ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αυτά τα γεύματα θα φας βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά

Ψητά parsnips στον φούρνο με ντιπ γιαούρτι
Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. parsnips (παστινάδες) κατεψυγμένα
1 κουταλάκι κουρκουμά (turmeric)
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές μουστάρδα με μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τοποθετούμε τα parsnips στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και τα ψήνουμε για 20΄.
2. Για να φτιάξουμε το ντιπ, σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα με μέλι. Σερβίρουμε τα ζεστά parsnips με το ντιπ..

 


Τα απόλυτα μακαρόνια μπολονέζ και σε Vegan έκδοση

Σπαγγέτι Μπολονέζ με κιμά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας:10΄
Χρόνος ψησίματος: 18΄

ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες

Για την κανονική εκδοχή
500 γρ. κιμά (χοιρινό)
100 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα, περασμένη στον τρίφτη
1 κύβο ζωμό βοδινού
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλα αλεσμένα
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά Worcestershire sauce
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι
Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Για τη vegan εκδοχή
100 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα, περασμένη στον τρίφτη
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλα αλεσμένα
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά Worcestershire sauce
1 συσκευασία vegan κιμά, που έχει ξεπαγώσει
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι

Για την κανονική εκδοχή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ψήνουμε τον κιμά χωρίς λάδι μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το τσίλι, το αλάτι και το Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, σε κοχλαστό νερό, ψήνουμε το σπαγγέτι για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
3. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μπολονέζ και το τριμμένο τυρί.

Για τη vegan εκδοχή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το τσίλι, το αλάτι και το Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε στη σος τον κιμά vegan και ζεσταίνουμε μαζί για 2 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, σε κοχλαστό νερό, ψήνουμε το σπαγγέτι για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
3. Σερβίρουμε το σπαγγέτι με τη σάλτσα.

Brownies με αλατισμένη καραμέλα

Χρόνος ψησίματος: 20΄+ 3 ώρες για την καραμέλα
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

320 θερμίδες ανά 100γρ.

ΝΟΤΕ: Το μυστικό για ζουμερά brownies βρίσκεται στη sour cream

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 28x19 εκ. με στρωμένο λαδόχαρτο στη βάση του.


Για 18 brownies

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
180 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
1½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. ζάχαρη
3 αβγά ελαφρά κτυπημένα
110 γρ. αλεύρι
120 γρ. sour cream
2-3 κουταλάκια αλάτι Ιμαλάιων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πρώτα φτιάχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα, τοποθετώντας το σφραγισμένο σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και κοχλάζουμε σταθερά για 3 ώρες, αναπληρώνοντας με νερό, αν χρειαστεί. Αφήνουμε το τενεκεδάκι να κρυώσει στο νερό εντελώς πριν το ανοίξουμε. Αν έχουμε χύτρα ταχύτητας, το βράζουμε σε πίεση για 25-30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ανοίξουμε.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα για να μην καεί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι και τη sour cream, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Ανοίγουμε το ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε το μισό μείγμα μπράουνι στο ταψί. Τοποθετούμε την καραμέλα πάνω στο μισό μείγμα των brownies και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Πάνω αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα των brownies. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Δεν πρέπει να βαρυψηθούν. Αν την ώρα που τα βγάλουμε από τον φούρνο φαίνονται ακόμα ωμά, δεν πρέπει να ανησυχήσουμε. Όταν κρυώσουν θα είναι τέλεια.
5. Αφότου κρυώσει το μείγμα εντελώς, το τυλίγουμε καλά με το ταψί σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει και σφίξει καλά, δηλαδή μετά από περίπου 3 ώρες, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία, γιατί όταν σφίξει το μείγμα κόβεται πολύ πιο εύκολα και συγυρισμένα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε προσεκτικά τα brownies σε κομμάτια. Τα διατηρούμε σφραγισμένα στο ψυγείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση