ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Οι πιο απολαυστικές συνταγές για το τραπέζι σας

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε

Αθηνά Λοϊζίδου

Υγιεινό smoothie σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά
Μερίδες: 2 μέτρια smoothie

Θερμίδες ανά μερίδα: 230

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. γάλα αμυγδάλου ΑΛΑΜΠΡΑ
1 μεγάλη (140 γρ.) κατεψυγμένη μπανάνα, κομμένη σε κομμάτια
3 (50 γρ.) medjool φοινίκια (χουρμάδες), χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. (8 γρ.) λιναρόσπορος
1 κ.σ. (10 γρ.) νιφάδες βρόμης
½ κ.σ. (10 γρ.) φιστικοβούτυρο
2 κ.γ. (7 γρ.) κακάο σε σκόνη

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Λαβράκι με πράσινη σος, καλαμπόκι, φασολάκι και μπρόκολο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Θερμίδες ανά μερίδα: 380

ΥΛΙΚΑ:
Για 2 μερίδες:

2 μέτρια φιλέτα λαβράκι χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα

Για τη σος:

20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
½ κουταλάκι μπούκοβο
Τα φύλλα από 1/5 δέσμης κόλιαντρου
Τα φύλλα από 1/5 δέσμης μαϊντανού
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
20 γρ. ξίδι λευκό
50 γρ. νερό
15 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τα λαχανικά:

1 ποτήρι καλαμπόκι (ή ένα κομμάτι, αν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκο)
200 γρ. φασολάκι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 ποτήρι ανθοί μπρόκολου

Για το στήσιμο:

Λίγα φύλλα κόλιαντρου
Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Κέικ με δαμάσκηνα, λεμόνι και γλάσο

Βαθμός δυσκολίας, Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά

Θερμίδες ανά 100 γρ., 270

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ 33x14x7 εκ., τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ:

Για 10 μερίδες:

Για τα δαμάσκηνα:

220 γρ. (3 μέτρια) φρέσκα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κομματάκια
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το μείγμα κέικ:

120 γρ. αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
50 γρ ξινή κρέμα (sour cream)
170 γρ. γάλα αμυγδάλου
1/2 κ.γ. βανίλια
3 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο

Για το γλάσο λεμονιού:

80 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. (3 κ.σ.) φρέσκος χυμός λεμονιού

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

 

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X