Μαρία Σάββα
Η Zendaya μετέτρεψε την πρεμιέρα της ταινίας «The Odyssey» στο Παρίσι σε ένα πραγματικό μάθημα ιστορίας της μόδας, αφήνοντας στην άκρη μια haute couture δημιουργία που μόλις είχε παρουσιαστεί στην πασαρέλα και επιλέγοντας αντ' αυτής ένα σπάνιο vintage κομμάτι από ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αρχεία της παγκόσμιας μόδας.

Μία ημέρα μετά την viral εμφάνισή της με το γλυπτό haute couture φόρεμα του οίκου Schiaparelli στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, η ηθοποιός εμφανίστηκε στο Παρίσι φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία από την πρώτη haute couture συλλογή που σχεδίασε ο Alexander McQueen για τον οίκο Givenchy, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά το 1997.
@popculturedlauren I live for Greek mythology tea…especially when it is part of a Zendaya/Law Roach method dress moment! #zendaya #theodyssey #givenchy #greekmythology original sound - Pop Cultured Lauren
Η συγκεκριμένη επιλογή συνέχισε τη θεματική αισθητική που χαρακτηρίζει τις εμφανίσεις της Zendaya στην περιοδεία προώθησης της ταινίας «The Odyssey», με τα περισσότερα looks της να αντλούν έμπνευση από τη μυθολογία και τα θέματα του φιλμ.
Για την πρεμιέρα, η Zendaya επέλεξε ένα εφαρμοστό λευκό φόρεμα με δομημένο κορσέ, έντονους ενισχυμένους ώμους και μακριά μανίκια που έπεφταν κομψά πάνω στους πήχεις της.
Σύμφωνα με τη Vogue, το σύνολο προερχόταν από την εμβληματική haute couture συλλογή Άνοιξη 1997 του Alexander McQueen για τον Givenchy, με τίτλο «The Search for the Golden Fleece». Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από τον αρχαιοελληνικό μύθο του Ιάσονα και των Αργοναυτών, εξερευνώντας θέματα όπως η μυθολογία, ο ηρωισμός και η φαντασία, γεγονός που την καθιστά ιδανική επιλογή για την προώθηση της ταινίας «The Odyssey» του Christopher Nolan, η οποία βασίζεται στο ομηρικό έπος της «Οδύσσειας».
















