. Όλοι έχουμε ωραία στοιχεία που μπορούμε να αναδείξουμε για να νιώθουμε και να φαινόμαστε καλύτεροι.

Με τον χρόνο πώς είναι η σχέση σου;

Αποδέχομαι τον χρόνο που περνά και τον αξιοποιώ όσο γίνεται καλύτερα.

Αποκαλύπτεις την ηλικία σου;

Ναι, είμαι 32 χρονών.

Με τη μόδα ασχολείσαι;

Ναι, την αντιμετωπίζω ως μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης που αναδεικνύει την αισθητική μας, αλλά και επηρεάζει το στυλ της ζωής μας. Δεν αποκλείω στο μέλλον να ασχοληθώ και επαγγελματικά ως μέρος του ενδιαφέροντός μου προς την τέχνη.

Ποια κομμάτια πρέπει οπωσδήποτε να έχει μία γυναίκα στην ντουλάπα της;

Ένα ζευγάρι κλασικές ψηλοτάκουνες γόβες, ένα κλασικό blazer, ένα midi φόρεμα, ένα λευκό top και το little black dress.

Με τη ματιά της αρχιτέκτονος, σε ποια πόλη θα ήθελες ιδανικά να ζεις;

Ιδανικά μιλώντας, θα ήθελα να ταξιδεύω από πόλη σε πόλη σε όλο τον κόσμο και να διευρύνω συνεχώς την αρχιτεκτονική μου ματιά.

Αγαπημένος προορισμός;

Το Λονδίνο είναι ένας προορισμός που αγαπώ, μια πόλη που μού ξυπνά αναμνήσεις από την παιδική και φοιτητική μου ζωή.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Όπως σάς είπα και στην αρχή της συνέντευξης, προγραμματίζω τώρα τη δεύτερη προσωπική μου έκθεση ενώ πειραματίζομαι και με άλλες μορφές τέχνης.

 

ΠΗΓΗ: BEAUTIFUL PEOPLE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΕΜΗΣ ΣΙΡΑΝΙΔΗΣ
STYLING ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑ ΠΑΝΤΕΛΗ 
ΜΑΛΛΙΑ JOHN PAPHITIS URBAN STYLE HAIR SALON 
ΜΑΚΙΓΙΑΖ BIANCA MASSAGE & BEAUTY CENTER

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση