ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Μιχάλης Σοφοκλέους - Μαρία Πογιατζή: ''Ήταν καρμική αυτή η συνεργασία''

Όσα ενώνουν και όσα διχάζουν του δύο ηθοποιούς

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΑΛΗ

Από τα Χριστούγεννα μάς σερβίρετε «Φρέντο Καπουτσίνο». Μιλήστε μας γι’ αυτή τη νέα σειρά που ξεκίνησε στον ΑΝΤ1.
Μαρία Πογιατζή: Το «Φρέντο Καπουτσίνο» είναι μια ευχάριστη κωμική σειρά, με κεντρικούς ήρωες τα μέλη μιας οικογένειας που έχουν ανοίξει μια συνεταιρική καφετέρεια. Οι τέσσερις συναίτεροι είναι ξαδέλφια, αλλά έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά και... μυαλά, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τα διάφορα κωμικά και ευτράπελα που συμβαίνουν! Τσακώνονται συνέχεια για μικρές και εφήμερες αφορμές, δημιουργούν διάφορες καταστάσεις είτε ηθελημένα, είτε άθελά τους, γι’ αυτό και είναι πολύ διασκεδαστικά όλα αυτά που βγαίνουν μέσα από τους διαλόγους.
Μιχάλης Σοφοκλέους: Ο ΑΝΤ1 δημιούργησε μια διαφορετική τηλεοπτική πρόταση για το δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής σεζόν. Μια κωμωδία του Κωνσταντίνου Οδυσσέως, όπου παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοί. Τα δείγματα των πρώτων επεισοδίων ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά - και ως προς το τελικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα και ως προς την υποδοχή που της επεφύλαξε ο κόσμος, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη δουλειά.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στη σειρά;
Μαρία: Για τη δική μου συμμετοχή μεγάλο ρόλο έπαιξε ένα σκετσάκι του «Casa de Mikel» στο οποίο συμμετείχα, όπου με είδε ο δημιουργός της σειράς και διευθυντής του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Οδυσσέως, και μάλλον έμεινε ευχαριστημένος με αυτό που είδε, γιατί όταν μπήκε η σειρά στα σκαριά, μου προτάθηκε από το κανάλι να δηλώσω ενδιαφέρον για τα κάστινγκ. Πέρασα, λοιπόν, από κάστινγκ και επιλέγηκα.
Μιχάλης: Τώρα το ακούω ότι εκείνη η συμμετοχή της Μαρίας στο «Casa de Mikel» ήταν η αφορμή για να της προταθεί το «Φρέντο Καπουτσίνο» και είμαι διπλά χαρούμενος τώρα! Ήταν... καρμικό μάλλον το να συνεργαστούμε! Προσωπικά, είχα κάποιες συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Οδυσσέως, πριν ακόμα μπει στο τελικό στάδιο συγγραφής, όπου μοιραζόταν μαζί μου κάποιες σκέψεις για το τι είχε στο μυαλό του και από τότε, ακόμα, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα αυτή η ιδέα.

Τι σκεφτήκατε για τη σειρά, μόλις πήρατε στα χέρια σας τα πρώτα σενάρια;
Μαρία: Διαβάζοντας τα πρώτα κείμενα, βρήκα πολύ ενδιαφέρον τον τρόπο που ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες. Είναι όλοι τους πολύ καλά «δουλεμένοι», είναι «σμιλευμένοι» με πολλή προσοχή και καθώς ο καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, αυτό βγαίνει προς τα έξω μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο... Βγαίνει πολύ γέλιο και μέσα από τους χαρακτήρες, αλλά και από τις ατάκες που ξεστομίζει ο καθένας. Και ο κόσμος το χρειάζεται πολύ αυτή την περίοδο, το να γελάει και να ξεσκάει, μακριά από έγνοιες και στρες.

Μιχάλη, εσύ έχεις και το «Casa de Mikel» παράλληλα. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις για να κάνεις και σειρά ταυτόχρονα;
Μιχάλης:
Το είδα από την πρώτη στιγμή πολύ θετικά! Το «Casa de Mikel» διανύει την τρίτη σεζόν του και πλέον λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή - όλοι όσοι δουλεύουν στην εκπομπή ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους κι όλα κυλούν με πρόγραμμα. Εμένα το «Casa de Mikel» με απασχολεί μόνο δύο μέρες τη βδομάδα, την Τετάρτη όπου δουλεύουμε τα κείμενα και τα σκετσάκια και την Πέμπτη που γίνεται το γύρισμα. Έτσι, ένιωσα πως έχω τον χρόνο να δώσω την απαραίτητη προσοχή που απαιτείται για μια σειρά.

Ας μιλήσουμε για τους ρόλους σας, ποιος είναι ο Κλεόπας και ποια η Μυρούλα, από τους ανθρώπους που τους δίνουν όψη και φωνή;
Μιχάλης:
Ο Κλεόπας είναι ένας από τα τέσσερα ξαδέλφια - συναίτερους στο «Φρέντο Καπουτσίνο». Είναι ένας λαϊκός τύπος, έχει καταγωγή από την Πάφο και μια ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία. Αναλώνει τον περισσότερο χρόνο του προσπαθώντας να πείσει τους υπόλοιπους να προσλάβουν στο καφέ την Ανατολή, την οποία υποδύεται η Χρυσταλλένια Παπαδημήτρη, που είναι υποψήφια για τη θέση της υποδοχής. Δείχνει μια συμπάθεια προς το πρόσωπό της, την φλερτάρει και προκαλεί τη ζήλια της συζύγου του, η οποία...
Μαρία: ... η οποία βγαίνει έξω από τα ρούχα της με αυτή τη συμπεριφορά του! Τρέφει μεν ιδιαίτερα συναισθήματα για τον σύζυγό της, αλλά εκ του χαρακτήρα της είναι ζηλιάρα και καχύποπτη. Κι επειδή ο Κλεόπας είναι λίγο... παιχνιδιάρης και της δίνει αφορμές, αυτή του η συμπεριφορά της δημιουργεί ανασφάλειες, με αποτέλεσμα να είναι μονίμως αγχωμένη, εκνευρισμένη και... φωνακλού. Είναι, επίσης, control freak. Κάτι άλλο ενδιαφέρον στη Μυρούλα είναι πως θέλει να πλασάρεται ως μια μοντέρνα γυναίκα. Αλλά επειδή κατά βάθος είναι προσκολλημένη σε ένα πιο... παραδοσιακό ή πιο συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και ανατροφής, δεν... πολυκαταφέρνει να είναι μοντέρνα. Και νομίζω αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό τον χαρακτήρα, αφού δημιουργούνται πολλά κωμικά στοιχεία.

Πηγή: Τηλεώρες

Μαρία, φαίνεται πως σου βγαίνει αβίαστα η κωμωδία...
Μαρία
: Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση ήταν στα «Καμώματα τζι αρώματα», που ήταν μια καθαρά κυπριακή κωμική σειρά. Στη συνέχεια συμμετείχα και σε άλλες σειρές, όχι με μόνιμους ρόλους, αλλά ως γκεστ εμφανίσεις. Αυτή είναι η δεύτερή μου κύρια συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά και έτυχε να είναι και πάλι κωμωδία. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό...

Πώς είναι η μεταξύ σας σχέση;
Μαρία:
Με τον Μιχάλη γνωριζόμαστε από παλιά, αλλά δεν είχαμε συνεργαστεί επαγγελματικά, μέχρι εκείνη τη συνεργασία στο «Casa de Mikel» - και τώρα σε πιο μόνιμη βάση, με το «Φρέντο Καπουτσίνο». Ο Μιχάλης είναι ένας ηθοποιός τον οποίο θαυμάζω - δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί το ταλέντο του, αλλά και τον χρυσό χαρακτήρα του. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η τηλεοπτική σύζυγός του.
Μιχάλης: Είναι αλήθεια ότι με τη Μαρία γνωριζόμαστε από παλιά κι έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας, αν και οι επαγγελματικές μας συνεργασίες δεν είναι πολλές. Μια ταλαντούχα ηθοποιός, πάντα με θετική ενέργεια και μια ανεβασμένη διάθεση στα γυρίσματα. 

Μιχάλη, δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω για την πορεία του «Casa de Mikel», το οποίο τελείωσε πολύ καλά το α’ μισό της σεζόν, με σαφώς πιο ανεβασμένα τα νούμερά του, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Πού οφείλεται αυτό;
Μιχάλης: Φαίνεται ότι έχουμε μια εκπομπή που στηρίζεται σε γερές βάσεις. Όπως είπα και πριν, έχουμε πολύ καλούς συνεργάτες, που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους - δείγματα γραφής τους, άλλωστε, υπάρχουν εδώ και τρία χρόνια. Η εκπομπή κατέχει υψηλή θέση στους πίνακες τηλεθέασης, η ποιότητα αρέσει και σ’ εμάς τους ίδιους, αλλά ψάχνουμε συνεχώς πώς να τη βελτιώνουμε. Και τώρα, με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, νομίζω θα έχουμε... αρκετό υλικό για πολύ καλή σάτιρα!

Σκέφτηκες ποτέ να έκανες μια τηλεοπτική σειρά με κεντρικό πρόσωπο τον Φουτούλη; Είναι ένας αγαπητός και πετυχημένος τηλεοπτικός χαρακτήρας...
Μιχάλης: Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω σκεφτεί, όχι. Αν και παλαιότερα είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις για δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας με τον Φουτούλη. Για σειρά, όμως... ποτέ μη λες ποτέ. Προς το παρόν με καλύπτει ως χαρακτήρας που πρωταγωνιστεί σε πεντάλεπτα σκετσάκια.

 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση