ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Άρχισαν και τα Michelin εστιατόρια delivery λόγω κορωνοϊού

Πώς διατηρούν την ποιότητα του φαγητού

Μαρία Στυλιανού

Διάφορα εστιατόρια Michelin και άλλα high-end εστιατόρια ξεκίνησαν να κάνουν delivery μια εκδοχή των πιάτων που προσφέρουν στο μενού τους σε μεγάλες πόλεις της Αγγλίας καθώς προσπαθούν να πουλήσουν τα φαγητά τους τώρα που ο κορωνοϊός έχει κλείσει σχεδόν τα πάντα.

Πάνα από 100 εστιατόρια επικοινώνησαν με το Supper μια υπηρεσία delivery που ειδικεύεται σε high-end εστιατόρια του Λονδίνου, ενώ άλλοι λειτουργοί ξεκίνησαν την δική τους takeout πρωτοβουλία για να διατηρήσουν τα έσοδά τους αφού η κυβέρνηση του ανάγκασε να κλείσουν.

Τα πιάτα που είναι διαθέσιμα ξεκινάνε από miso vacuum cod το οποίο έχει δημιουργήσει γνωστός chef στο μενού των 135 λιρών του εστιατορίου Mayfair Hakkasan. Συνήθως οι πελάτες του Supper ξοδεύουν 90 με 120 λίρες για κάθε τους παραγγελία.

Ο Daniel Hulme πρώην chef σε ιδιωτικά jet ξόδεψε 100.00 λίρες για να αναπτύξει ένα σύστημα γρήγορης ψύξης το οποίο επιτρέπει στους chefs να προετοιμάζουν το πιάτο μέχρι ένα σημείο το οποίο μπορούν οι πελάτες να ζεστάνουν και να τελειώσουν στο σπίτι τους χωρίς να αλλοιώνεται η Michelin ποιότητα. Δύο τέτοια γεύματα κοστίζουν 49.95 λίρες.

Ο Campbell Mickel, head chef και ιδρυτής του Bib Gourmand Merienda εστιατορίου στο Εδιμβούργο δήλωσε ότι θεωρεί το delivery «μια κοινωνική προσφορά». Τόνισε ότι το εστιατόριο από το μενού γευσιγνωσίας που είχε και τα μικρά πιάτα, προχώρησε σε πιο μεγάλα όπως το βοδινό bourguignon γιατί ήταν ευκολότερο για τους πελάτες να ετοιμάσουν πιάτα.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι «Προετοιμάζουμε το 95% μαζί με το μαγείρεμα το πακετάρισμα και το delivery». Το supper έχει λίστα αναμονής περίπου 40 εστιατορίων, ενώ απέρριψε 60 τα οποία δεν είχαν τα απαραίτητα κριτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X