ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Είναι αυτή η πιο όμορφη φωτογραφία του 2020;

Η απίστευτη φωτογραφία του Zach Cooley

Είναι από τις φωτογραφίες που μόλις τις βλέπεις σταματάς και τις παρατηρείς. Δεν είναι γεμάτη πληροφορίες, ούτε απεικονίζει στοιχεία που βλέπεις σπάνια. Βλέπεις απλά τη φύση, και το φεγγάρη, την γη και τον ουρανό, ωστόσο ο πρωτότυπος συνδυασμός τους στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι αυτός που κατάφερε να μαγέψει τον κόσμο, και να την κάνει viral. 

O φωτογράφος φύσης Zach Cooley, κατάφερε να απαθανατίσει την πανσέληνο ενώ περνούσε πίσω από το North Windows Arch, στο Arches National Park της Γιούτα, με το αποτέλεσμα να θυμίζει ένα γιγάντιο μάτι. 

Όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Instagram, είχε προγραμματίσει διαμονή στην περιοχή, την εβδομάδα του Halloween, ακολουθώντας την πορεία του φεγγαριού για να καταφέρει να το ''προλάβει'' όταν ευθυγραμμιστεί με την αψίδα, προσθέτοντας, σε συνέντευξη του στο PetaPixel πώς ακριβώς το κατάφερε: 

''Το σχεδίασα χρησιμοποιώντας πολλές εφαρμογές που σου επιτρέπουν να γνωρίζεις τη θέση του φεγγαριού, αλλά η κάθε μία έχει διαφορετικές υπηρεσίες. Διασταυρώνω τις πληροφορίες, για τέτοιες λήψεις. Ήταν λίγο πριν τη δύση του ήλιου, που έδωσε στους βράχους ωραίο φως ενώ 'ευνόησε' το φεγγάρι. Το φεγγάρι κινείται περίπου 1 διάμετρο σε 2 λεπτά, γι' αυτό είχα περίπου 5 λεπτά μέχρι να περάσει από την αψίδα. Ωστόσο βρισκόταν ακριβώς στο κέντρο για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Φωτογράφιζα συνεχώμενα καθ' όλη τη διάρκεια, έτσι έχω πάνω από 250 ληψεις της διαδρομής του από την αψίδα''.

Επιπλέον, ομολογεί πως η φωτογραφία που έγινε viral - που δείχνει το φεγγάρι πιο μεγάλο - έγινε με double exposure, γι' αυτό και η συγκεκριμένη ίσως δυσκολευτεί να περάσει σε βραβεία φωτογραφίας. 

Εμείς, παρ' όλα αυτά, βρίσκουμε την πρωτότυπη εξ ίσου εντυπωσιακή. Δείτε την πρωτότυπη και πιο κάτω αυτήν που έγινε viral. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zach Cooley (@zachcooleyphoto)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zach Cooley (@zachcooleyphoto)

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση