ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Αντρέας Κουτσόφτας: ''Ο Στάθης είναι ο φίλος που όλοι θέλουμε''

Ο ηθοποιός μιλά για τον ρόλο του στην σειρά «Μελίαρτος»

Παύλος Χατζηλοΐζου

Αντρέα, σε βλέπουμε στον ΑΝΤ1, στη σειρά «Μελίαρτος». Τι θα δούμε στη συνέχεια;
Ανατροπές και εκπλήξεις. Το τι θα δείτε ακριβώς δεν μου επιτρέπεται να το μοιραστώ, αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Πολλά θα συμβούν.

Πώς θα περιέγραφες τον ρόλο σου;
Θα τον χαρακτήριζα αφελή, λειτουργεί απερίσκεπτα σε πολλές περιπτώσεις κι αυτό επειδή έχει ως πρότυπό του τον Γαβρίλη, είναι ο κολλητός του, τον θαυμάζει και ο λόγος του Γαβρίλη για τον Στάθη είναι ευαγγέλιο. Θα τον υπερασπιστεί ακόμα κι αν ξέρει ότι έχει άδικο. Είναι ο γνήσιος καλός φίλος που όλοι θέλουμε, έστω κι αν ορισμένα πράγματα προτιμά να μην τα μοιράζεται για το καλό της φιλίας τους. Άλλωστε όλοι έχουν μυστικά.

Θα έλεγες ότι έχεις κοινά στοιχεία με τον Στάθη;
Από τη στιγμή που υποδύομαι έναν χαρακτήρα, η πρώτη του ύλη είμαι εγώ. Επομένως, και να μη θέλω, στοιχεία της προσωπικότητάς μου αφομοιώνονται στον χαρακτήρα. Από κει και πέρα, καλούμαι να φωτίσω όσο περισσότερο γίνεται αυτά που απαιτεί ο ρόλος και να μειώσω όσο περισσότερο γίνεται αυτά που δεν έχουν καμία σχέση μαζί του. Επομένως, ναι, θα έλεγα ότι έχω κοινά στοιχεία με τον Στάθη, αλλά και μεγάλες διαφορές.

Προτιμάς το δράμα ή την κωμωδία;
Προτιμώ να εμπνέομαι και να νιώθω όσο πιο γεμάτος γίνεται από τη διαδικασία και τους συνεργάτες μου κι ας είναι δράμα κι ας είναι κωμωδία. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο από τα δύο.

Παρακολουθείς τηλεόραση; Ποιο πρόγραμμα έχεις ξεχωρίσει;
Η μόνη στιγμή που παρακολούθησα τηλεόραση το προηγούμενο διάστημα, εκτός από τα επεισόδια της σειράς, ήταν κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, γιατί γοητεύομαι από το μεγαλείο αυτών των ανθρώπων, θαυμάζω την αφοσίωση, υποκλίνομαι στις θυσίες τους και συγκινούμαι τη στιγμή της απονομής των μεταλλίων.

Πώς βλέπεις το θέμα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες για κακοποίηση στο θέατρο;
Χαίρομαι που ο κόσμος βρήκε τη δύναμη να επικοινωνήσει αυτά που κουβαλούσε μέσα του καιρό και δεν τολμούσε να τα προβάλει, αλλά ας μη λέμε «κακοποίηση στο θέατρο», γιατί στοχοποιούμε ένα ολόκληρο σύμπαν και δημιουργούμε ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων. Ό,τι ισχύει στο θέατρο, ισχύει και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα, παντού στον κόσμο, οπότε ας κοιτάξουμε πώς θα συσπειρωθούμε όλοι μαζί για να παλέψουμε αυτή την αρρώστια. Μόνο τότε θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Θεωρείς ότι το θέατρο ωφελείται ή βλάπτεται από τις πρόσφατες αποκαλύψεις;
Σίγουρα δεν μπορεί να ωφελείται, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο έχει υπάρξει πολύ πριν από εμάς και θα συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται και μετά από εμάς. Εμείς απλώς θα πασχίζουμε να κλέψουμε λίγο απ’ το φως του.

Τι μηνύματα θα ήθελες να στείλεις σε κάποιον που επιθυμεί να γίνει ηθοποιός;
Να το κάνει. Να ονειρευτεί και να διεκδικήσει αυτό που ονειρεύτηκε.

Με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;
Παίζω στη θεατρική παράσταση «Still: ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα, ταυτόχρονα είμαι στην εφηβική παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας», και κάνω πρόβες για το έργο «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» που θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ποιους ρόλους θα ήθελες να υποδυθείς θεατρικά;
Είναι πολλοί. Εύχομαι ότι θα ταξιδέψω και θα συνυπάρξω με πολλούς από αυτούς.

Κλείνοντας, τι είναι η υποκριτική για σένα;
Ένας ενδιάμεσος χώρος όπου το φανταστικό με το αληθινό συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση