ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Η πιο αμφιλεγόμενη σκηνή του Top Gun

Όταν μιλάμε για εμβληματικά στιγμιότυπα των '80s, πάντα μας έρχεται στο μυαλό.

κλεψε την παράσταση στις Κάννες και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές ως ένα από τα καλύτερα sequels της σύγχρονης εποχής. Το Top Gun: Maverick κατάφερε να κερδίσει το κοινό εντείνοντας την προϋπάρχουσα αγάπη παύλα νοσταλγία που κάποιοι τρέφουμε για το Top Gun του 1986. Μεταξύ μας, αν και πολύ πιο απλοϊκό, το πρωτότυπο ήταν επίσης πολύ μπροστά για την εποχή του και υπάρχει μία σκηνή που το ενισχύει αυτήν την πεποίθηση.

Η σκηνή που έχει μείνει στην ιστορία
Ο λόγος, φυσικά, για τη σκηνή του beach volleyball, διάρκειας ενός λεπτού και σαράντα δευτερολέπτων στην οποία ένας Tom Cruise χωρίς μπλούζα, ο Val Kilmer και ο Rick Rossovich αναμετρώνται σε ένα καυτό ματς υπό τους ήχους του Playing With The Boys του Kenny Loggins.

Ιδρωμένοι, γεμάτοι ένταση, αλλά και με πλήρη αίσθηση ότι επιδεικνύουν ικανότητες και καλογυμνασμένα κορμιά, όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην άμμο. Για την αναβίωση της εν λόγω σκηνής παρεμπιπτόντως, ο Miles Teller είχε φροντίσει να εργαστεί σκληρά ώστε να φανεί αντάξιος της περίστασης. Στα 40 δεύτερα, ο Rossovich φλεξάρει και ο σκηνοθέτης Tony Scott -παρότι δεν ξέρει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό- φροντίζει να αναδείξει το στιγμιότυπο σε αργή κίνηση. Και κάπως έτσι, έτρεξαν όλοι μετά στα γυμναστήρια.

Διαβάστε επίσης: 10 παραγωγές στο Netflix που αξίζει να δεις

Όπως και να έχει, Tom Cruise και Anthony Edwards κερδίζουν, οι άλλοι θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν, το κοινό χαίρεται που απλά παρακολουθεί. Ο Cruise βέβαια, έχει άλλα σχέδια. Φοράει ένα πεντακάθαρο λευκό μπλουζάκι και το χαρακτηριστικό bomber του, φεύγει με τη μηχανή. Ενώ είναι στο δρόμο βλέπει ένα μαχητικό αεροπλάνο να πετάει ακριβώς δίπλα του, του φωνάζει ενθουσιασμένος, μετά πηγαίνει στο σπίτι της Kelly McGillis με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Από κάποιους στο μεταξύ, η σκηνή του βόλεϊ στην παραλία χαρακτηρίζεται ως "ομοερωτική". Επειδή οι σκηνές στον κινηματογράφο δε δημιουργούνται με γνώμονα να επηρεάσουν το σεξουαλικό προσανατολισμό κανενός -ούτε και μπορούν- ας παραδεχτούμε απλώς πως μετά από αυτό, οι περισσότεροι έτρεξαν στα γυμναστήρια για να χτίσουν μυς.

Πηγή: esquire.com.gr

 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση