ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: tailored maxi φούστα και αμάνικο ζιβάγκο
 

Οι πιο yummy συνταγές για το τραπέζι του Σαββάτου

Νόστιμες και καλοκαιρινές συνταγές

Αθηνά Λοϊζίδου

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με ρεβίθια

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 10΄
Συνολικός χρόνος: 30΄

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:

350 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κουρκουμάς (turmeric)
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
½ κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι (μπούκοβο) νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα:

200 γρ. τεμαχισμένο κυπριακό μαρούλι
100 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μέτριο αγγούρι, ψιλοκομμένο

Για τη σος ταχίνι:

(Η ποσότητα είναι λίγο περισσότερη απ’ ό,τι θα χρειαστείτε, αλλά κρατήστε ό,τι περισσέψει σε ένα μπολ σφραγισμένο για άλλη περίπτωση)

100 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
10 γρ. βαλσάμικο ξίδι
100 γρ. ταχίνι
20 γρ. μουστάρδα
60 γρ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Για να σερβίρουμε:

200 γρ. ψημένα ρεβίθια
50 γρ. φέτα σε κύβους
30 γρ. ανάμικτες ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσι
50 γρ. αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Ανάμικτα φρέσκα βότανα όπως βασιλικό, δυόσμος και θυμάρι (προαιρετικά)

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Σταφιδόψωμο με κανέλα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να φουσκώσει: 1 ώρα + 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 20΄

Θερμίδες ανά 100 γρ.: 250

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ/ψωμιά (στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο)

ΥΛΙΚΑ:

(Για ένα ψωμί)

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ. αλάτι
8 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλα
20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. ζάχαρη
170 ml χλιαρό νερό
50 γρ. σταφίδες
30 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Αραβικό μαχαλεπί

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να παγώσει: 3 ώρες

Θα χρειαστούμε 1 μέτριο pyrex

ΥΛΙΚΑ:

Για 6 μερίδες:

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα της επιλογής σας (φρέσκο αγελαδινό, φυτικό κ.τ.λ.)
250 γρ. φυτική κρέμα ΑΛΑΜΠΡΑ
120 γρ. corn flour
200 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια ανθόνερο

Για το σερβίρισμα:

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) ψιλοκομμένα

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση