Γι' αυτό το Σάββατο, η Αθηνά Λοϊζίδου μας προτείνει τρεις υπέροχες και νόστιμες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε ASAP!
Μελιτζάνες στον φούρνο με πέστο ρόκας και ντομάτα
Αγαπημένο φαγητό εμπνευσμένο από την Ιταλία και με υπέροχη σος που θα σας ενθουσιάσει.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 35΄
Υλικά
Για 6 μερίδες
6 μέτριες μελιτζάνες
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
90 γρ. (½ συσκευασία) πέστο άγριας ρόκας, Wild Rocket Pesto Saclà Italia
150 ml νερό
50 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
40 γρ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
30 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
Για να σερβίρουμε
Τριμμένη παρμεζάνα
Φύλλα βασιλικού
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
Κοτόπουλο στήθος με κρεμώδη σάλτσα πιπεριού
Το κοτόπουλο αυτό είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να προετοιμάσετε σε κάτω από 20 λεπτά. Η σάλτσα που περιλαμβάνει κονιάκ, πράσινα peppercorns, κόκκους πράσινου πιπεριού διατηρημένους σε άλμη και κρέμα γάλακτος είναι απλώς υπέροχη. Οι πράσινοι κόκκοι πιπεριού που διατηρούνται στην άλμη έχουν μια ηπιότερη γεύση από τους ξηρούς. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα βαρυψήσετε το κοτόπουλο για να μείνει μαλακό και τρυφερό.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά
Για 4 μερίδες
4 x 120 γρ. κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
50 γρ. βούτυρο
45 ml (3 κ.σ.) κονιάκ
1 κύβος ζωμού κότας
3 κ.γ. στραγγισμένο πράσινο πιπέρι σε άλμη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι - πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
Εύκολο μιλφέιγ (mille feuille) με φράουλες
Το mille feuille αυτό είναι ένας εύκολος, εντυπωσιακός τρόπος να έχετε στο σπίτι σας υπέροχο και φρεσκότατο μιλφέιγ φράουλας. Πρέπει, όμως, να ετοιμάσετε και να σερβίρετε την τελευταία στιγμή για νοστιμότατη παγωμένη κρέμα και τραγανιστό φύλλο!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Θα χρειαστούμε 6 ατομικά μπολ ή ένα μεγάλο ρηχό πυρέξ
ΥΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
200 γρ. (1/2 συσκευασία) σφολιάτα κατεψυγμένη, που έχει ξεπαγώσει
Για την κρέμα
800 ml γάλα πλήρες 3,5% ΑΛΑΜΠΡΑ
210 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. κρέμα γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
140 γρ. αλεύρι διαλυμένο σε 2 ποτήρια από την ολική ποσότητα του γάλακτος
Λίγη αραιωμένη μαρμελάδα φράουλας
200 γρ. φρέσκιες φράουλες, κομμένες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ