ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Μέγας Αλέξανδρος: Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ του Netflix που τον παρουσιάζει ομοφυλόφιλο

Η πλατφόρμα υποστηρίζει πως «στην πραγματικότητα o Ηφαιστίωνας δεν ήταν απλώς φίλος, αλλά ίσως η μεγάλη του αγάπη».

Μαρία Καραμάνου

Στις 31 Ιανουαρίου, το Netflix κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Alexander: The Making of a God», το οποίο εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, η αναπαράσταση του μεγάλου στρατιωτικού της αρχαιότητας ως ομοφυλόφιλου προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις. Στην περίληψη του ντοκιμαντέρ, η streaming υπηρεσία αναφέρει, «Μέσα από συνεντεύξεις και με ειδικούς, καθώς και με συναρπαστικές αναπαραστάσεις, αναδεύονται τα μοναδικά κεφάλαια της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο».

Η σκηνή που προκαλεί αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται στα πρώτα 10 λεπτά του αρχικού επεισοδίου της σειράς. Σε αυτήν, ο Μακεδόνας βασιλιάς, μετά από μία πάλη με τον Ηφαιστίωνα, ανταλλάσσει φιλιά στο στόμα και το σώμα με τον φίλο του, ενώ ο Πτολεμαίος τους παρατηρεί και σχολιάζει, «Καλό θα ήταν ο βασιλιάς να φοράει ρούχα». Η σκηνή αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω της απεικόνισης της ομοφυλοφιλικής σχέσης με έναν τέτοιο τρόπο.

Στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ, ο Ηφαιστίων παρουσιάζεται ως αγαπημένος σύντροφος και ο μεγαλύτερος έρωτας του Αλεξάνδρου. Το Netflix επεξηγεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μεγάλωσε με δύο στενούς φίλους και υποστηρίζει ότι ο Ηφαιστίωνας δεν ήταν απλώς επιστήθιος φίλος, αλλά ίσως η μεγάλη αγάπη του.

Ωστόσο, πολλές αντιδράσεις προέκυψαν με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την αντίθεσή τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος, εκφράζοντας αντίθετη άποψη για την απεικόνιση αυτή στο ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, ορισμένοι κατηγορούν το Netflix για προπαγάνδα και εμπορευματοποίηση της ομοφυλοφιλίας, θεωρώντας ότι η σκηνοθετημένη αναπαράσταση της ιστορίας είναι προκλητική και αντιφατική προς την πραγματική ιστορία.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Δείτε όλες τις αντοδράσεις εδώ:

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση