Αθηνά Λοϊζίδου
Κραμπλ (crumble) με δαμάσκηνα και φουντούκια
Μια ωραία επιλογή για γλυκό. Το κραμπλ είναι νόστιμο και φτιά¬χνεται εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ζεστή κρέμα κάσταρντ ή παγωτό βανίλια.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄
166 θερμίδες τα 100 γρ.
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο πυρέξ ή ένα μέτριο ταψί για κραμπλ.
Υλικά
Για τη βάση με δαμάσκηνα
1½ κιλό δαμάσκηνα κομμένα στα 2, χωρίς κουκούτσια
90 γρ. ζάχαρη
40 γρ. corn flour
40 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
Για το κραμπλ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
100 γρ. Spry
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
120 γρ. ζάχαρη
Διαβάστε την εκτέλεση στο athenarecipes.com