ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έχει ηλικία η μητρότητα;

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να γίνεις μαμά; Στα 20, στα 30 ή στα 40;

Ίσως το ιερότερο πράγμα στον κόσμο για μια γυναίκα είναι η μητρότητα, με τις περισσότερες από εμάς να ονειρευόμαστε την στιγμή που θα γίνουμε μητέρες από μικρή ηλικία.  Πόσο μάλλον όταν κτυπήσει το βιολογικό μας ρολόι… τότε η επιθυμία μας γίνεται αμετάκλητη.
Ποια όμως θεωρείται η ιδανικότερη ηλικία να γίνει μητέρα μια γυναίκα;

Οι έρευνες μίλησαν…
«Όσο «στυγνό» κι’ αν ακούγεται η ηλικία θεωρείται ο καθοριστικότερος παράγοντας για την γονιμότητα των γυναικών. Όσο κι αν προσέχει μια γυναίκα την υγεία και την φυσική της κατάσταση, τίποτα δεν είναι σε θέση να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης των ωοθηκών», εξηγεί ο Dr. Oktay, διευθυντής του «New York Fertility Institute» (Ινστιτούτο για την Προστασία της Γονιμότητας, Νέας Υόρκης).

Ο Dr. Oktay, ως επικεφαλής της μελέτης που διεξήχθη στο Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, τόνισε πως οι γυναίκες πρέπει να ξεκινούν την διαδικασία της σύλληψης, στην ηλικία των εικοσιπέντε με τριάντα χρονών αφού τότε η γυναίκα βρίσκεται στο αποκορύφωμα της γονιμότητάς και θεωρείται η ιδανική βιολογικά περίοδος για τον γυναικείο οργανισμό να κυοφορήσει ένα υγιές μωρό.

Ηλικία και πιθανότητες

Στην έρευνα συμμετείχαν 100 γυναίκες ηλικίας μεταξύ των 25 με 45 ετών, οι οποίες προσπαθούσαν να «συλλάβουν».  Μέσω της έρευνας οι ειδικοί μέτρησαν πόσες πιθανότητες έχει μια γυναίκα να μείνει έγκυος αναλόγως ηλικίας.
Τα συμπεράσματα:  
1.    25 – 30 ετών: Τα ωάρια βρίσκονται στο «πικ» τους και οι γυναίκες στο αποκορύφωμα της γονιμότητας τους.
2.    31 – 39 ετών: Οι πιθανότητες αρχίζουν να πέφτουν κατά 3% το χρόνο.
3.    40 – 45 ετών: Από εκεί και πέρα η πτώση των πιθανοτήτων επιταχύνεται και οι πιθανότητες σύλληψης μειώνονται στο 23%.

Διατροφή και γονιμότητα

Ποιες 3 τροφές βοηθούν στη γονιμότητα και τη σύλληψη.

  1. Λιαστές ντομάτες: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών που διαλύουν κυρίως το λίπος, με αποτέλεσμα να προστατεύουν τις λιπαρές περιοχές του σώματος, δηλαδή τα αναπαραγωγικά όργανα, τα ωάρια και το σπέρμα. Παράλληλα τα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου αυξάνουν τον αριθμό και την δύναμη των ωαρίων.
  2. Σπόροι κολοκύθας: Ο ψευδάργυρός και η βιταμίνης Ε είναι δύο θρεπτικά στοιχεία τα οποία βρίσκονται σε υψηλές ποσότητες στους σπόρους της κολοκύθας. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος στην αναπαραγωγή, και στη διατήρηση της καλής υγείας των ορμονών. Παράλληλα η βιταμίνη Ε είναι ικανή να προστατέψει τα ωάρια από βλάβες.
  3. Λεμόνι: Στα παλιά χρόνια, το λεμόνι με το νερό θεωρείτο γιατροσόφι για τις γυναίκες που επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδία. Οι λεγόμενες «σταγόνες της γονιμότητας», βοηθάνε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες. Το λεμόνι έχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, πράγμα που βοηθάει στην ενδυνάμωση των ωαρίων.




LOVE: Τελευταία Ενημέρωση