ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

3 σούπες που αξίζει να φτιάξεις σήμερα

Ξεχωρίσαμε τρεις συνταγές που θα σας φτιάξουν την ημέρα.

newsroom must

Ζεστές, χορταστικές και πεντανόστιμες, οι σούπες είναι το απόλυτο χειμερινό έδεσμα, ενώ την ίδια στιγμή είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατκά. Την ίδια στιγμή, αποτελούν τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και μπορούν να καταναλώνονται από όλους. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, εμείς ανατρέξαμε στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοϊζίδου και βρήκαμε τρεις συνταγές που αξίζει να φτιάξετε σήμερα.

Κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο, καστανό ρύζι και ψητά μανιτάρια

Αυτή η σούπα παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας διάφορα είδη μανιταριών, άγριο ρύζι και βότανα του χειμώνα. Είναι ένα πλούσιο ζεστό δείπνο που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ:

20 γρ. ελαιόλαδο 
280 γρ. άγριο ρύζι
6 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1.5 L νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών 
2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
2 κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο 
½ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι - πιπέρι 
60 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
240 γρ. γάλα
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για τα μανιτάρια:

900 γρ. ανάμικτα μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
Ξύσμα φλούδας από ½ λεμόνι
Αλάτι -πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστούν και να καραμελώσουν, περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το άγριο ρύζι, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2-3 λεπτά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  2. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα, την παρμεζάνα και το σπανάκι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το λάδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ανακατεύοντας στα μισά του μαγειρέματος, μέχρι να γίνουν τραγανά τα μανιτάρια.
  4. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στη σούπα και ανακατεύουμε ζεσταίνοντας. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω τελειώνουμε με κλωναράκια δεντρολίβανο και επιπλέον παρμεζάνα.

Ψαρόσουπα

Πολύ νόστιμη και χορταστική ψαρόσουπα για κάθε γιορτινό τραπέζι.

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄ 
Χρόνος ψησίματος: 20΄ 
Μερίδες: 6 
Θερμίδες ανά μερίδα: 180 kcal

ΥΛΙΚΑ:

30 γρ. ελαιόλαδο 
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
2 κλωναράκια σέλερι, κομμένα σε φέτες
150 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο νερό
400 γρ. πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 ζωμός λαχανικών KNORR, χωρίς αλάτι
1 κουταλάκι κύμινο
Αλάτι - πιπέρι
200 γρ. φιλέτο ψάρι χωρίς κόκκαλα και δέρμα, κομμένο σε κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη δάφνη, το νερό, την πατάτα, το θυμάρι, τη ζάχαρη, τον ζωμό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το ψάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά.
  3. Όταν περάσει ο χρόνος μαγειρέματος, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από την κατσαρόλα.
  4. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Ζεσταίνουμε και σερβίρουμε πολύ ζεστή.

Κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο, καστανό ρύζι και ψητά μανιτάρια

Αυτή η σούπα φτιάχνεται με νόστιμα υλικά όπως καστανό ρύζι, βότανα του φθινοπώρου και κομμάτια στήθους κοτόπουλου. Είναι ένα πλούσιο ζεστό γεύμα για να απολαύσετε οποιαδήποτε νύχτα της εβδομάδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Συνολικός χρόνος: 45’
Θερμίδες ανά μερίδα: 310

ΥΛΙΚΑ:

Για τα μανιτάρια:

2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
300 γρ. ανάμικτα φρέσκα μανιτάρια, χοντροκομμένα

Για τη σούπα:

2 κ.σ. λάδι
1 κουταλιά κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε φέτες
140 γρ. καστανό ρύζι 
800 ml νερό 
κύβο ζωμού κότας KNORR 
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. φασκόμηλο
¼ κ.γ. μπούκοβο
120 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πρώτα φτιάχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο και απλώνουμε επάνω τα μανιτάρια. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για 15 λεπτά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα για σούπα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, τα καρότα, το σέλινο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  3. Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το ρύζι, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το ρύζι να ψηθεί. 
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τα ψημένα μανιτάρια. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα και την παρμεζάνα, αν θα χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. 
  5. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και τη διακοσμούμε με φρέσκα βότανα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση