ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit, graphic tee και sneakers
 

Δύο ιδιαίτερες συνταγές για σήμερα

Αθηνά Λοϊζίδου

 

Υγιεινό κολοκυθόψωμο
Σούπερ, ζουμερό και νόστιμο ψωμί κολοκύθας. Φτιάχνεται με υγιεινές προσθήκες όπως μπανάνα, σιρόπι σφενδάμου και αλεύρι ολικής αλέσεως.

Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα και 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 150

Θα χρειαστούμε 1 ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 33X14 cm

ΥΛΙΚΑ:
3 αβγά
130 γρ. γάλα αμυγδάλου
630 γρ. πουρές κολοκύθας (βρείτε πως να φτίαξετε πιο κάτω)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
190 γρ. (1 ½ μεγάλες) ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
250 γρ. πραγματικό σιρόπι σφενδάμου Maple Joe
1 κ.γ. βανίλια
180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 ½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. αλάτι
2 καλά γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. Σταφίδες

Για να σερβίρουμε (προαιρετικά):

Κρέμα γιαουρτιού (150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένα με 30 γρ. ζάχαρη άχνη)
Σπόροι ροδιού

Ρεβίθια Αγίου Όρους

Τα ονομάζω ρεβίθια Αγίου Όρους μια και η συνταγή είναι της πεθεράς μου που της την είχε δώσει κάποιος μοναχός από τη μονή Διονυσίου. Αυτό το φαγητό μας αρέσει πολύ και το φτιάχνουμε τουλάχιστο μια φορά τη βδομάδα στο σπίτι. Τα ρεβίθια είναι ένα αγαπημένο μας όσπριο, είναι πολύ ωφέλιμα μιας και περιέχουν ψιλά ποσοστά zinc που προστατεύει τον οργανισμό μας. Διαλέξτε ποιοτικά, ολόκληρα ρεβίθια γι’ αυτή τη συνταγή. Ξέρω ότι πρέπει να είστε προνοητικοί και να μουλιάσετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ, αλλά όταν ψηθούν διατηρούνται και για τις επόμενες 3 μέρες καλυμμένα στο ψυγείο, άρα μπορείτε να φτιάξετε σε σαλάτα όπως την σούπερ πράσινη, συνταγή που θα βρείτε κι αυτή στην ιστοσελίδα μου.
Σημείωση: Σιγουρευτείτε ότι τα ρεβίθια σας θα έχουν ψηθεί καλά πριν αρχίσετε ετοιμασία του φαγητού.

Χρόνος για να ψηθούν τα ρεβίθια στη χύτρα: 45’
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 407 χωρίς ψωμί

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. ποιοτικά ολόκληρα ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
Μπόλικο νερό για να κοχλάσουμε τα ρεβίθια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. λευκό κρασί

Για τη σος:

150 γρ. ζεστό νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
Ο χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Για να σερβίρουμε:

Φρυγανισμένες φέτες ψωμιού
Φέτες λεμονιού
Φύλλα μαϊντανού
Ντοματίνια

Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X