ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πουκάμισο και tailored maxi φούστα
 

Δύο πεντανόστιμα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Σούπα ή μακαρόνια;

Αθηνά Λοϊζίδου

Σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους
Αυτή η σούπα είναι τα Χριστούγεννα σε ένα μπολ, εορταστική και χαριτωμένη. Νόστιμο φαγητό που είναι πραγματικά καλό και για την υγεία!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 190 kcal 

ΥΛΙΚΑ:

Για να ψήσουμε την κολοκύθα:

900 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 
30 γρ. ελαιόλαδο SINGLE ESTATE “THE KING OF OLIVES”
Αλάτι – πιπέρι

Για τη σούπα:

10 γρ. ελαιόλαδο SINGLE ESTATE “THE KING OF OLIVES”
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
700 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
100 γρ. γάλα καρύδας

Για το στήσιμο:

½ καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
½ καυτή πράσινη πιπέρι χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Κολοκυθόσποροι για να σερβίρουμε 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
  2. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε την κολοκύθα για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ψητή κολοκύθα και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, τον ζωμό, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  4. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστή με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τους σπόρους κολοκύθας.

 

Ψητά ζυμαρικά με κρεμώδη γλυκά κρεμμύδια

Το απόλυτο comfort φαγητό του κρύου καιρού. Σκεφτείτε μια πεντανόστιμη γαλλική κρεμμυδόσουπα, με την προσθήκη ζυμαρικών και σάλτσα λιωμένου τυριού!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 431 kcal 

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. ζυμαρικά Tagliatelle La Molisana
60 γρ. βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
40 γρ. μέλι
240 γρ. κόκκινο κρασί
2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
150 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
2 φύλλα δάφνης
280 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. τριμμένο τυρί blue cheese
260 γρ. ανάμικτα τριμμένα τυριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Πρώτα μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2. Λιώνουμε το βούτυρο και το μέλι μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 4 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε αργά το μισό κρασί μέχρι να μαγειρευτεί το κρασί στα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τη σάλτσα Worcestershire και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε, περίπου 1-2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το blue cheese και τα μισά τριμμένα τυριά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Από πάνω τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
5. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά από πάνω. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση