ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Μεγάλοι Έλληνες Δημιουργοί στο νέο Κύκλο Εκδηλώσεων του Παττιχείου Λεμεσού

Όλες οι λεπτομέρειες

Wiz Guide

Έναν πολυπρισματικό Κύκλο Εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές «Μεγάλους Έλληνες Δημιουργούς» παρουσιάζει τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Η νέα πολιτιστική πρόταση του Παττιχείου, που στόχο έχει την ανάδειξη κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων Δημιουργών που καθόρισαν με το έργο τους ολόκληρες γενιές, έρχεται για να καθιερωθεί ως θεσμός, φιλοδοξώντας να αφήσει έντονο αποτύπωμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

Επιδίωξή μας με τον νέο αυτό Κύκλο Εκδηλώσεων αναφέρει η Διευθύντρια του Παττιχείου Θεάτρου Μελίνα Σχοινή, είναι να προσφέρουμε στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία με θέαμα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Με απόλυτο σεβασμό στους «Μεγάλους Έλληνες Δημιουργούς» συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα του θεάτρου σπουδαίες παραστάσεις μουσικής και χορού, παρουσιάζοντας το έργο καλλιτεχνών που σημάδεψαν με το πάθος τους για δημιουργία τις τέχνες και τον Ελληνισμό, καλλιτέχνες που έζησαν στο παρελθόν και έγιναν διαχρονικοί, αλλά και καλλιτέχνες που ζουν στο σήμερα και πρέπει να τους τιμούμε και να τους απολαμβάνουμε. Ευχόμαστε ότι αυτός ο νέος κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων που ανοίγει στο Παττίχειο, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης της Λεμεσού, αλλά και πυρήνα έμπνευσης για νέες δημιουργίες, τονίζει η Διευθύντρια του Παττιχείου.

Ο κύκλος εκδηλώσεων του Παττιχείου Λεμεσού ανεβάζει αυλαία στις 7 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, με τον θρυλικό «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη. Το κλασικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται στην Κύπρο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονά του. Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, τη χορωδία Brucknerchor από το Linz της Αυστρίας, τη Xορωδία Cantus Novus Femina και τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη, σε Μουσική Διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη. Το έργο είναι ένας ύμνος στον Έλληνα και στην ελευθερία που αντιπροσωπεύει ο Ζορμπάς ως ήρωας, ο οποίος δεν παραδίνεται, ζει στο έπακρο τη ζωή, την απολαμβάνει και τη διεκδικεί. Ο ήρωας που γέννησε η πένα του Καζαντζάκη και που γοήτευσε το σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη στην ομώνυμη οσκαρική ταινία του πριν από 50 χρόνια, βρίσκεται ανάμεσά μας σαν μια αυτόχθονη λαϊκή θεότητα, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, για να μας μιλήσει ξανά για τη δύναμη της ζωής και να σβήσει τη χαρά και τον πόνο του στο χορό.

Διαβάστε περισσότερα στο Wiz Guide

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
going out  |  wiz guide  |  lifestyle  |  ideas  |  weekend

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση