ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για εκμέκ με τσουρέκι

Αθηνά Λοϊζίδου

Καλοκαιρινό επιδόρπιο που σερβίρετε παγωμένο. Εύκολο στην εκτέλεση αλλά συνάμα πολύ εντυπωσιακό που θα σας χαρίσει πολλά και όμορφα σχόλια όταν το σερβίρετε στους καλεσμένους σας!

Χρόνος ετοιμασίας, 20’
Χρόνος να παγώσει, 4 ώρες
Μερίδες, 10
Θερμίδες ανά 100 γρ., 260 kcal
Θα χρειαστούμε ένα μακρόστενο διάφανο πυρέξ διαστάσεων 32×24 εκ.

YΛΙΚΑ

300 γρ. (10 φέτες) τσουρέκι πάχους ενός εκατοστού (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)

Για το σιρόπι

200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. σούπας ξύσμα φλούδας λεμονιού

Για την κρέμα μαστίχας

1½ L. φρέσκο γάλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 3 φλιτζάνια από την ποσότητα γάλατος
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
50 γρ. βούτυρο

Για το γαρνίρισμα

600 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Κανέλα αλεσμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αραδιάζουμε σε σειρά τις φέτες από το τσουρέκι με τρόπο ώστε να καλύψουν όλη τη βάση του σκεύους μας. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα μας να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βγάλουμε το ψημένο τσουρέκι από τον φούρνο, όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι λίγο-λίγο για να το ρουφήξει.

Για να φτιάξουμε την κρέμα μας, ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια κα τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι σχεδόν το γάλα να αχνίζει. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, τη μαστίχα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης πιάνοντας συνεχώς τον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει η κρέμα μας. Όταν η κρέμα πήξει, ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να αρφανέψει και μεταφέρουμε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, -να αγγίζει την επιφάνια της κρέμας- και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Όταν το γλυκό παγώσει καλά, κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μας σε σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην παγωμένη κρέμα, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη μεμβράνη.

Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και την αλεσμένη κανέλα. Παγώνουμε για λίγο και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση