ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

Σήμερα πρέπει να δοκιμάσεις μίνι πίτες γλυκοπατάτας και κέικ καρότου

Οι συνταγές της ημέραςα

Αθηνά Λοϊζίδου

Μίνι πίτες γλυκοπατάτας συνοδευόμενες από τυρί Cottage

Πικάντικες με μεξικάνικες γεύσεις και τυρί, τελειωμένες με κρεμώδεις γλυκοπατάτες... Το πιάτο μας συμπληρώνεται με αβοκάντο και τυρί cottage. Ένα βρετανικό φαγητό που έγινε μεξικάνικο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 600 kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:

600 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια, ψημένες στον ατμό μέχρι να είναι πολύ μαλακές
40 γρ. βούτυρο
60 γρ. γάλα
¼ κ.γ. ξηρό τσίλι chipotle (αν δεν έχετε, βάλτε απλό τσίλι)
1/8 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. maple syrup (σιρόπι σφενδάμνου)
Αλάτι και πιπέρι

Για τη βάση:

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. jalapeno ψιλοκομμένο
60 γρ νερό + 1 κύβος κοτόπουλου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
200 γρ. μαγειρεμένα μαύρα φασόλια (100 γρ. ωμά, μαγειρεμένα και στραγγισμένα)
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
½ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για σερβίρισμα
100 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

Για το σερβίρισμα:

1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
200 γρ. τυρί Cottage Αλάμπρα

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Κέικ καρότου και καρύδας με γλάσο από τυρί κρέμας και μούρα

Αυτό το όμορφο κέικ είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε απ’ ό,τι νομίζετε!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Μερίδες: 10 μερίδες
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 375 kcal

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
150 γρ. φυτικό λάδι
100 γρ. γάλα
3 αβγά
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
150 γρ. (2 μεγάλα) καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
100 γρ. καρύδα

Για το γλάσο με τυρί κρέμα και μούρα:

200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. βανίλια
4-5 σμέουρα

Για το σερβίρισμα:

¼ φλιτζάνι παγωμένα βατόμουρα
¼ φλιτζάνι παγωμένα σμέουρα

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση