Αθηνά Λοϊζίδου
Χρόνος Ψησίματος: 60΄ + 10΄
Χρόνος Ετοιμασίας: 25΄
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
390 θερμίδες ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
2 χταπόδια, περίπου 400 γρ. το καθένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 3 εκ.
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 τρυφερά κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 φύλλο δάφνης
200 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία ντομάτες, τριμμένες
1 κουταλάκι φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Για το πουργούρι
150 γρ. πουργούρι για πιλάφι
500 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι- πιπέρι