ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πώς να φτιάξετε τους καλύτερους κουραμπιέδες του κόσμου

Φτιάξτε ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα, τόσο αφράτο και νόστιμο!

Αθηνά Λοϊζίδου

Για να φτιάξετε τους ωραιότερους κουραμπιέδες μην αλλάξετε τίποτα από όσα γράφω.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄

Για 20 κουραμπιέδες

Υλικά
120 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής
120 γρ. spry
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 ml κονιάκ
1 κουταλάκι βανίλια
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
300 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C και στρώνουμε λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα.

2. Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το spry και τη ζάχαρη άχνη και κτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, αφού το μείγμα πρέπει να κτυπηθεί καλά, αλλιώς οι κουραμπιέδες δεν θα είναι αφράτοι.

3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, έχοντας το μίξερ σε λειτουργία. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα με το χέρι μας.

4. Σ’ αυτό το σημείο θα έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 30 γρ. και τις ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο για 30 λεπτά.

5. Όταν οι κουραμπιέδες είναι ακόμα ζεστοί, τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Έχετε απορίες, συνταγές που δυσκολεύεστε, υλικά που δεν βρίσκετε; Ρωτήστε την Αθηνά ΕΔΩ

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση