ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Αλέξανδρος Παρίσης: «Ο Deejay 93.5 μού ταιριάζει απόλυτα!»

Ο αγαπημένος ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός, τον οποίο ακούμε στην εκπομπή «Music matters» (καθημερινά, 16.00-18.00, Deejay 93.5) και βλέπουμε στην κωμική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (Δευτέρα-Τετάρτη, 19.30, Alpha), μάς μιλάει για το ραδιόφωνο και την υποκριτική.

Κάνεις εκπομπή κάθε απόγευμα, στον Deejay 93.5. Πώς είναι να κάνεις εκπομπή στο πιο feel good ραδιόφωνο της πόλης;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί αισθάνομαι ότι έχω στη διάθεσή μου δύο ξέγνοιαστες ώρες λες και είμαι στο δωμάτιό μου και ταυτόχρονα μοιράζομαι τις σκέψεις και τις μουσικές μου γνώσεις με το κοινό! Είναι κάτι που δεν θέλω να τελειώσει ποτέ! Νομίζω πως έχω βρει τον σταθμό που μού ταιριάζει απόλυτα!

Τι κάνει την εκπομπή σου να ξεχωρίζει από αντίστοιχες εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Αυτό που με έκανε και ηθοποιό, δηλαδή η αμεσότητά μου που «ακουμπάει» στο αφτί του άλλου.

Τι σχόλια λαμβάνεις από τον κόσμο;
Ο κόσμος αγαπάει τη μουσική που παίζει ο Deejay 93.5 κι αυτό με ενθουσιάζει. Ως σταθμός ο Deejay 93.5 έχει έναν δικό του χαρακτήρα. Ναι μεν όλοι οι παραγωγοί του σταθμού έχουμε τη δική μας προσωπικότητα μέσα στις εκπομπές μας, αλλά έχουμε και μια γραμμή, χωρίς αυτό να είναι απολύτως συνεννοημένο.

Πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Ήρθε τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
Ήμουν και είμαι για χρόνια ακροατής του ραδιοφώνου. Πάντα με ιντριγκάριζε η ιδέα τού να ακούγεται η φωνή μου χωρίς να φαίνομαι. Η ενασχόληση με το ραδιόφωνο ήρθε τυχαία. Ένας σταθμός έψαχνε παραγωγούς και η σύζυγός μου, η οποία δουλεύει σε άλλον σταθμό, μού πρότεινε να κάνω δοκιμαστικό. Τούς άρεσα και με πήραν. Αργότερα έφυγα από εκεί, ήρθα στον Deejay 93.5 και μακάρι να μην ξεκολλήσω!

Μιας και εργάζεσαι σε μουσικό ραδιόφωνο, ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι πιο ροκάς από τη μουσική που παίζουμε στον σταθμό, ωστόσο ενημερώνομαι για νέες μουσικές από το playlist του Deejay 93.5 που ετοιμάζει ο Jimmy D, εμπλουτίζοντας έτσι τις μουσικές μου γνώσεις. Έχω επιρροές από τους Μπομπ Ντίλαν, Pink Floyd και Scorpions, αλλά τα νέα ακούσματα με εξελίσσουν!

Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια αυτήν την περίοδο;
Μού αρέσουν πολλά τραγούδια αυτήν την περίοδο. Ένα από αυτά είναι το «Wrong Vibration» των Balthazar.

Πώς βλέπεις την εικόνα του σημερινού ραδιοφώνου, δεδομένου ότι κυριαρχεί το playlist;
Παρόλο που υπάρχει playlist στον Deejay 93.5 -γιατί ο κάθε σταθμός θέλει να έχει το δικό του ύφος κι αυτό είναι αποδεκτό- έχω την άνεση να παίξω και μουσικές που μού αρέσουν και θέλω να μοιραστώ με το κοινό, διαμορφώνοντας αναλόγως και τη θεματολογία της εκπομπής.

Εκτός από ραδιοφωνικός παραγωγός, είσαι και ηθοποιός. Σε βλέπουμε στην κωμική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη σειρά;
Δεν είχα δουλέψει ποτέ μου σε sitcom, παρόλο που η οικογένεια και οι φίλοι μου μού έλεγαν ότι μού ταιριάζει. Όταν, λοιπόν, μού έγινε η πρόταση πέρσι, είπα να το δοκιμάσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που η «Μουρμούρα» πάει καλά!

Έχεις κοινά σημεία με τον ρόλο που υποδύεσαι; Αν ναι, ποια;
Ακόμα κι αν σε πρώτη ανάγνωση βλέπεις ότι δεν έχεις κοινά σημεία με έναν ρόλο, η τηλεόραση ως αμείλικτο μέσο μοιραία θα σε κάνει να βάλεις δικά σου στοιχεία. Στην περίπτωση της «Μουρμούρας», ο χαρακτήρας μου είναι κοντά μου, ενώ προσέθεσα και άλλα δικά μου στοιχεία.

Γνωρίζεις αν η σειρά θα συνεχιστεί του χρόνου;
Όχι. Μήπως ξέρεις εσύ; (γέλια)

Εκτός από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με τι άλλο ασχολείσαι αυτήν την περίοδο;
Πέρα από τις ιδιότητές μου ως συζύγου και πατέρα, προετοιμάζομαι για την οπερέτα «Ο βαπτιστικός» που θα ανεβάσει ο ΘΟΚ το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Λάρκου.

Πώς βλέπεις την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια; Θεωρείς ότι είναι ικανοποιητική ή ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του καλύτερου το τέλειο. Θεωρώ ότι στην Κύπρο υπάρχει πάρα πολύ καλό υλικό (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρικοί χώροι). Αν βελτιωθεί η επικοινωνία που έχουμε οι καλλιτέχνες μεταξύ μας και συνεργαστούν κάποιες πολύ καλές μονάδες, τα επόμενα χρόνια θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε δει. Το μέλλον κρύβει καλό θέατρο για την Κύπρο.

*Ο Αλέξανδρος Παρίσης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεάτρου Εμπρός (1996-2000). Ξεχωρίζει τις συμμετοχές του στις θεατρικές παραστάσεις «Ο αρχοντοχωριάτης» και «Ο βροχοποιός», στη βραβευμένη ταινία «Τσίου», καθώς και στην τηλεοπτική σειρά «Μπρούσκο» (ΑΝΤ1).

Πηγή: ΤηλεΏρες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση