ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Αν δεν έφτιαξες ακόμα μελομακάρονα δοκίμασε αυτή την συνταγή

Must try παραδοσιακά μελομακάρονα

Αθηνά Λοϊζίδου

Αλήθεια, σε ποιον δεν αρέσουν τα παραδοσιακά μελομακάρονα των Χριστουγέννων! Για την επιτυχία τους θα πρέπει να προσέξετε κάποιες λεπτομέρειες. Το σιρόπι το φτιάχνουμε πρώτα για να κρυώσει λίγο μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα. Ακόμα, όταν βάλετε τα υλικά για τα μελομακάρονα στο πολυμίξερ, χτυπάτε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν και όχι περισσότερο.

Χρόνος ετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 30’
Θερμίδες: 140 kcal ανά μελομακάρονο
Για 25 μελομακάρονα 

ΥΛΙΚΑ:

375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
165 ml χυμός πορτοκαλιού
140 ml ηλιέλαιο
70 ml ελαιόλαδο
25 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ κουταλάκι αλεσμένα γαρύφαλλα
½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

190 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μέλι
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλα αλεσμένα

Για την επάλειψη:

80 γρ. καρύδια αλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C στον αέρα. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης. Δεν χτυπάμε περισσότερο.
3. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόχαρτο και πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλάκια 30 γρ. το καθένα. Τα τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
4. Ρίχνουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο χλιαρό σιρόπι και τ’ αφήνουμε για 10-15  δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τ’ αφαιρούμε απ’ το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα πασπαλίζουμε με τα αλεσμένα καρύδια.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση