ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Το παλάτι του σινεμά έρχεται στο Netflix

Ο συνδρομητικός κολοσσός αγόρασε το επικό Egyptian theatre στο Χόλιγουντ, το ανακαίνισε, το επαναλειτουργεί και παρουσιάζει ντοκιμαντέρ για τη λαμπερή ιστορία του

Πάρις Δημητριάδης

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που το Netflix ανακοίνωσε ότι αγόρασε το επικό Egyptian theatre στο Λος Άντζελες, ένα επιβλητικό μέρος με εκατονταετή, λαμπερή ιστορία, που βρίσκεται στη μεγάλη λεωφόρο του Χόλιγουντ και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1922. 

Πρόκειται για το απόλυτο παλάτι του κινηματογράφου, στο οποίο βρίσκεται η αίθουσα που έγινε η πρώτη ever κινηματογραφική πρεμιέρα  -η ταινία του Ρόμπιν Χουντ με τον Douglas Fairbanks- καθώς και το μέρος στο οποίο γεννήθηκε το κόνσεπτ του κόκκινου χαλιού. 

Μετά από άπειρες ιστορικές πρεμιέρες, το κτίριο διέκοψε τη λειτουργία του μετά από σοβαρές ζημιές που υπέστη το 1994 σε μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή. Δύο χρόνια αργότερα, το θέατρο πωλήθηκε στην American Cinematheque, με την προϋπόθεση ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τεχνών θα αναλάμβανε την επιδιόρθωση του κτιρίου και το πρόγραμμα προβολών. 

Πίσω στο σήμερα και μετά από μια ολική και τολμηρή, τριετή, ανακαίνιση, που ακολούθησε της εξαγοράς από το Netflix, το μνημειώδες θέατρο επαναλειτουργεί στις 9 Νοεμβρίου, όπου για εκείνη τη βραδιά ο συνδρομητικός κολοσσός σε συνεργασία με την American Cinematheque έχουν προγραμματίσει από κοινού την παγκόσμια πρεμιέρα του πολυσυζητημένου θρίλερ «The Killer», το οποίο φέρει την υπογραφή του David Fincher, θεωρείται φαβορί για τα Όσκαρ και είναι ασφαλώς παραγωγή Netflix. Με την ολοκλήρωση της προβολής, το κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις στον δημιουργό της ταινίας που θα βρίσκεται επί τόπου.

Μια τέτοια μνημειώδης στιγμή για τη συνδρομητική τηλεόραση δεν θα μπορούσε φυσικά να περιοριστεί, μόνο σε φυσικό χώρο, στο Λος Άντζελες, όσο σημαντικός κι αν θεωρείται. Για αυτό τον λόγο, την ίδια μέρα με την επαναλειτουργία του θεάτρου, θα αρχίσει να προβάλλεται παγκοσμίως στην πλατφόρμα του Netflix ντοκιμαντέρ που έχει φτιαχτεί ειδικά για το γεγονός με την ονομασία «Temple of Film: 100 Years of the Egyptian Theatre». 

Όπως υπαινίσσεται ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, πρόκειται για μια απόπειρα να εξυμνηθεί και να αναδειχθεί παγκοσμίως η ιστορικότητα και η μεγαλοπρέπεια του εν λόγω πνεύμονα πολιτισμού και ψυχαγωγίας στην αμερικανική μεγαλούπολη, από όπου έχουν περάσει εντός και εκτός οθόνης πολλές από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές περσόνες του περασμένου αιώνα.

Με σπάνιο αρχειακό υλικό από την εκατονταετή πορεία, στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται με αποκλειστικές συνεντεύξεις τιτάνες της κινηματογραφικής βιομηχανίας όπως ο Rian Johnson, ο Guillermo del Toro, η Lynette Howell Taylor, η Autumn Durald Arkapaw ενώ συνομιλία γίνεται και με τον επικεφαλή αρχιτέκτονα της ανακαίνισης του χώρου, Peyton Hall.

 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση