ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: maxi leather φούστα, polo top και kitty heels
 

Αθηνά Λοϊζίδου: ''Ο κόσμος αγάπησε τις συνταγές μας''

Για τέταρτη σεζόν και οι αγαπημένες συνταγές που... «πάντα βγαίνουν» επιστρέφουν ανανεωμένες

«Εύκολα και σπιτικά» Για τέταρτη σεζόν και οι αγαπημένες συνταγές που... «πάντα βγαίνουν» επιστρέφουν ανανεωμένες και συντονισμένες στις βασικές διατροφικές τάσεις της εποχής. Η Αθηνά Λοϊζίδου, η πιο επιτυχημένη μαγείρισσα της Κύπρου, μάς μιλά για όλα όσα θα δούμε στη νέα σεζόν, αλλά και τη σχέση της με το κοινό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας. 

Πρεμιέρα για τέταρτη σεζόν στο «Εύκολα και σπιτικά» και δεύτερη χρονιά στον Alpha. Tι να περιμένουμε;
Όπως πάντα, σε κάθε επεισόδιο ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει συνταγές, εύκολες και γρήγορες, όπως λέει κι ο τίτλος μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι τηλεθεατές είναι να δώσουν προσοχή στην εκτέλεση κατά τη διάρκεια της εκπομπής, γιατί έτσι κι αλλιώς μπορούν πάντα να βρουν τις ακριβείς ποσότητες και τα υλικά στην ιστοσελίδα μου athenarecipes.com, τις οποίες ποσότητες, μάλιστα, επιμένω πάντα ότι είναι σημαντικό να τηρούμε εάν θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Tην ίδια ώρα, λοιπόν, που προβάλλεται το πρόγραμμα, αναρτώνται στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας μας και οι συνταγές. Μέσα από το πρόγραμμα δίνουμε πολλές ιδέες στους τηλεθεατές να φτιάξουν νόστιμες και υγιεινές επιλογές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Εντάξει, για τα γλυκά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι πάντα χαμηλά σε θερμίδες (γέλια). Αυτό που λέω είναι ότι απολαμβάνουμε τα γλυκά αλλά με μέτρο. Χαρακτηριστικό μας είναι, εξάλλου, οι ωραίες σαλάτες και φαγητά μαγειρεμένα με τρόπους που μας βοηθούν να θωρακίσουμε την υγεία μας, γιατί αυτές τις μέρες είναι το κύριο ζητούμενο η έμφαση στην υγιεινή διατροφή. Μια νέα ενότητα για φέτος είναι πως η εκπομπή μας θα μοιράζει πλούσια δώρα στους τηλεθεατές κάθε βδομάδα, μέσα από τον λογαριασμό μας στο instagram. 

Eίναι μια δικαίωση η συνέχιση της εκπομπής για σένα; Κοίταξε, ο κόσμος φαίνεται ότι έχει αγαπήσει τις συνταγές μας και τις έχει εντάξει στην κουζίνα του, εάν κρίνουμε κιόλας από την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας και την τηλεθέαση ή τις απορίες που δεχόμαστε και στο κανάλι μας στο youtube.

Νομίζω αυτή η αποδοχή κι η αγάπη οφείλονται και στο γεγονός ότι πρόκειται καθαρά για μια κυπριακή παραγωγή.
Ακριβώς. Συναντώ σε όλα τα μέρη της Κύπρου κόσμο που με ρωτά για φαγητά, συνταγές δικές μου που έχει φτιάξει κι αυτό είναι μεγάλη χαρά και τιμή. Νομίζω ότι κι ο τρόπος που εκφράζομαι και μιλώ είναι κομμάτι που συντείνει σε αυτό, υπάρχει μια αμεσότητα, αισθάνονται ότι είμαι άνθρωπος δικός τους. Δεν χρησιμοποιώ παράξενες και σπάνιες ορολογίες, παραμένω η Κύπρια μαμά που εκφράζεται όπως όλοι στον τόπο μας.

Παρακολουθείς τα νούμερα τηλεθέασης;
Τα παρακολουθώ, αν και καμιά φορά συνειδητοποιώ ότι είναι κάπως απρόβλεπτα. Δηλαδή μπορεί να δείξουμε την πιο ενδιαφέρουσα και τέλεια συνταγή και τα νούμερα να μην είναι όσο ψηλά τα αναμέναμε, ενώ, αντίθετα, άλλες φορές ανταμοιβόμαστε εκεί που δεν το περιμένουμε. Αυτό έχει κιόλας να κάνει και με την εποχή του χρόνου και την ώρα προβολής.

Δεν παίζει ρόλο σε αυτό και η τάση για μια στροφή στο διαδίκτυο πλέον;
Εννοείται. Οι ακόλουθοι της εκπομπής ξέρουν πολύ καλά πως ανά πάσα στιγμή ό,τι προβάλλεται στην τηλεόραση μπορούν να το βρουν και διαδικτυακά. Αυτό είναι μια τρομερή ευκολία, γιατί σού δίνει και τη δυνατότητα να σταματήσεις το πρόγραμμα, να πας μπροστά - πίσω. Παρόλ’ αυτά, οφείλω να πω ότι η τηλεοπτική μετάδοση εκείνης της στιγμής είναι μοναδική. Πέρα από το γεγονός ότι θα προτείνουμε συγκεκριμένα εδέσματα για τις μέρες που προβάλλονται, θα δείτε ότι πλέον λύνουμε και απορίες στην εκπομπή. Έχω ενθαρρύνει τις τηλεθεάτριες να ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους τα δικά μας φαγητά που δοκιμάζουν να φτιάξουν, χρησιμοποιώντας το hashtag της εκπομπής, ώστε να μπορώ κι εγώ να είμαι δικτυωμένη σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ό,τι μου στέλνουν, λοιπόν, τα προβάλλω στην εκπομπή, τις παραλλαγές τους, το στόλισμα μιας τούρτας ανάλογα με την περίσταση κ.λπ. Έχουμε δημιουργήσει μια όμορφη κοινότητα, μια παρέα μέσα από την εκπομπή που είναι όμορφο να το βλέπεις τηλεοπτικά.

Πώς έζησες την περίοδο της καραντίνας; Τι σου είχε λείψει περισσότερο;
Μου έλειψε η επαφή με τους γονείς μου και μια αγκαλιά, δεν στο κρύβω, μια ανθρώπινη ζεστασιά, ουσιαστικά. Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτή την αμοιβαία καχυποψία, ο ένας να φοβάται τον άλλο. Είναι κρίμα που έχει χαθεί αυτή η ζεστασιά από τους ανθρώπους. Στο σπίτι εννοείται θα έρθεις πιο κοντά με την οικογένειά σου, αλλά η αγκαλιά στους δικούς μου ανθρώπους, στον πατέρα μου για παράδειγμα, ήταν κάτι ανεκτίμητο και το στερήθηκα κι ακόμη το στερούμαστε. Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να πω ότι ταλαιπωρήθηκα ιδιαίτερα. Ίσως και να ηρεμήσαμε κιόλας από τις πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις.

Φαντάζομαι αυτή η… παύση λειτούργησε και δημιουργικά.
Βέβαια! Ήταν τέτοιες οι μέρες που και η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας είχε αυξηθεί πολύ. Μένοντας σπίτι ο κόσμος δοκίμαζε τις συνταγές μου και έστελνε τις απορίες του και στη σελίδα και στο instagram. Με ρωτούσαν, κιόλας, πώς θα μπορούσαν να περιορίσουν τότε τις επισκέψεις στις υπεραγορές που ήταν μεγάλο ζητούμενο κι έτσι έδινα μικρές χρηστικές συμβουλές. 

Τι ήταν αυτό που σε ρωτούσε περισσότερο ο κόσμος; Τι ζητούσε να μάθει;
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μου ζητούσαν διαρκώς συνταγές για ψωμιά. Ήταν μια ευκαιρία και για μένα να γράψω πολλές συνταγές ψωμιών, παραδοσιακά, με χαρουπόμελο, με σπόρους (γέλια). Ήταν όντως μια πολύ δημιουργική περίοδος.

Θα επηρεάσει πιστεύεις τον χώρο της εστίασης όλο αυτό; Κοίταξε, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως όσα εστιατόρια άνοιξαν φέτος το καλοκαίρι είχαν τεράστια επιτυχία, ίσως επειδή κι ο κόσμος είχε κουραστεί από τον εγκλεισμό, χρειαζόταν μια αλλαγή. Πιστεύω, όμως, ότι ο χειμώνας θα μας γυρίσει πίσω στην κουζίνα μας.

Παρακολουθείς τα ριάλιτι μαγειρικής; Πολύς κόσμος μέσα στην καραντίνα «εθίστηκε» στο «MasterChef».
Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι μεγάλη φαν των ριάλιτι. Μου αρέσει κι απολαμβάνω περισσότερο το διάβασμα για τη μαγειρική, ενώ τα τηλεοπτικά αυτά προγράμματα έχουν τη μαγειρική σε δεύτερη μοίρα και υπερισχύει το ριάλιτι στοιχείο, που δεν είναι κάτι που απολαμβάνω. Είναι άλλος ο σκοπός τους, οπότε τα αποφεύγω.

Ποια διατροφική τάση σε συναρπάζει αυτό το διάστημα, ποια κουζίνα σε γοητεύει; Φέτος, έμεινα στην Κύπρο κι έκανα τις διακοπές μου στην Πόλη της Χρυσοχούς και στο Λατσί και συνειδητοποίησα ότι αυτές οι περιοχές έχουν ανώτερης ποιότητας λαχανικά και ζωικά προϊόντα και εντυπωσιάστηκα. Αυτό με έκανε να ψάξω περισσότερο τις συνταγές τους με τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής ή να εντάξω προϊόντα εκείνων των περιοχών του τόπου μας στις συνταγές μου πιο συστηματικά, όπως είναι το παφίτικο χαλλούμι κ.ά. Μετά από αυτό, δεν σου κρύβω ότι με έπιασε κάπως η μανία να έχω στον κήπο μου τα δικά μου λαχανικά και βότανα. Έχοντας, δηλαδή, βιώσει από πρώτο χέρι τη διαφορά στη γεύση και την ποιότητα όταν υπάρχει μεράκι κι αγάπη στην καλλιέργειά τους, είπα να δοκιμάσω κι εγώ να έχω τον δικό μου… κήπο παραγωγής. Η μεγάλη αλλαγή είναι, λοιπόν, η στροφή στην κυπριακή κουζίνα. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτώ τα οινοποιεία της περιοχής και ενθουσιάστηκα από την αγάπη που αφιερώνουν στην παραγωγή οίνου.

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS