

Μαρία Καραμάνου
Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το μόνο που ζητάει το σώμα (και η κουζίνα μας) είναι κάτι δροσερό, ελαφρύ και γεμάτο γεύση. Οι σαλάτες είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του καλοκαιρινού τραπεζιού, όχι μόνο γιατί ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, αλλά και γιατί μπορούν να γίνουν ένα πλήρες, απολαυστικό γεύμα.
Σας παρουσιάζουμε 3+1 αγαπημένες συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες που συνδυάζουν φρεσκάδα, θρεπτικά συστατικά και πολύχρωμη εμφάνιση. Από την παραλία μέχρι το μπαλκόνι σας, αυτές οι σαλάτες θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση.
Σαλάτα με κοτόπουλο και βαλσάμικο
Φέτες βραστό κοτόπουλο, γλυκιά βινεγκρέτ από βαλσάμικο, πολλά φρέσκα χόρτα και βότανα, ντομάτες, βραστά αβγά, αβοκάντο και blue cheese: Αυτή η σαλάτα δεν είναι τίποτα λιγότερο από φοβερή!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4 μερίδες
Θερμίδες ανά μερίδα: 395 kcal
Σαλάτα με αβοκάντο, εσπεριδοειδή και βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Η αγαπημένη μου αυτή σαλάτα είναι φρέσκια, εύκολη και νόστιμη. Πλούσια σε πράσινα χόρτα, όπως ρόκα και σπανάκι, φρέσκα πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και άφθονη αλμυρή φέτα. Τόσο απλή στην ετοιμασία και πάρα πολύ υγιεινή!
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 6 μερίδες ως ορεκτικό
Θερμίδες: 255 Kcal ανά μερίδα
Καλοκαιρινή σαλάτα με φρέσκο τόνο και ρύζι
Υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα με φρέσκο τόνο και ρύζι. Οι κυπριακές θάλασσες, αυτή την περίοδο του χρόνου, διαθέτουν πρώτης τάξεως τόνο. Τον σερβίρουμε εδώ, μέσα σε μια λαχταριστή ριζοσαλάτα που είναι ότι πρέπει για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ο τόνος μας μαρινάρεται για 30 λεπτά στο ψυγείο, σε ένα μείγμα σόγια σος, μέλι και λεμόνι. Αυτό θα μας δώσει τον χρόνο να ψήσουμε το ρύζι μας και να το κρυώσουμε. Συνδυάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο για ένα υπέρ νόστιμο και ελαφρύ lunch!
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Χρόνος να παγώσει: 1 ώρα
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 230 kcl
Σαλάτα με αχλάδια και τυρί Stilton
Μια νόστιμη, εορταστική σαλάτα, που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 198 kcal