
Αθηνά Λοϊζίδου
Φακές με ντομάτα, καρότο και σέλινο
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 45'
Θερμίδες ανά μερίδα: 280 (χωρίς ψωμί και ελιές)
Υλικά για 4 μερίδες
250 γρ. φακές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
2 στικ σέλερι, κομμένα σε φέτες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα μπούκοβο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
750 γρ. νερό
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Φέτες ψωμιού
Κλωναράκια θυμαριού ή φρέσκα φύλλα δάφνης
Ελιές
Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.