ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Δύο υπέροχα πιάτα για να δοκιμάσεις σήμερα

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει...

Αθηνά Λοϊζίδου

Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτή την αμυγδαλόπιτα. Και αυτό το διαπιστώνω κάθε φορά που τη φτιάχνω, αφού όσοι τη δοκιμάσουν τη χαρακτηρίζουν θεσπέσια. Ένα τέλειο συνοδευτικό γι’ αυτό το αγαπημένο γλυκό είναι το παγωτό βανίλια ή μαστίχα. 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 35΄

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 25x35 εκ., τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ

4 αβγά
170 γρ. ζάχαρη
180 γρ. φυτικό βούτυρο
2 κουταλάκια βανίλια
180 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
120 ml κονιάκ
150 ml γάλα
180 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα 

Για το σιρόπι

360 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
2 κουταλάκια βανίλια
40 ml κονιάκ

Χοιρινό μπέικον (pork belly) στον φούρνο με χαρουπόμελο

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 4 ώρες και 40΄

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες

1 κομμάτι -περίπου 2 κιλά- χοιρινό μπέικον (pork belly) με το λίπος του
4 κουταλιές χαρουπόμελο
2 κουταλάκια αλάτι
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι τσίλι

Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση