ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Αέρινο φλοράλ φόρεμα με φλατ σανδάλια και statement κοσμήματα

Τα trendy πιάτα της Λευκωσίας

Σε άρθρο του, το Wiz Guide μάζεψε σε μια λίστα τα πιο δυνατά σε γεύση και εικόνα πιάτα, από τα δημοφιλή εστιατόρια στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

Wiz Guide

Πιάτα που περικλείουν -μέσα στα υλικά και την παρουσίασή τους- τη φιλοσοφία των σεφ και των μαγαζιών που τα δημιουργούν.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα πιάτα αυτά θεωρούνται πλέον κλασσικά, αφού υπάρχουν από καταβολής των εστιατορίων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι και πρόσφατες προσθήκες στα μενού. Όπως και να έχει, είτε δηλαδή πρόκειται για σταθερές αξίες είτε πρόκειται για best sellers της σεζόν, αξίζει να κάνετε κράτηση στα παρακάτω εστιατόρια απλώς και μόνο για να τα δοκιμάσετε.

Tocayo | Gambero Rosso Shrimps

Εδώ απολαμβάνεις πιάτα που συνδυάζουν ιαπωνικές και ευρύτερα ασιατικές γεύσεις με περουβιανές πινελιές, μέσω μιας κουζίνας που έχει nikkei προσέγγιση, δια χειρός Andrew Tzo. Από τα (νέα) πιάτα που ξεχωρίζουμε, μιας και εξελίχθηκε σε νέο star στο μενού το Tocay, είναι σίγουρα αυτό με τις γαρίδες Gambero Rosso, που σερβίρονται πάνω σε λάιμ, με gel από βατόμουρο και παντζάρι, περουβιανό καλαμπόκι, togarashi, καυτερή πιπεριά και ελαιόλαδο. Έκρηξη γεύσεων στο στόμα σου!

Sentio | Beef Tartar Tacos

Στο μενού του κοσμοπολίτικου, ντιζαϊνάτου εστιατορίου-μπιστρό, που προσφέρει μια σειρά από καλοφτιαγμένα μεσογειακά πιάτα δια χειρός του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά, σίγουρα περίοπτη θέση έχει το beef tartar σε tacos, με μαγιονέζα τρούφας και τραγανή πατάτα από πάνω!

Rous | Ντολμάς Θαλασσινών

Ένα πιάτο-αφιέρωμα στη Μεσόγειο, από το εστιατόριο και τον σεφ (Τριαντάφυλλος Σουλιώτης) που συνδυάζουν γεύσεις σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας με κυπριακές επιρροές και μοντέρνες τεχνικές με βιώσιμες τακτικές. Το Seafood Dloma, ένα από τα πιάτα που έχουν αγαπηθεί πολύ, αποτελείται από εκλεκτές λευκές κυπριακές γαρίδες, χταπόδι και μύδια τυλιγμένα σε φύλλο σέσκουλου, αρωματισμένα με φρέσκα βότανα και σερβιρισμένα σε βελούδινο αυγολέμονο ψαριού.

Kuzuba | Μπουρέκι

Το εστιατόριο που σεβόμενο απόλυτα την πρώτη ύλη, προτείνει μια κουζίνα μεσογειακής κατεύθυνσης με κυπριακές πινελιές και καταφέρνει να μετουσιώσει την παράδοση σε κάτι ουσιαστικό, χρησιμοποιώντας πάντα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από μικροπαραγωγούς. Στα top signature πιάτα του Kuzuba περίοπτη θέση σίγουρα κατέχει το μπουρέκι με την παραδοσιακή τρυπητή πίτα της γιαγιάς. Η γέμιση περιλαμβάνει premium minced beef, κουκουνάρι, μπαχαρικά, γιαούρτι και περσική σκόνη λεμονιού, ταϊλανδέζικη βινεγκρέτ και σαλάτα με φρέσκα βότανα!

Το Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη» | Ψευδοκεφτέδες

Συναισθηματική κουζίνα με βάση την ελληνική και κυπριακή γαστρονομία, που συνδυάζει γνώριμες γεύσεις με καλής ποιότητας υλικά, σε μια ευρύχωρη σάλα. Διαχρονικά, η φανατική πελατεία αγαπά τους κεφτέδες από λάχανα, ντομάτα, τυρί φέτα, φρέσκο δυόσμο και ρίγανη, που σερβίρονται με σπιτικό γαλοτύρι.

Μπέμπα | Πίττα στον ξυλόφουρνο

Στο αγαπημένο εστιατόριο του κέντρου με την ελληνική ψυχή και τις μεσογειακές επιρροές, σεφ Βαρνάβας Ηλία έχει τον τρόπο να ικανοποιεί άπαντες με τις νόστιμες συνταγές του. Το πιάτο όμως που αποτελεί συνώνυμο του ονόματα Μπέμπα είναι σίγουρα η πίττα με γραβιέρα και πράσο που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, γάλα και μαγιά, ενώ η γέμιση περιλαμβάνει γραβιέρα τριμμένη και πράσο σε δύο υφές: ωμό ψιλοκομμένο και σιγομαγειρεμένο σε λάδι. Η Ελλάδα στο πιάτο μας!

Esobga Terrace | Κριθαρότο με short ribs

Με εστιατορική προσέγγιση, νέο μενού που υπογράφει η ταλαντούχα σεφ Αργυρώ Παπαδοπούλου, με μια πιο ελληνική κατεύθυνση σε αρκετά από τα πιάτα, αλλά και με αέρα ανανέωσης στην υπέροχη αυλή του, το Esobga Terrace αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του καλοκαιριού! Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κριθαρότο με πλούσια σάλτσα ντομάτας και σιγοψημένα βοδινά short ribs.

Pralina Experience | Lobster & Prawn Ravioli

Στην καρδιά της Λευκωσίας, στη Στασικράτους, το Pralina Experience προτείνει ένα μενού που ενώνει τη μεσογειακή παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργικότητα, σε μια ολοκληρωμένη all day fine dining & wine εμπειρία. Εξαιρετικά πιάτα, με τα Lobster & Prawn Ravioli, με γέμιση από ραγού γαρίδας και αστακοουρά κονφί, που σερβίρονται με σάλτσα αστακού και ιταλικό χαβιάρι, να είναι έργο τέχνης.

Scale | Lobster Calamarata

Με την ωραία θέα στα τείχη του Προμαχώνα Νταβίλλα, στο εστιατόριο του MAP Boutique Hotel πάντα χαίρεσαι να απολαμβάνεις τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, μέσα από τις εμπνεύσεις του σεφ. Από τα νέα πιάτα αγαπάμε τον μαγειρεμένο με αγάπη αστακό, που έρχεται σερβιρισμένος σε «φωλιά» από Calamarata, με μια βελούδινη μπισκ, χαβιάρι και μαύρη τρούφα.

Ethimo | Αρνάκι

Το talk of the town εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, προσφέρει μια νόστιμη εκδοχή ελληνικής κουζίνας, πλούσιας σε μυρωδικά και εκλεκτές πρώτες ύλες. Ανάμεσα στα πιάτα που έχουν αγαπηθεί μαζικά είναι σίγουρα το αρνάκι! Ένα παραδοσιακό γιουβέτσι στη γάστρα, ένα σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με κριθαράκι, ξινόμαυρο κρασί και ξερή μυζήθρα.

Πυξίδα | Σουπιές Μαγειρευτές

To classic εστιατόριο για ψάρι στη Λευκωσία, που συνεχίζει να πλέκει το μύθο του σε ένα αρχοντικό με vintage αισθητική και ανανεωμένο ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο, αγαπά τις σουπιές. Μαζί του κι εμείς, ειδικά τις μαγειρευτές! Αυτές που μαγειρεύονται σε κατσαρόλα με το μελάνι τους, με διάφορα μπαχαρικά και χωριάτικο κρασί και σερβίρονται είτε σκέτες, είτε σε ριζότο, είτε με pasta.

Crosta Nostra | Spaghetti al Limone

Ο γαστρονομικός χάρτης της Λευκωσίας απόκτησε το τελευταίο διάστημα ιταλική καλοκαιρινή αύρα, χάρη στο νέο μενού του Crosta Nostra! Με μενού εμπνευσμένο από την πλούσια σικελική κουζίνα και με τη φιλοσοφία μιας γνήσιας trattoria, ο σεφ Nicoló di Puma φροντίζει με μεράκι να προσφέρει πιάτα ικανά να σε μαγνητίσουν, όπως το πολύ απλό σε λογική αλλά πληθωρική σε γεύση και εμφάνιση Spaghetti al Limone. Φτιάχνεται με Gragnano pasta, βούτυρο, μια μυστική sauce από λεμόνι και ξύσμα λεμονιού. Τόσο απλό, όσο και η μαγεία της ιταλικής κουζίνας!

Παλαιά Ελιά | Βοδινή Ταλιάτα

Από την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου στον Στρόβολο διαχρονικά βγαίνουν πολύ δυνατά πιάτα. Ανάμεσα στις πρόσφατες προσθήκες, είναι ένα τέτοιο πιάτο, που σίγουρα ξεχωρίζει και πουλά πολύ: Ταλιάτα, με μανιτάρια πλευρώτους, αλάτι της θάλασσας και Dijon μουστάρδα.

Τοπικά Meze Bar | Ριζότο με αγρέλια, χαλίτζι και μαύρο lime

Στο εστιατόριο που συνδυάζει το παραδοσιακό με το νέο, με την κουζίνα να έχει μεσογειακό προσανατολισμό (πάντα όμως με ένα κυπριακό twist), κατά καιρούς έχουν σερβιριστεί πολύ ωραία comfort πιάτα. Ένα τέτοιο πιάτο, εποχιακό, είναι και το ριζότο με αγρέλια, χαλίτζι και μαύρο lime. Αξίζει να το δοκιμάσεις.

Balza | Mushroom Tartlet

Με τη θέα της Λευκωσίας σε πρώτο πλάνο και γοητευτική ατμόσφαιρα, θα απολαύσεις δροσιστικά signature κοκτέιλ και φυσικά νόστιμα πιάτα δημιουργικής κουζίνας από τον σεφ Άγγελο Μπακόπουλο. Από το νέο μενού αγαπήσαμε την τάρτα εποχιακών άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι, φρέσκια τρούφα και παρμεζάνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση