Αθηνά Λοϊζίδου
Ένα εύκολο και δημοφιλές γλυκό που σχεδόν πάντα έχω στο σπίτι. Διατηρώ τα brownies σε τάπερ στο ψυγείο για έκτακτες περιπτώσεις, όπως όταν μας πιάνει λιγούρα για γλυκό. Αυτή η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από την original συνταγή που έγραψα στο πρώτο μου βιβλίο, αυτή τη φορά με τυρί κρέμα.
Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 28x21 εκ. περίπου, του οποίου τη βάση και τοιχώματα θα στρώσουμε με λαδόχαρτο.
Για 50 περίπου brownies
Υλικά
Για το σοκολατένιο μέρος
180 γρ. βούτυρο
270 γρ. κουβερτούρα (μαύρη σοκολάτα)
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
3 αβγά κτυπημένα
120 γρ. αλεύρι
110 ml sour cream
Για την κρέμα-τυρί
90 γρ. βούτυρο
270 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
3 αβγά
100 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com