ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η Αθηνά Λοιζίδου γι' αυτό το Σάββατο προτείνει...

Αυθεντική σαλάτα coleslaw

Μία νέα συνταγή για την αγαπημένη μας σαλάτα. Η διαφορά από παλαιότερή μου συνταγή είναι η προσθήκη κόκκινου λάχανου, για χρώμα και επιπλέον γεύση. Επίσης, χρησιμοποιώ ελαφριά μαγιονέζα, ενώ στη σος προσθέτω λίγο γιαούρτι και ξίδι από λευκό κρασί. Το γευστικό αποτέλεσμαείναι θεσπέσιο!

 Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

 Για 4 μερίδες ως συνοδευτικό

ΥΛΙΚΑ

2 ποτήρια τριμμένο λευκό λάχανο

2 ποτήρια τριμμένο κόκκινο λάχανο

2 ποτήρια τριμμένο καρότο

 

Για τη σος

100 γρ. ελαφριά μαγιονέζα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50 γρ. ζάχαρη

50 ml ξίδι από λευκό κρασί

2 κουταλάκια αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το λευκό καιτο κόκκινο λάχανο μαζί με το καρότο.

2. Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υλικά της σος και τα χτυπάμε μ’ ένα σύρμα.

3. Ρίχνουμε τη σοςμέσα στη σαλάτα,ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

ΠατάτεςWedgesCajun

 Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο  

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 20΄

 Για 4 μερίδες

 ΥΛΙΚΑ

800 γρ. πατάτες με το φύλλο τους κομμένες σε μοίρες

50 γρ. αλεύρι

100 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. Cajunseasoning (θα το βρείτε στην υπεραγορά, στον διάδρομο με τα μπαχαρικά)

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμεαρκετό νερό μέχρι να κοχλάσεικαλά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και τις πατάτεςκαι κοχλάζουμε για άλλα 4λεπτά. Στραγγίζουμε τις πατάτες.

2. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο,το Cajunseasoning, το αλάτι, το πιπέρι και

ανακατεύουμε.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνοστους 200 βαθμούς.

4. Σε μια λαμαρίνα φούρνουστρωμένη με λαδόχαρτοτοποθετούμε τις πατάτες και τιςψήνουμε για περίπου 20-25΄,μέχρι να είναι έτοιμες.

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ Coca Cola

 Σπιτικό καπνιστό BBQ burger

Έχω διαβάσει γύρω στις 20 διαφορετικές συνταγές για burgers, ψάχνοντας να βρω την τέλεια. Κατέληξα στην πιο κάτω μετά από αρκετές προσπάθειες. Κατά τα παιδιά μου, τα burgers αυτά δεν συγκρίνονται με άλλα, ενώ ο σύζυγός μου και οι φίλοι μας συμφωνούν ότι είναι από τα καλύτερα που έχουν δοκιμάσειποτέ. Συνοδεύστε τα με τα καλύτερα και πιο φρέσκα ψωμάκια.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος: 10΄

Για 4 burgers

Υλικά

Για τα burgers

600 γρ. χοιρινό κιμά

70 γρ. BBQσος

30 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

1 αβγό

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

Λίγη σκόνη chillipowder (προαιρετικά)

 

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια για hamburger

Φέτες ντομάτας

Αγγουράκι τουρσί

Φύλλα μαρουλιού iceberg

Ketchup

Μαγιονέζα

 

Eκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά των burgers.

2. Τα πλάθουμε σε ομοιόμορφα μεγέθη των 200 γρ. περίπου. Ίσως είναι πιο εύκολο να ζυγίσουμε τα burgersμ για να είναι όλα τα ίδια.

3. Ψήνουμε τα burgers στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 8 με 10΄ λεπτά από την κάθε πλευρά, ή όσο καλοψημένα μας αρέσουν.

4. Τα σερβίρουμε μέσα στα ψωμάκια με φέτες ντομάτας, μαρούλι, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα και ketchup.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση