ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το Σάββατο!

Σαλάτα φατούς (fattoush) με ρόδι

 

Μία απ’ τις ωραιότερες σαλάτες, βασικό πιάτο της αραβικής κουζίνας. Για εμάς τους Κύπριους τα υλικά είναι όλα γνώριμα. Είναι η τρίτη συνταγή που γράφω για σαλάτα φατούς και πιστεύω ότι είναι και η νοστιμότερη! Τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή κάνει η σος της σαλάτας. Διαβάζοντας με προσοχή το αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής «Comptoir Libanais»

ανακάλυψα μια σημαντική λεπτομέρεια: το σουμάκι τοποθετείται μέσα στη σος για να μαλακώσει. Επίσης, στη θέση του γλυκαντικού οι Λιβανέζοι χρησιμοποιούν σιρόπι από ρόδι που πλέον βρίσκουμε και στην Κύπρο.

 

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

 

230 θερμίδες ανά μερίδα

 

Για 6 μερίδες

 

Υλικά

2 μεγάλες αραβικές πίτες

2 μαρούλια καθαρισμένα από τα εξωτερικά και χαλασμένα φύλλα κομμένα σε μέτρια κομμάτια, όπως στη φωτογραφία

15 ντομάτες cherry κομμένες στα 4 κομμάτια

2 αγγουράκια ακαθάριστα κομμένα σε μικρά κομματάκια

½ ποτήρι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

15 φρέσκα φύλλα δυόσμου

1 ποτήρι ρόδι καθαρισμένο

 

Για τη σος

75 ml έψημα ροδιού

50 ml μηλόξιδο

1 κουταλάκι ξηρός δυόσμος

2 κουταλάκια σουμάκι

125 ml ελαιόλαδο

150 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

½ κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα βαζάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και ανακινούμε για να ενωθούν καλά.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τις αραβικές

πίτες για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγάνες. Τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τις

αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τον μαϊντανό, τον

δυόσμο και το ρόδι. Ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα την πίτα σπάζοντας τη σε κομματάκια με τα

χέρια μας. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τη σος και σερβίρουμε.

 

Εύκολο λιβανέζικο επιδόρπιο

 

Μία παρόμοια συνταγή μου για λιβανέζικο την έχω παρουσιάσει σε προηγούμενες εκπομπές μου. Από τα μηνύματα που λαμβάνω από αναγνώστες και τηλεθεατές μου κατάλαβα πόσο πολύ λατρεύουν το γλυκό αυτό τόσο για τη γεύση του όσο και για την εύκολη

διαδικασία παρασκευής του, γι’ αυτό και σας παραθέτω ξανά τη συνταγή με κάποιες μικρές παραλλαγές.

 

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 5΄

Χρόνος ψησίματος: 15΄

 

220 θερμίδες ανά μερίδα

 

Για 10 μερίδες

 

Υλικά

1 λίτρο γάλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

90 γρ. corn flour διαλυμένο σε λίγο από το γάλα

20 ml ανθόνερο

75 γρ. ζάχαρη

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) αλεσμένα

 

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, την κρέμα, το διαλυμένο corn flour, το ανθόνερο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα προσεκτικά για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ.

2. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης όσο είναι

ακόμα ζεστή. Με τον τρόπο αυτό δεν θα κάνει πέτσα.

3. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά, για 3 ώρες περίπου, πριν το

σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση