Αθηνά Λοϊζίδου
Κρεμώδης σούπα μανιταριών
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 150
ΥΛΙΚΑ:
Για 4 Μερίδες:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
10 γρ. αλατισμένο βούτυρο
¼ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
1400 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
20 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα για να σερβίρουμε
Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes
Ρολό βοδινού γεμιστό με μοτσαρέλα
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 40’
Θερμίδες ανά μερίδα: 470
ΥΛΙΚΑ:
Για 8 Μερίδες:
Για το ρολό:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. αλεσμένο ξηρό κόλιαντρο
100 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.γ. μουστάρδα
2 μεγάλα αβγά
Τα φύλλα από ½ κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
3 συσκευασίες X 25 γρ. κατεψυγμένος φρεσκο – στυμμένος χυμός λεμονιού Παπαφιλίππου
Αλάτι-πιπέρι
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένες στη μέση
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Αλάτι- πιπέρι
1 κονσέρβα x 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
1 συσκευασία Χ 25 γρ. κατεψυγμένος φρεσκο- στυμμένος χυμός λεμονιού Παπαφιλίππου
Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes
Muffins με μπανάνα & blueberries με γέμιση cheesecake
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Θερμίδες ανά muffin: 280
ΥΛΙΚΑ:
Για 12 muffins:
Για τη γέμιση cheesecake:
220 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
½ κ.γ. βανίλια
Για τα muffins:
3 μέτριες ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
60 γρ. Μαργαρίνη FLORA
50 γρ. μέλι
2 αβγά
1 κ.γ. βανίλια
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα blueberries (βατόμουρα)
Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes