ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ελληνική κρέμα με μαστίχα

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτό το γεύμα, μαζί με μια παγωμένη Coca-Cola, κάνει τις ιδιαίτερες στιγμές μας ξεχωριστές

Ένα πολύ δροσιστικό επιδόρπιο με καταπληκτικό άρωμα και γεύση. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και αποτελεί μια άριστη επιλογή για να να ολοκληρώσετε ένα γεύμα ή δείπνο με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το διαλυμένο cornfour, τη ζάχαρη και τη μαστίχα.
2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν αρχίζει να πήζει η κρέμα, την απομακρύνουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
3. Μεταφέρουμε τη ζεστή κρέμα στο πυρέξ ή σε μικρά ποτηράκια. Ενόσω η κρέμα είναι ακόμα ζεστή καλύπτουμε την επιφάνεια της με τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης για να μην δημιουργηθεί η χαρακτηριστική «πέτσα» στην επιφάνεια. Βάζουμε το επιδόρπιο στο ψυγείο να παγώσει καλά προτού το σερβίρουμε.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση