ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Ένα πεντανόστιμο μενού για σήμερα

Τι θα φάμε σήμερα;

Αθηνά Λοϊζίδου

Μακαρόνια φιογκάκια ολικής αλέσεως με βότκα και λιαστές ντομάτες

Αυτά τα μακαρόνια α λα βότκα και λιαστές ντομάτες, είναι το απόλυτο πιάτο μου πολλά κυριακάτικα βράδια, έτσι για να τα κάνει πιο ευχάριστα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 5
Θερμίδες: 560 kcal

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. (1 συσκευασία) ζυμαρικά φιογκάκια la molisana ολικής αλέσεως
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
150 γρ. βότκα
½ κ.γ. μπούκοβο
1 ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 συσκευασία (400 γρ.) ψιλοκομμένες ολόκληρες ντομάτες
10 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες Saclà Italia
Αλάτι και πιπέρι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ποιοτική, τριμμένη παρμεζάνα
4 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης

Κοτόπουλο Pesto με σαλάτα και κυπριακό τυρί Xαλίτζι

Νόστιμο, εύκολο και χρωματιστό πιάτο φτιαγμένο με τρυφερό κοτόπουλο πέστο και το δικό μας κυπριακό τυρί Χαλίτζι!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 385 kcal

ΥΛΙΚΑ, για 4 μερίδες:

400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε σουβλάκια 80 γρ. pesto βασιλικού, αγορασμένο έτοιμο ή σπιτικό pesto
Aλάτι και πιπέρι
300 γρ. τεμαχισμένα, ανάμικτα, πράσινα σαλατικά
200 γρ, ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1500 γρ. τυρί Χαλίτζι, κομμένο σε κομματάκια
Φρέσκα βότανα, για το σερβίρισμα, όπως θυμάρι, δυόσμο και βασιλικό

Για τη Σάλτσα ταχίνι:

30 γρ. ελαιόλαδο
Ο χυμός από 2 λεμόνια
60 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire σος
Αλάτι και πιπέρι

Ατομικές Pavlova με δαμάσκηνα και raspberries

Φανταστικές μίνι Pavlova, πολύ εντυπωσιακά και ελαφριά γλυκά που λατρεύουμε. Ελαφριά γιατί αντικαθιστούμε την παραδοσιακή σαντιγί με μια ελαφριά κρέμα γιαουρτιού και μια υπέροχη ελαφριά σος φτιαγμένη με βατόμουρα. Οι μαρέγκες χρειάζονται λίγη οργάνωση να φτιαχτούν γιατί θέλουν την ώρα τους στον φούρνο για να γίνουν τραγανιστές. Κατά τα άλλα είναι εύκολες στην ετοιμασία τους μια και μπορούμε να αγοράσουμε τα ασπράδια που χρειαζόμαστε για να τις φτιάξουμε σε συσκευασία.

ΥΛΙΚΑ:

Για 10 ατομικά γλυκά:

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40’
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Θερμίδες ανά μερίδα: 490

Για τη μαρέγκα:

200 γρ. ασπράδι αβγού
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι βανίλια
1½ κουταλάκι corn flour
1 κουταλάκι ξίδι λευκό

Για τη γέμιση:

900 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
170 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σος:

150 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα 30 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα δαμάσκηνα:

8 φρέσκα δαμάσκηνα, καλά πλυμένα και κομμένα σε φέτες

 

Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση